Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Predehrat troubu na 190 stupnu C (kdo ma horkovzdusnou troubu, ubere 20 stupnu) Otevrit maso a dobre ho potrit 1 lzici oleje a ochutit polovinou cesneku, polovinou tymianu, osolit a opeprit. Srolovat a svazat maso kuchynskym motouzkem. Vlozit do pekacku, potrit olejem a osolit a popeprit. V misce smichat pivo, med, jalovec, zbytek cesneku, tymianu a bobkove listy. Nalit to kolem masa v pekacku a ten vlozit do trouby. Ihned snizit teplotu na 160 stupnu C (pamatujte na horkovzdusnou troubu). Kazdych 10 minut podlevat tekutinou v pekacku. Celkova delka peceni je 30 minut na kilo masa, (chcete-li stredne udelane, tak jak je vlastne jehneci nejlepsi) a vnitrni teplota je 55 - 57 stupnu C. Pekacek vyjmout z trouby, maso volne prikryt alobalem a nechat 10 minut odpocinout pred nakrajenim. Maso podavat s vlastni stavou a bagetou.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
31.1.11 10:08
Tak tohle bylo něco.. Povedlo se mi sehnat jen zmraženou kýtu (zato
z Nového Zélandu), takže jsem pekl s kostí. Ničemu to nevadilo a navíc
jsem nemusel nic vázat. Kombinace tymiánu, jalovce a piva s medem byla
opravdu ultimátní!
Bohužel mi nedošlo, že jednostranná trouba asi nebude péct tak dobře, a tak po 2 hodinách pečení (dle receptu pro 2kg masa) bylo vše ještě hodně krvavé..
Jedli jsme jehně nadvakrát, když jsem ho ohříval druhý den, podlil jsem ho světlým pivem.. A to byla školácká chyba. Maso zhořklo a pivo přebilo všechny chutě. Příště radši více šťávy hned na začátku.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzská jehněčí kýta pečená na pivě a tymiánu
2 příspěvky 31.1.11 10:08
Tak tohle bylo něco.. Povedlo se mi sehnat jen zmraženou kýtu (zato z Nového Zélandu), takže jsem pekl s kostí. Ničemu to nevadilo a navíc jsem nemusel nic vázat.
Kombinace tymiánu, jalovce a piva s medem byla
opravdu ultimátní!
Bohužel mi nedošlo, že jednostranná trouba asi nebude péct tak dobře, a tak po 2 hodinách pečení (dle receptu pro 2kg masa) bylo vše ještě hodně krvavé..
Jedli jsme jehně nadvakrát, když jsem ho ohříval druhý den, podlil jsem ho světlým pivem.. A to byla školácká chyba. Maso zhořklo a pivo přebilo všechny chutě. Příště radši více šťávy hned na začátku.
drobku, nekde mi neco uniklo, kde je ten jelen? Kam nam utekl?
O tom jelenim mase mas pravdu i v Kanade plati to stejne, ale lovec (kolega v praci) ti muze venovat kus masa. Navic zde mame ruzne farmy s ruznou divocinou a to se pak v obchodech prodavat smi. V Jeseniku jsem byla zhyckana, tam jsme nakupovali divocinu v Javorniku.
Krásné, jen toho jelena musím nahradit, v Americe se nesmí prodávat, musel bych ho ulovit. Ani lovec mi ho nesmí prodat.