Recept Pivovarské hovězí závitky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí plátky nařízneme po obvodu asi na třech mís­tech, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe je tenkými plátky slaniny a čtvrtkami párku, stočíme v zá­vitky, upevníme jehlami a obalíme v mouce. Cibuli a zeleninu nakrájíme na nudličky, osmahne­me na oleji, shrneme ji stranou, na oleji opečeme závitky po všech stranách, podlijeme trochou vody, přidáme koření, spařená, oloupaná a nakrájená raj­čata, bujónovou kostku a dusíme, až závitky změk­nou. Vyjmeme je, do šťávy přidáme pivo a strouhanku a za stálého míchání podusíme. Vložíme zpět závitky a necháme je prohřát.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 23.01.04 vloženo
  • 4110x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hovězí plátky
  • sůl
  • mletý pepř
  • hořčice
  • 4 tenké plátky slaniny
  • 1 párek
  • hladká mouka
  • olej
  • 1 cibule
  • kousek mrkve a celeru
  • ty­mián
  • bobkový list
  • 2 rajčata
  • kousek bujónové kostky
  • 1 dl světlého 10° piva
  • 2 lžíce strouhanky
  • špetka cukru.

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pivovarské hovězí závitky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz