Recept Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

toast Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Postup

1. Oddělte od sebe jednotlivé stroužky česneku a před oloupáním je 3-krát blanšírujte ve 3 vroucích vodách. Oloupejte stroužky a odstraňte z nich tenký zelený střed. Poté opět blanšírujte natřikrát ve třech různých vroucích vodách. V mixéru z česneku vytvořte pyré velmi jemné konzistence a přidejte trochu mléka. 2. Mezitím pečlivě očistěte jehněčí kýtu od blan a ve velké pánvi nechte lehce zhnědnout ze všech stran na troše olivového oleje smíchaného s máslem (asi 5 minut na velkém plameni). 3. Poté umístěte kýtu do trouby předehřáté na 230°C a pečte asi 50 minut (závisí to na velikosti kýty). Na závěr vyjměte kýtu a nechte v klidu 15 minut dojít. Z výpeku odstraňte tuk a přidejte trochu vody. Odložte stranou. Příprava zeleniny: Všechnu zeleninu nakrájejte na drobné kostičky o rozměrech 2 mm na každé straně. 1. Před vařením fazolí je nejprve očistěte a omyjte. Poté je vložte do hrnce, přidejte cibuli, karotku a bouquet garni. Zalijte vše vodou a vařte 2 hodiny na velmi mírném plameni. Osolte až na závěr vaření (až budou fazole měkké). Slijte vodu a odložte stranou. 2. Ratatouille: Na olivovém oleji osmahněte samostatně jednotlivé druhy nasekané zeleniny, poté je smíchejte na pánvi, přidejte tymián a bobkový list a poduste do změknutí zeleniny. Poté dochuťte čerstvými bylinkami, solí a pepřem. Odložte a udržujte teplé. Dokončení: 1. Ohřejte jehněčí v troubě. 2. Zahustěte vypečenou šťávu z jehněte trochou česnekového pyré. 3. Nasekejte petrželové lístky na jemné proužky, nasypte na fazole a společně vše prohřejte. Taktéž ohřejte ratatouille. 4. Nakrájejte jehněčí kýtu na plátky a umístěte na podnos. Přidejte zeleninu a servírujte. *Autorem receptu je šéfkuchař Bernard Loiseau.*

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 22.06.05 vloženo
  • 8403x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • jehněčí kýta (asi 1,5 kg)
  • 50 g másla
  • 160 g lilku nakrájeného na kostičky
  • 160 g zelené cukety nakrájené na kostičky
  • 160 g rajčatové dužiny nakrájené na kostičky
  • 160 g cibule nakrájené na kostičky
  • 160 g červené sladké papriky nakrájené na kostičky
  • 1,5 dl panenského olivového oleje
  • 200 g bílých fazolí (odrůda „Tarbais“ – pokud máte možnost)
  • 1 karotka
  • 1 cibule
  • 1 bouquet garni
  • 1 snítka naťové petržele
  • tymián
  • bobkový list
  • 200 g česneku
  • čerstvé bylinky: estragon, bazalka, rozmarýn a jalovčinky
  • 2 – 3 polévkové lžíce mléka
  • nahrubo mletý černý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • červené víno Gigondas (nejméně 4 roky staré)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Eja
3883 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

mlčím.....zírám......slintám…jdu na oběd do závodky…

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Pepíčku díky za přidání fotografie :o)))

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Fotografie bude… a pěkná. :o)))
Sněhu, doufám že se dílo vydaří, není to recept jednoduchý, ale věřím že stojí za to, dle daných ingrediencí by to měl být pokrm pln vůně!

Přeji hezký den Eje i Sněhurce :o)

Eja
3883 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Toaste, mňááááááám............................fotečka by nebyla ???

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená jehněčí kýta s fazolemi a ratatouille

Děkuji za recept, toaste! Jehněčí kýta čeká v mrazáku ;-))) Bílé fazole a červené víno bohužel musíme nahradit jinou značkou, ale už se těším, jak se bude od časného dopoledne z kuchyně linout ta úžasná vůně. Jen co bude deštivo a budeme nucení zůstat doma … :-)))))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz