Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Jehněčí kýtu opláchneme, osušíme a vetřeme sůl a pepř. Troubu předehřejeme na 150 °C. Do pekáče nalijeme olej a na něj položíme kýtu. Nasekáme česnek a rozmarýn. Maso zalijeme 200 ml vody. Kýtu pečeme 2 1/2 hodiny a čas od času podléváme pňpravenou šťávou. 2. Brambory omyjeme a oloupeme, papriku, fazole a rajčata opláchneme, očistíme a nadrobno nakrájíme. Artyčoky necháme okapat. 3. Fazole spaříme asi 5 minut ve slané vodě, prudce ochladíme a slijeme. Brambory přidáme ke kýtě 50 minut před koncem pečení a zeleninu o 25 minut později. Vše dopékáme společně. 4. Kýtu vyjmeme z pekáče a nakrájíme na plátky. Šťávu z pečeně ještě osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Pak už můžeme maso, zeleninu i šťávu podávat na stůl.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí kýta na rozmarýnu