Recept rostbíf (studený nářez)

(Hodnoceno 1x) Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

rostbíf (studený nářez)

Postup

Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí) Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 13.09.04 vloženo
  • 8241x zobrazeno

Čas přípravy

  • 14-17 hodin

Ingredience

  • nejméně 1.5 kg roštěnky
  • 1 litr vody
  • 1 dl soli
  • polévková lžíce cukru
  • celý pepř
  • bobkový list

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.03.15 13:23

Recept jsem si zjednodušila.
Roštěnou potřenou olejem jsem nechala přes noc v lednici. Hodinu před přípravou ji nechala v pokojové teplotě. Nesolila, nepepřila. Opekla ze všech stran.
Troubu jsem vyhřála na 100°C a roštěnou tam nechala 2.5h. Přendala na talíř a nechala 20 minut pod alobalem.
Mezitím jsem dodělala šťávu z výpeku, opekla brambory a umíchala z majonézy a zakysané smetany s česnekem studenou omáčku.
Maso nakrájela na tenoučké plátky, okořenila čerstvě drceným pepřem a solí s drceným chilli.
Bylo to výborné. Bez mrazení masa a dlouhého pečení.
Maso musí být vyzrálé a pak se tímto způsobem povede vždycky i bez hlídání a teplměru :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu rostbíf (studený nářez)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jkpupak
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: rostbíf (studený nářez)

jistě to zkusím,je to zajímavé,to 12ti hodinové pečení-nepečení,škoda,že to nikdo ještě nezkusil za ty 2 roky

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: rostbíf (studený nářez)

ako roastbeef mám odskúšaný, tak aj tento recept by azda mohol byť rovnako dobrý nielen z roštenky, ale aj roštenca (anatomicky susedné mäso roštenky) - to len keď stretnete v obchode

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: rostbíf (studený nářez)

Asi je to výborné, ale roastbeef to není. Ten se naopak nechává odležet z čerstvého masa, 20 min se peče na „plný cérez“ a pak dalších 30 min nechá dojít na málo. Nicméně je to recept, který určitě zkusím. Musí to maso být opravdu zmrzlé?

JanP
141 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: rostbíf (studený nářez)

Toto tak skusit v pomalovarnom hrnci…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz