Recept Hovězí tabulová špička se zeleninou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí tabulová špička se zeleninou

Postup

1. Omyjeme maso. Neloupanou cibuli rozpůlí­me a řezné plochy opečeme na suché pánvi dohněda. Mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce spolu s bobkovým listem, pepřem a 1 lžíci soli. Zalijeme 1,5 l vody. Vaříme na mírném ohni 2,5 - 3 hodiny. 2. Oloupané brambory a mrkev omyjeme a nakrá­jíme na kostičky omytý pórek na silnější kolečka. Vložíme do hrnce, zalijeme částí vývaru a vaříme 20 min. 3. Zhruba 250 ml vývaru na polovinu. Přimicháme křen a smetanu. Krátce povaříme a osladíme. Omytou petrželku posekáme a přidáme k zelenině. Maso nakrájíme na plátky, rozdělí­me na talíře, přelijeme křenovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 23.12.01 vloženo
  • 10352x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg tabulové hovězí špičky
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel kousek celeru
  • 1 cele­rový řapík
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička zrnek pepře
  • sůl
  • 500 g brambor
  • 400 g mrkve
  • 400 g pórku
  • 100 g strouhaného křenu
  • 125 g sladké smetany
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 svazku petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí tabulová špička se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz