Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Mr.Cesnek Ostatní kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zelené fazolky jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Množství pro 1-2 osoby.
Luskům odkrojím konce, nakrájím na cca stejné délky. Zalepím řezné rány (kdo chce, tak odstraňuje boční vlákna, ale já to s náplastí nedávám). Lusky posypu kamennou solí a přeliju vařící vodou 2 min., rychle scedím a rychle schladím studenou vodou (i opařenou ruku). Vyndám z lednice pivo a průběžně ochlazuji opařené patro, pardon, ruku. Zaliju lusky horkou vodou a vařím na mírném pivu asi 6-7 min. Nechám lusky vařit a na pánev nakrájím na 3 mm nudličky tofu a na plátky žampióny, asi 5min restuji s troškou oleje. Z pánve vyndám tofu a žampióny, scedím lusky a vrhnu je na pánev, přidám zbytek oleje a restuju co to dá, sotva stačím upíjet pivo. Jak začnou lusky jenom trošku hnědnout, přidám zpět tofu s žampióny, nakrájené olivy, opepřím a přidám prolisovaný česnek, osolím mořskou solí a restuju ještě asi 1-2 min. Podávám teplé jako přílohu ke studenému pivu. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Přílohy Zeleninová jídla
maso, pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.4.16 13:35
Bez piva a té náplasti (Neb jsem použila mražené z loňské
sklizně a pivo se u nás moc nekupuje)
Místo oleje použito máslo (můj odpor k oleji, hlavně olivovému, je tu už
asi notoricky znám )
JE TO VYNIKAJÍCÍ - Už dlouho jsme si takhle nepochutnala. Tofu máme
rádi, ale zatím vždy jen pomazánky nebo jen tak se žampiony a česnekem a
navíc jen obyčejné, neuzené.
Dodnes jsem to uzené moc nemusela, ale stačil přehmat v regále a tento
recept a je jasné, že i uzené tofu má u nás od dnešního dne dveře
dokořán
Dělala jsem na elektrickém grilu - máme velký, tak fazolky na jedné
straně, zbytek na druhé a ve finále jsem to promíchala - což znamená, že
to bude super i v létě při venkovním posezení…
23.4.12 12:48
Vynikající záležitost, vřele doporučuji i bez piva
Fazolky jsem dnes „vylepšila“ kouskem nadrobno nakrájené anglické
slaniny na které jsem orestovala žampiony. Díky absenci tofu v mé lednici
jsem ho nahradila na malé kostičky nakrájeným kouskem polooštiepku, který
jsem přidala do fazolek až na závěr, aby se sýr moc neroztekl.
Jako příloha byly nasucho opražené plátky dalamánku.
28.8.11 23:12
Mr.Česnek, hezký recept, dostala jsem fazolky ze zahrádky, mladé,
čerstvě utržené, i syrové báječně chutnají.Nešlo neyzkoušet alespoň
částečně, mnoho surovin jsem vynechala, vystačila jsem s česnekem a
škvarky, mňamka veliká, díky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Restované zelené fazolky s tofu a žampióny
590 příspěvků 23.4.12 12:52
Vynikající záležitost, vřele doporučuji i bez piva
Fazolky jsem dnes „vylepšila“ kouskem nadrobno nakrájené anglické slaniny na které jsem orestovala žampiony. Díky absenci tofu v mé lednici jsem ho nahradila na malé kostičky nakrájeným kouskem polooštiepku, který jsem přidala do fazolek až na závěr, aby se sýr moc neroztekl.
Jako příloha byly nasucho opražené plátky dalamánku.
Dag, díky za radu, běžně fazolky nechroupu, jen mlaďoučké, čersvé, bez chemie musím okoštovat. Dostávám nárazově když se urodí a ne víc jak půl kila.
Nesním víc jak deset kusů, držím se, /když oni tak hezky křupají/ …
126 příspěvků 29.8.11 11:32
Tak ja budu pit to pivo, a k tomu si dam fazolky proprasirovane.
551 příspěvků 29.8.11 11:05
esmeralda, ale v pripade fazinu sa vobec nejedna o to ci ma niekto dobre, ci zle travenie…to, ze fazin z fazule a inych surovych strukovin moze sposobit traviace problemy je len ta menej podstatna vec…horsie je, ze poskodzuje traviace organy a co je najdolezitejsie negativne zasahuje do krvotvorby a nasledne sposobuje ine problemy…
4813 příspěvků 29.8.11 10:28
Gabi, díky za odkazy. Několik jsem jich přečetla a zůstávám klidná.
Možná to může způsobit potíže u lidí s labilním žaludkem (mezi ty já nepatřím), ale většina to snáší dobře. Zdá se že největší starost si dělají Němci.
551 příspěvků 29.8.11 10:13
esmeralda, ked das do googla „phasin beans“, najdes o tom mnoho informacii
4813 příspěvků 29.8.11 09:32
Dag, to opravdu slyším poprvé. V Austrálii se jedí syrové fazolky zcela běžně. Přidáváme je do salátů.
2905.....syrové fazolky nejez, obsahují …něco…co je velmi nezdravé.
Mr.Česnek, hezký recept, dostala jsem fazolky ze zahrádky, mladé, čerstvě utržené, i syrové báječně chutnají.Nešlo nevyzkoušet alespoň částečně, mnoho surovin jsem vynechala, vystačila jsem s česnekem a škvarky, mňamka veliká, díky