Recept Restované zelené fazolky s tofu a žampióny Dia Veg Bezlep

(Hodnoceno 3x) Ostatní kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Restované zelené fazolky s tofu a žampióny

Úvod

Zelené fazolky jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Množství pro 1-2 osoby.

Postup

Luskům odkrojím konce, nakrájím na cca stejné délky. Zalepím řezné rány (kdo chce, tak odstraňuje boční vlákna, ale já to s náplastí nedávám). Lusky posypu kamennou solí a přeliju vařící vodou 2 min., rychle scedím a rychle schladím studenou vodou (i opařenou ruku).

Vyndám z lednice pivo a průběžně ochlazuji opařené patro, pardon, ruku. Zaliju lusky horkou vodou a vařím na mírném pivu asi 6-7 min.
Nechám lusky vařit a na pánev nakrájím na 3 mm nudličky tofu a na plátky žampióny, asi 5min restuji s troškou oleje.

Z pánve vyndám tofu a žampióny, scedím lusky a vrhnu je na pánev, přidám zbytek oleje a restuju co to dá, sotva stačím upíjet pivo. Jak začnou lusky jenom trošku hnědnout, přidám zpět tofu s žampióny, nakrájené olivy, opepřím a přidám prolisovaný česnek, osolím mořskou solí a restuju ještě asi 1-2 min.

Podávám teplé jako přílohu ke studenému pivu. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Přílohy Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.08.11 vloženo
  • 15457x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 350 g zelené fazolové lusky
  • 50 g tofu (uzené)
  • 50 g žampióny (oloupané klobouky), asi 4 menší
  • 5 ks zelené olivy nal.
  • 1 ks česnek (stroužek)
  • 1 PL olej olivový
  • 1 PL sůl kamenná
  • 1/2 KL sůl hrubá mořská
  • 1 ŠP pepř černý čerstvě ml.
  • náplast
  • pivo

Doporučená příloha

  • maso, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.04.16 13:35

Bez piva a té náplasti ;) (Neb jsem použila mražené z loňské sklizně a pivo se u nás moc nekupuje)
Místo oleje použito máslo (můj odpor k oleji, hlavně olivovému, je tu už asi notoricky znám :D )

JE TO VYNIKAJÍCÍ - Už dlouho jsme si takhle nepochutnala. Tofu máme rádi, ale zatím vždy jen pomazánky nebo jen tak se žampiony a česnekem a navíc jen obyčejné, neuzené.
Dodnes jsem to uzené moc nemusela, ale stačil přehmat v regále a tento recept a je jasné, že i uzené tofu má u nás od dnešního dne dveře dokořán :)
Dělala jsem na elektrickém grilu - máme velký, tak fazolky na jedné straně, zbytek na druhé a ve finále jsem to promíchala - což znamená, že to bude super i v létě při venkovním posezení…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

ajta 23.04.12 12:48

Vynikající záležitost, vřele doporučuji i bez piva :)
Fazolky jsem dnes „vylepšila“ kouskem nadrobno nakrájené anglické slaniny na které jsem orestovala žampiony. Díky absenci tofu v mé lednici jsem ho nahradila na malé kostičky nakrájeným kouskem polooštiepku, který jsem přidala do fazolek až na závěr, aby se sýr moc neroztekl.
Jako příloha byly nasucho opražené plátky dalamánku.

Odkaz na uvaření

2905 28.08.11 23:12

Mr.Česnek, hezký recept, dostala jsem fazolky ze zahrádky, mladé, čerstvě utržené, i syrové báječně chutnají.Nešlo neyzkoušet alespoň částečně, mnoho surovin jsem vynechala, vystačila jsem s česnekem a škvarky, mňamka veliká, díky :)

Diskuse k receptu Restované zelené fazolky s tofu a žampióny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ajta
590 příspěvků 23.04.12 12:52

Vynikající záležitost, vřele doporučuji i bez piva :)
Fazolky jsem dnes „vylepšila“ kouskem nadrobno nakrájené anglické slaniny na které jsem orestovala žampiony. Díky absenci tofu v mé lednici jsem ho nahradila na malé kostičky nakrájeným kouskem polooštiepku, který jsem přidala do fazolek až na závěr, aby se sýr moc neroztekl.
Jako příloha byly nasucho opražené plátky dalamánku.

 
2905
753 příspěvků 30.08.11 04:27

Dag, díky za radu, běžně fazolky nechroupu, jen mlaďoučké, čersvé, bez chemie musím okoštovat. Dostávám nárazově když se urodí a ne víc jak půl kila.
Nesním víc jak deset kusů, držím se, /když oni tak hezky křupají/ …

 
Kecal
126 příspěvků 29.08.11 11:32

Tak ja budu pit to pivo, a k tomu si dam fazolky proprasirovane.

 
gabi
551 příspěvků 29.08.11 11:05

esmeralda, ale v pripade fazinu sa vobec nejedna o to ci ma niekto dobre, ci zle travenie…to, ze fazin z fazule a inych surovych strukovin moze sposobit traviace problemy je len ta menej podstatna vec…horsie je, ze poskodzuje traviace organy a co je najdolezitejsie negativne zasahuje do krvotvorby a nasledne sposobuje ine problemy…

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.08.11 10:28

Gabi, díky za odkazy. Několik jsem jich přečetla a zůstávám klidná.
Možná to může způsobit potíže u lidí s labilním žaludkem (mezi ty já nepatřím), ale většina to snáší dobře. Zdá se že největší starost si dělají Němci.

 
gabi
551 příspěvků 29.08.11 10:13

esmeralda, ked das do googla „phasin beans“, najdes o tom mnoho informacii :)

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.08.11 09:32

Dag, to opravdu slyším poprvé. V Austrálii se jedí syrové fazolky zcela běžně. Přidáváme je do salátů.

 
dag
539 příspěvků 29.08.11 08:43

2905.....syrové fazolky nejez, obsahují …něco…co je velmi nezdravé.

 
2905
753 příspěvků 28.08.11 23:12

Mr.Česnek, hezký recept, dostala jsem fazolky ze zahrádky, mladé, čerstvě utržené, i syrové báječně chutnají.Nešlo nevyzkoušet alespoň částečně, mnoho surovin jsem vynechala, vystačila jsem s česnekem a škvarky, mňamka veliká, díky :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Chilli con carne Chilli con carne
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz