Recept Rostbíf

(Hodnoceno 2x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rostbíf

Postup

1. Maso omyjeme a osušíme, vetřeme do něho sůl a pepř. V míse smícháme worcesterskou omáčku, 4 lžíce oleje, vínovici a kayenský pepř. Směsí rostbíf potřeme a marinujeme 20 min. 2. Troubu předehřejeme na 240 °C. Rošt trouby potřeme 1/2 lžičky oleje. Maso nechá­me okapat a mastnou stra­nou navrch je položíme na rošt. Pečeme v troubě příbližně 20 min. 3. Rostbíf vyjmeme z trouby, zavineme do alobalu a nechá­me 10 min. odpočinout. Pak maso nakrájíme na plátky a narovnáme na mísu. K pokrmu se hodí pálivá rajčatová chilli omáčka nebo jemná studená bylinková omáčka.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 02.07.02 vloženo
  • 41685x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 430 kcal
  • 650 g rostbífu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky worcesterské omáčky
  • 4 1/2 lžíce oleje
  • 2 lžíce vínovice
  • 1/2 lžičky kayenského pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 28.1.15 15:41

Dobrý recept pro inspiraci.

Odkaz na uvaření

ladicek999 11.1.11 13:27

no je více …receptů na rostbeef??,že mi tam neco chybí:)…

Diskuse k receptu Rostbíf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rostbíf

exczech
299 příspěvků 29.12.14 15:39
roastbeef

Take je dobry budto jenom z au juice a nebo Bearnaise sauce coz je zakladni Holandska omacka z dodatkem Taragonu.

georgehradec
396 příspěvků 28.12.14 12:57

Rostbíf
opakovaně na vánoce 2014 - zavedený postup viz níže. Tj. 40 min. 140°C a po změření s vnitřní teplotou 57°C zabalit na 15 min. a servírovat. OK :P -odkazuju na chefa Pohlreicha.

georgehradec
396 příspěvků 30.7.14 18:42
ROSTBEEF

Jako doporučující dobrý recept. Postupoval jsem dle tohoto a užil i další a v kombinaci bylo super dílo. Pekl jsem 40 min. při 140°C. Spolu strávníci si pochvalovali. Příště takto budu postupovat. Zdroj masa mám na farmě v povodí Orlice. Doporučuju! :mavam:

ladicek999
1 příspěvek 11.1.11 13:27

no je více …receptů na rostbeef??,že mi tam neco chybí:)…

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rostbíf

Pepíčku, měli jsme na Štěpána, to nemá chybu

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rostbíf

vínovice je " pálenka z vína":http://www.gastronews.cz/show.asp?…

Jeffry
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Rostbíf

Bude to asi banalita,ale co je to vínovice???:/

Alice
104 příspěvků 2.7.02 06:08
Maso na Rostbif

Zadna otazka neni hloupa !
Hovezi rostenec - drzim palce, at se ti to povede :o))

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Maso na Rostbif

Je to velká dobrota a chci to udělat. Co se použije za maso? Nejsem zkušená kuchařka a proto tato hloupá otázka.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz