Recept Moravský brabec

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Moravský brabec

Postup

Maso pod tekoucí studenou vodou opláchneme, nakrájíme na větší kostky a vložíme do pekáčku. Osolíme, posypeme mletým kmínem, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a utřený (promačkaný) česnek, podlíjeme 1 dl vody a pečeme v troubě kolem 1,5 hodiny. Občas maso obracíme, přelévá­me vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme a seškrabujeme z okrajů pekáčku přípečky do šťá­vy. Upečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a zasmahneme za častého míchání po dobu asi 3 - 4 minut. Potom vožíme maso zpět a ještě chvíli (5 - 6 minut) prohřejeme.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 27.01.04 vloženo
  • 53677x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřového masa (plecko, ramínko ne­bo vykostěný bůček)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžička soli
  • 1,5 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička hladké mouky.

Doporučená příloha

  • bramborový nebo houskový knedlík, kyselé i sladké zelí, pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 2.5.16 10:33

Nemělo to fotku … pokrájené maso prohodím v míse s nakrájenou cibulí, česnekem a kmínem a nechám do rána v lednici, pak teprve solím a dávám péct … a šťávu nejraději zahuštuju nastrouhaným chlebem.
Tentokrát bramborové šišky z Bedlina těsta na Bramborové knedlíky od máti z Bystřan a špenát z česneku medvědího s trochou listového špenátu. A pivečko - to dá rozum!

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Moravský brabec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Moravský brabec

daduuja
1149 příspěvků 2.5.16 20:02

Krásná práce :potlesk:

My ho měli minulý týden, z bůčku a plecka, bílé zelí a chlupáče, taky přes noc nakládám a a a mám pocit, že v sobotu bude zas :-)

Příspěvek upraven 02.05.16 v 22:17

georgehradec
393 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Moravský brabec

V jednoduchosti je síla. Jak prosté a dobré i žádoucí. Takhle to nemá chybu! A pivo k tomu!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Moravský brabec

Tak tohle je naše oblíbené, k tomu zelíčko a knedlíček, poté pivečko a jdeme funět - nejlépe se psem ven…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz