Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník paraplic... Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Houby očistíme, papriky a čínské zelí očistíme a omyjeme, vodní kaštany necháme okapat a rozpůlíme, tofu necháme okapat a nakrájíme na proužky nebo na 1/2 cm silné plátky, česnek oloupeme a nasekáme. Karí pastu utřeme s 3 PL horké vody. Přidáme rýžový ocet, sójovou omáčku a sůl. Tofu pokapeme marinádou a necháme uležet. Zatím nasekáme nohy hub shiitake, kloboučky rozpůlíme. Hlívy nakrájíme na proužky, žampiony rozpůlíme. Papriky nakrájíme na tenké, čínské zelí na širší proužky. Sezamový olej a 2 PL podzemnicového oleje rozehřejeme na široké pánvi. Houby smažíme za stálého míchání na středním ohni. Přidáme proužky čínského zelí a papriky, vodní kaštany a česnek. Zeleninu dusíme asi 2 minuty. Tofu scedíme, marinádu přitom zachytíme. V marinádě rozmícháme dohladka škrob. Zeleninový vývar a marinádu přilijeme do pánve a necháme krátce přejít varem. Kukuřičnou mouku nasypeme do hlubokého talíře a obalíme v ní tofu. V druhé pánvi rozehřejeme na středním ohni asi 2 cm silnou vrstvu podzemnicového oleje. Tofu smažíme 3 minuty z každé strany, pak je necháme na kuchyňském papíru okapat.
Recept je z kategorií: Tofu
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zelenina s tofu
253 příspěvků 26.6.09 16:16
Děkuji Paraplíčko