Recept Francouzské jehněčí od pekaře

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Oloupat brambory, omýt je, osušit a nakrájet na 3 mm plátky. Na plátky nakrájet cibuli a na kostičky nakrájet slaninu. Na másle podusit cibuli do zlatova. Přidat brambory, bobkový list, slaninu a zalít vše vývarem. Vložit do trouby a předpéct asi 30 minut. Vyjmout a dát stranou. Zvýšit teplotu trouby na 240°C. Vložit tam jehněčí a péct ho asi 45 minut. Po 20 minutách přidat celý česnek. Za dalších 10 minut navrátit do trouby brambory. Pět minut před koncem pečení masa na něj položit snítky tymiánu. Na servírovací mísu poskládat maso, česnek a brambory s tymiánem. Maso může být nakrájené na kotletky a obložené blanšírovanou zeleninou, jako je chřest. Zalít vše výpekem a posolit podle chuti. Originální jméno pokrmu ¨L'épaule d'agneau de Pauillac, rôti, boulangère¨

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 08.02.07 vloženo
  • 6735x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1/2 cibule
  • 40 g másla
  • 40 g uzené slaniny
  • 1 bobkový list
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 - 2 malý jehněčí hřbet (asi 8 kotletek)
  • 1 palice česneku
  • 3 snítky tymiánu
  • mořská sůl (máte-li Guérande)

Doporučená příloha

  • bageta k potírání česnekem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské jehněčí od pekaře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzské jehněčí od pekaře

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské jehněčí od pekaře - babi

měla jsem na velikonoce nakoupené bio-jehněčí, ale z různých důvodů jsem nemohla na velikonoce dělat. Tak jsem vařila včera. Bylo to V Ý B O R N É. S česnekem jsem to trochu přehnala, dala jsem 2 paličky. Zatím se mi lidé nevyhýbají :-), ale den ještě nezkončil. Děkuji za rerept, určitě zase udělám.

Pěkný jarní den.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz