Recept Květákový salát s kari dresinkem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květákový salát s kari dresinkem

Úvod

Při skladování se má květák ukládat růžicí dolů a košťálem nahoru.
Při skladování dochází k transportu dusičnanů z růžice do listů, což je zdravotně výhodné, a v růžici naopak přibývá sacharózy, volných aminokyselin, draslíku, sodíku, hořčíku a vápníku.

Postup

Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky.
Vaříme v osolené vodě asi 5 minut, přidáme lžíci octa a vaříme ještě asi 3 minuty.
Poloměkký květák slijeme a necháme okapat.

Jogurt, kari, kurkumu, citronovou šťávu, moučkový cukr, hořčici a olej důkladně vymícháme.

Květák rozložíme na mísu, přidáme hrášek, vajíčko a polijeme dresinkem.
Pokapeme pikantním kečupem a posypeme arašídy opraženými na suché pánvi.

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.06.12 vloženo
  • 2548x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 květák
  • sůl
  • lžíce octa
  • 2dcl bílého smetanového jogurtu
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50g sterilovaného nebo čerstvého hrášku
  • 2 vejce vařená
  • 1 lžíce pikantního kečupu
  • 2 lžíce podrcených arašídů.

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 07.06.12 21:49

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Květákový salát s kari dresinkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.06.12 23:25

Salát je opravdu moc dobrý, zvlášť pokud je květák domácí, bez růstové chemie :-), kurkuma je silný antioxidant, kari dodá příjemnou chuť, taková lehká jarní večeře nebo i příloha. Jen lidé trpící dnou by květák neměli jíst často.

Parlesi, skladování byla novina i pro mne, ale věřím V. Větvičkovi :-)
Gabi, dík :-)

 
gabi
551 příspěvků 08.06.12 12:38

danda, ako vzdy, krasne nafotene :)…to musi byt dobrota..staci sa pozriet na ingrediencie a uz sa mi slinky zbiehaju :)

 
parles
302 příspěvků 08.06.12 09:35

Salát se mi moc líbí a ještě jsem se poučil! To skladování je pro mne novina! :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz