Recept Rostbíf 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rostbíf 2

Postup

Roštěnec osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, worcestrem, olejem a necháme 2 hodiny odležet. Pak maso prudce opečeme na pánvi a dopečeme v troubě dorůžova. Hotový rostbíf nakrájíme na tenké plátky a podáváme teplý nebo studený.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 09.03.02 vloženo
  • 28668x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g nízkého roštěnce
  • francouzská hořčice
  • olej
  • worcestr
  • mletý černý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Nejlepší přílohou jsou vařené brambory a tatarská omáčka, nebo zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rostbíf 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.09 02:32
Re: Rostbíf

Ohřívaný zbytek ze včerejška, takže maso už není krásně nedodělané, přesto měkké a šťavnaté.
Jako příloha se dobře hodí Yorkshirský pudink - v míse smícháme 125g hladké mouky, trošku soli, dvě rozšlehaná vajíčka s trochou mléka a přilijeme 125ml mléka, rozmícháme na hladké těstíčko, přidáme dalších 125ml mléka a necháme 30min odpočinout.
Vezmeme plech s důlky, do každého nalijeme trošku oleje, necháme rozpálit v troubě při 220°C a nalijeme těsto předem znovu rozšlehané. Pečeme 15 minut do křupava a zlatava.

Křenová šlehačka - smícháme nastrouhaný křen se lžící bílého vinného octa, ušleháme šlehačku a vmícháme křen. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.

A ještě časy - 3,25kg roštěnce pečeme na krvavý - 1 1/2h teplota v jádru - 60°C
středně propečený - 1 3/4h 70°C
propečený - 2h 75°C
Ze začátku musí být teplota trouby vysoká, prvních 20 minut peču na 275°C, potom snížím na 180°C. Po dosažení požadované teploty uprostřed masa vyndám z trouby, zabalím do folie a nechám v teple odležet. :-)

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Francouzská hořčice

je míněna jakákoliv dijonská, tedy klidně i česká, hlavně, aby byla hezky ostrá s příměsí vinného octa :)

Sasa
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Co to je??????

Jé já to ale fakt nepsala!!!!!!!

Sasa
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Francouzská hořčice?

Prosím, co je míněno výrazem francouzská hořčice? Nejznámější dijonská nebo jakákoli vyrobená ve Francii?

Hansalová
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Čas hraje roli

Chybí údaj o době pečení (dopékání) potřebné na to, aby rostbíf zůstal uvnitř růřový.
Děkuji za odpověď.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz