Recept Rostbíf
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Maso omyjeme a osušíme, vetřeme do něho sůl a pepř. V míse smícháme worcesterskou omáčku, 4 lžíce oleje, vínovici a kayenský pepř. Směsí rostbíf potřeme a marinujeme 20 min. 2. Troubu předehřejeme na 240 °C. Rošt trouby potřeme 1/2 lžičky oleje. Maso necháme okapat a mastnou stranou navrch je položíme na rošt. Pečeme v troubě příbližně 20 min. 3. Rostbíf vyjmeme z trouby, zavineme do alobalu a necháme 10 min. odpočinout. Pak maso nakrájíme na plátky a narovnáme na mísu. K pokrmu se hodí pálivá rajčatová chilli omáčka nebo jemná studená bylinková omáčka.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 02.07.02 vloženo
- 41685x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 430 kcal
- 650 g rostbífu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžičky worcesterské omáčky
- 4 1/2 lžíce oleje
- 2 lžíce vínovice
- 1/2 lžičky kayenského pepře
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rostbíf
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rostbíf
Take je dobry budto jenom z au juice a nebo Bearnaise sauce coz je zakladni Holandska omacka z dodatkem Taragonu.
Rostbíf
-odkazuju na chefa Pohlreicha.
opakovaně na vánoce 2014 - zavedený postup viz níže. Tj. 40 min. 140°C a po změření s vnitřní teplotou 57°C zabalit na 15 min. a servírovat. OK
Jako doporučující dobrý recept. Postupoval jsem dle tohoto a užil i další a v kombinaci bylo super dílo. Pekl jsem 40 min. při 140°C. Spolu strávníci si pochvalovali. Příště takto budu postupovat. Zdroj masa mám na farmě v povodí Orlice. Doporučuju!
1 příspěvek 11.1.11 13:27
no je více …receptů na rostbeef??,že mi tam neco chybí:)…
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, měli jsme na Štěpána, to nemá chybu
vínovice je " pálenka z vína":http://www.gastronews.cz/show.asp?…
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Bude to asi banalita,ale co je to vínovice???:/
104 příspěvků 2.7.02 06:08
Zadna otazka neni hloupa !
))
Hovezi rostenec - drzim palce, at se ti to povede
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to velká dobrota a chci to udělat. Co se použije za maso? Nejsem zkušená kuchařka a proto tato hloupá otázka.