Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
toast Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Oddělte od sebe jednotlivé stroužky česneku a před oloupáním je 3-krát blanšírujte ve 3 vroucích vodách. Oloupejte stroužky a odstraňte z nich tenký zelený střed. Poté opět blanšírujte natřikrát ve třech různých vroucích vodách. V mixéru z česneku vytvořte pyré velmi jemné konzistence a přidejte trochu mléka. 2. Mezitím pečlivě očistěte jehněčí kýtu od blan a ve velké pánvi nechte lehce zhnědnout ze všech stran na troše olivového oleje smíchaného s máslem (asi 5 minut na velkém plameni). 3. Poté umístěte kýtu do trouby předehřáté na 230°C a pečte asi 50 minut (závisí to na velikosti kýty). Na závěr vyjměte kýtu a nechte v klidu 15 minut dojít. Z výpeku odstraňte tuk a přidejte trochu vody. Odložte stranou. Příprava zeleniny: Všechnu zeleninu nakrájejte na drobné kostičky o rozměrech 2 mm na každé straně. 1. Před vařením fazolí je nejprve očistěte a omyjte. Poté je vložte do hrnce, přidejte cibuli, karotku a bouquet garni. Zalijte vše vodou a vařte 2 hodiny na velmi mírném plameni. Osolte až na závěr vaření (až budou fazole měkké). Slijte vodu a odložte stranou. 2. Ratatouille: Na olivovém oleji osmahněte samostatně jednotlivé druhy nasekané zeleniny, poté je smíchejte na pánvi, přidejte tymián a bobkový list a poduste do změknutí zeleniny. Poté dochuťte čerstvými bylinkami, solí a pepřem. Odložte a udržujte teplé. Dokončení: 1. Ohřejte jehněčí v troubě. 2. Zahustěte vypečenou šťávu z jehněte trochou česnekového pyré. 3. Nasekejte petrželové lístky na jemné proužky, nasypte na fazole a společně vše prohřejte. Taktéž ohřejte ratatouille. 4. Nakrájejte jehněčí kýtu na plátky a umístěte na podnos. Přidejte zeleninu a servírujte. *Autorem receptu je šéfkuchař Bernard Loiseau.*
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
červené víno Gigondas (nejméně 4 roky staré)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille
mlčím.....zírám......slintám…jdu na oběd do závodky…
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku díky za přidání fotografie
)))
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Fotografie bude… a pěkná.
)))
Sněhu, doufám že se dílo vydaří, není to recept jednoduchý, ale věřím že stojí za to, dle daných ingrediencí by to měl být pokrm pln vůně!
Přeji hezký den Eje i Sněhurce
)
Toaste, mňááááááám............................fotečka by nebyla ???
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za recept, toaste! Jehněčí kýta čeká v mrazáku
Bílé fazole a červené víno bohužel musíme
nahradit jinou značkou, ale už se těším, jak se bude od časného dopoledne
z kuchyně linout ta úžasná vůně. Jen co bude deštivo a budeme nucení
zůstat doma … 