Recept Jehněčí kýta na rozmarýnu

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí kýta na rozmarýnu

Postup

1. Jehněčí kýtu opláchneme, osušíme a vetřeme sůl a pepř. Troubu předehřejeme na 150 °C. Do pekáče nalijeme olej a na něj položíme kýtu. Nase­káme česnek a rozmarýn. Maso zalijeme 200 ml vody. Kýtu pečeme 2 1/2 hodiny a čas od času podléváme pňpravenou šťávou. 2. Brambory omyjeme a oloupeme, papriku, fazo­le a rajčata opláchneme, očistíme a nadrobno na­krájíme. Artyčoky necháme okapat. 3. Fazole spaříme asi 5 minut ve slané vodě, prud­ce ochladíme a slijeme. Brambory přidáme ke kýtě 50 minut před koncem pečení a zeleninu o 25 mi­nut později. Vše dopékáme společně. 4. Kýtu vyjmeme z pekáče a nakrájíme na plátky. Šťávu z pečeně ještě osolíme, opepříme a dochutí­me citronovou šťávou. Pak už můžeme maso, ze­leninu i šťávu podávat na stůl.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 25.08.03 vloženo
  • 22917x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • jehněčí kýta (asi 1,5 kg)
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 8 stroužků česneku
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 600 g malých brambor
  • 1 červená paprika
  • 150 g zelených fazolek
  • 4 rajčata
  • 4 artyčoky (přírodní, z konzervy)
  • 1 lžíce citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta na rozmarýnu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ořechový koláč Ořechový koláč
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz