Recept Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

toast Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Postup

1. Oddělte od sebe jednotlivé stroužky česneku a před oloupáním je 3-krát blanšírujte ve 3 vroucích vodách. Oloupejte stroužky a odstraňte z nich tenký zelený střed. Poté opět blanšírujte natřikrát ve třech různých vroucích vodách. V mixéru z česneku vytvořte pyré velmi jemné konzistence a přidejte trochu mléka. 2. Mezitím pečlivě očistěte jehněčí kýtu od blan a ve velké pánvi nechte lehce zhnědnout ze všech stran na troše olivového oleje smíchaného s máslem (asi 5 minut na velkém plameni). 3. Poté umístěte kýtu do trouby předehřáté na 230°C a pečte asi 50 minut (závisí to na velikosti kýty). Na závěr vyjměte kýtu a nechte v klidu 15 minut dojít. Z výpeku odstraňte tuk a přidejte trochu vody. Odložte stranou. Příprava zeleniny: Všechnu zeleninu nakrájejte na drobné kostičky o rozměrech 2 mm na každé straně. 1. Před vařením fazolí je nejprve očistěte a omyjte. Poté je vložte do hrnce, přidejte cibuli, karotku a bouquet garni. Zalijte vše vodou a vařte 2 hodiny na velmi mírném plameni. Osolte až na závěr vaření (až budou fazole měkké). Slijte vodu a odložte stranou. 2. Ratatouille: Na olivovém oleji osmahněte samostatně jednotlivé druhy nasekané zeleniny, poté je smíchejte na pánvi, přidejte tymián a bobkový list a poduste do změknutí zeleniny. Poté dochuťte čerstvými bylinkami, solí a pepřem. Odložte a udržujte teplé. Dokončení: 1. Ohřejte jehněčí v troubě. 2. Zahustěte vypečenou šťávu z jehněte trochou česnekového pyré. 3. Nasekejte petrželové lístky na jemné proužky, nasypte na fazole a společně vše prohřejte. Taktéž ohřejte ratatouille. 4. Nakrájejte jehněčí kýtu na plátky a umístěte na podnos. Přidejte zeleninu a servírujte. *Autorem receptu je šéfkuchař Bernard Loiseau.*

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 22.06.05 vloženo
  • 8569x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • jehněčí kýta (asi 1,5 kg)
  • 50 g másla
  • 160 g lilku nakrájeného na kostičky
  • 160 g zelené cukety nakrájené na kostičky
  • 160 g rajčatové dužiny nakrájené na kostičky
  • 160 g cibule nakrájené na kostičky
  • 160 g červené sladké papriky nakrájené na kostičky
  • 1,5 dl panenského olivového oleje
  • 200 g bílých fazolí (odrůda „Tarbais“ – pokud máte možnost)
  • 1 karotka
  • 1 cibule
  • 1 bouquet garni
  • 1 snítka naťové petržele
  • tymián
  • bobkový list
  • 200 g česneku
  • čerstvé bylinky: estragon, bazalka, rozmarýn a jalovčinky
  • 2 – 3 polévkové lžíce mléka
  • nahrubo mletý černý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • červené víno Gigondas (nejméně 4 roky staré)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

mlčím.....zírám......slintám…jdu na oběd do závodky…

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Pepíčku díky za přidání fotografie :o)))

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Fotografie bude… a pěkná. :o)))
Sněhu, doufám že se dílo vydaří, není to recept jednoduchý, ale věřím že stojí za to, dle daných ingrediencí by to měl být pokrm pln vůně!

Přeji hezký den Eje i Sněhurce :o)

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Toaste, mňááááááám............................fotečka by nebyla ???

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Děkuji za recept, toaste! Jehněčí kýta čeká v mrazáku ;-))) Bílé fazole a červené víno bohužel musíme nahradit jinou značkou, ale už se těším, jak se bude od časného dopoledne z kuchyně linout ta úžasná vůně. Jen co bude deštivo a budeme nucení zůstat doma … :-)))))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz