Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát troubu na 200°C. Oloupat brambory, omýt je, osušit a nakrájet na 3 mm plátky. Na plátky nakrájet cibuli a na kostičky nakrájet slaninu. Na másle podusit cibuli do zlatova. Přidat brambory, bobkový list, slaninu a zalít vše vývarem. Vložit do trouby a předpéct asi 30 minut. Vyjmout a dát stranou. Zvýšit teplotu trouby na 240°C. Vložit tam jehněčí a péct ho asi 45 minut. Po 20 minutách přidat celý česnek. Za dalších 10 minut navrátit do trouby brambory. Pět minut před koncem pečení masa na něj položit snítky tymiánu. Na servírovací mísu poskládat maso, česnek a brambory s tymiánem. Maso může být nakrájené na kotletky a obložené blanšírovanou zeleninou, jako je chřest. Zalít vše výpekem a posolit podle chuti. Originální jméno pokrmu ¨L'épaule d'agneau de Pauillac, rôti, boulangère¨
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
bageta k potírání česnekem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzské jehněčí od pekaře
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
měla jsem na velikonoce nakoupené bio-jehněčí, ale z různých důvodů jsem nemohla na velikonoce dělat. Tak jsem vařila včera. Bylo to V Ý B O R N É. S česnekem jsem to trochu přehnala, dala jsem 2 paličky. Zatím se mi lidé nevyhýbají
, ale den ještě nezkončil. Děkuji za rerept,
určitě zase udělám.
Pěkný jarní den.