Recept Hovězí tabulová špička se zeleninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí tabulová špička se zeleninou

Postup

1. Omyjeme maso. Neloupanou cibuli rozpůlí­me a řezné plochy opečeme na suché pánvi dohněda. Mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce spolu s bobkovým listem, pepřem a 1 lžíci soli. Zalijeme 1,5 l vody. Vaříme na mírném ohni 2,5 - 3 hodiny. 2. Oloupané brambory a mrkev omyjeme a nakrá­jíme na kostičky omytý pórek na silnější kolečka. Vložíme do hrnce, zalijeme částí vývaru a vaříme 20 min. 3. Zhruba 250 ml vývaru na polovinu. Přimicháme křen a smetanu. Krátce povaříme a osladíme. Omytou petrželku posekáme a přidáme k zelenině. Maso nakrájíme na plátky, rozdělí­me na talíře, přelijeme křenovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 23.12.01 vloženo
  • 11428x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg tabulové hovězí špičky
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel kousek celeru
  • 1 cele­rový řapík
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička zrnek pepře
  • sůl
  • 500 g brambor
  • 400 g mrkve
  • 400 g pórku
  • 100 g strouhaného křenu
  • 125 g sladké smetany
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 svazku petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí tabulová špička se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Cuketové placky Cuketové placky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz