Recept Jehněčí kotlety po zahradnicku s máslovým bramborem
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Očištěná žebírka opečeme po obou stranách na oleji, jemně osolíme a složíme na mísu. Obložíme hlávkovým salátem smíchaným s majolkou, kterou jsme zředili šťávou z citronu a dvěma lžícemi vody, dílky citronu a zelenou petrželkou. Podáváme s máslovými brambory. Příloha: Omyté a oloupané brambory rozkrájíme po délce na polovinu, větší na čtvrtiny, urovnáme je vedle sebe do kastrolu, osolíme a potřeme máslem. Přikryjeme poklicí a zvolna pečeme do světležluta. Potom je lehce zmáčkneme a poklademe plátky čerstvého másla, které se do brambor vsákne. Podle Evy Hejné ze Střední hotelové školy Praha.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
- 18.01.08 vloženo
- 4976x zobrazeno
Ingredience
- 4 jehněčí kotlety
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 hlávkový salát
- majolka
- citron
- sůl
- zelená petrželka
- Příloha:
- 1 kg syrových brambor
- 60g másla
- sůl
Doporučená příloha
K pokrmu bude rastronomicky ladit sklenka bílého vína, například Veltlínské zelené
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jehněčí kotlety po zahradnicku s máslovým bramborem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jehněčí kotlety po zahradnicku s máslovým bramborem