Recept Francouzská jehněčí kýta pečená na pivě a tymiánu

(Hodnoceno 1x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Predehrat troubu na 190 stupnu C (kdo ma horkovzdusnou troubu, ubere 20 stupnu) Otevrit maso a dobre ho potrit 1 lzici oleje a ochutit polovinou cesneku, polovinou tymianu, osolit a opeprit. Srolovat a svazat maso kuchynskym motouzkem. Vlozit do pekacku, potrit olejem a osolit a popeprit. V misce smichat pivo, med, jalovec, zbytek cesneku, tymianu a bobkove listy. Nalit to kolem masa v pekacku a ten vlozit do trouby. Ihned snizit teplotu na 160 stupnu C (pamatujte na horkovzdusnou troubu). Kazdych 10 minut podlevat tekutinou v pekacku. Celkova delka peceni je 30 minut na kilo masa, (chcete-li stredne udelane, tak jak je vlastne jehneci nejlepsi) a vnitrni teplota je 55 - 57 stupnu C. Pekacek vyjmout z trouby, maso volne prikryt alobalem a nechat 10 minut odpocinout pred nakrajenim. Maso podavat s vlastni stavou a bagetou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 12.07.10 vloženo
  • 13401x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 3-4 kg jehneci kyty, s vyjmutou stehenni kosti
  • 4 strouzky nasekaneho cesneku
  • 3 lzice cerstveho tymianu
  • 3 lzice extra panenskeho olivoveho oleje
  • morska sul a cerstve namlety cerny pepr
  • 500 ml cerneho piva
  • 120 ml tekuteho medu
  • 1 lzicka jalovcovych bobulek mirne rozdrcenych
  • 2 bobkove listy

Doporučená příloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Atandil 31.1.11 10:08

Tak tohle bylo něco.. Povedlo se mi sehnat jen zmraženou kýtu (zato z Nového Zélandu), takže jsem pekl s kostí. Ničemu to nevadilo a navíc jsem nemusel nic vázat. :) Kombinace tymiánu, jalovce a piva s medem byla opravdu ultimátní!

Bohužel mi nedošlo, že jednostranná trouba asi nebude péct tak dobře, a tak po 2 hodinách pečení (dle receptu pro 2kg masa) bylo vše ještě hodně krvavé..

Jedli jsme jehně nadvakrát, když jsem ho ohříval druhý den, podlil jsem ho světlým pivem.. A to byla školácká chyba. Maso zhořklo a pivo přebilo všechny chutě. Příště radši více šťávy hned na začátku.

Diskuse k receptu Francouzská jehněčí kýta pečená na pivě a tymiánu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzská jehněčí kýta pečená na pivě a tymiánu

Atandil
2 příspěvky 31.1.11 10:08

Tak tohle bylo něco.. Povedlo se mi sehnat jen zmraženou kýtu (zato z Nového Zélandu), takže jsem pekl s kostí. Ničemu to nevadilo a navíc jsem nemusel nic vázat. :) Kombinace tymiánu, jalovce a piva s medem byla opravdu ultimátní!

Bohužel mi nedošlo, že jednostranná trouba asi nebude péct tak dobře, a tak po 2 hodinách pečení (dle receptu pro 2kg masa) bylo vše ještě hodně krvavé..

Jedli jsme jehně nadvakrát, když jsem ho ohříval druhý den, podlil jsem ho světlým pivem.. A to byla školácká chyba. Maso zhořklo a pivo přebilo všechny chutě. Příště radši více šťávy hned na začátku.

babi
6360 příspěvků 13.7.10 08:07
Re: Francouzská jehněčí kýta pečená na pivě a tymiánu...

drobku, nekde mi neco uniklo, kde je ten jelen? Kam nam utekl?

O tom jelenim mase mas pravdu i v Kanade plati to stejne, ale lovec (kolega v praci) ti muze venovat kus masa. Navic zde mame ruzne farmy s ruznou divocinou a to se pak v obchodech prodavat smi. V Jeseniku jsem byla zhyckana, tam jsme nakupovali divocinu v Javorniku.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.7.10 07:02
Re: Francouzská jehněčí kýta pečená na pivě a tymiánu...

Krásné, jen toho jelena musím nahradit, v Americe se nesmí prodávat, musel bych ho ulovit. Ani lovec mi ho nesmí prodat.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz