Recept Jehněčí kotlety po zahradnicku s máslovým bramborem

sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěná žebírka opečeme po obou stranách na oleji, jemně osolíme a složíme na mísu. Obložíme hlávkovým salátem smíchaným s majolkou, kterou jsme zředili šťávou z citronu a dvěma lžícemi vody, dílky citronu a zelenou petrželkou. Podáváme s máslovými brambory. Příloha: Omyté a oloupané brambory rozkrájíme po délce na polovinu, větší na čtvrtiny, urovnáme je vedle sebe do kastrolu, osolíme a potřeme máslem. Přikryjeme poklicí a zvolna pečeme do světležluta. Potom je lehce zmáčkneme a poklademe plátky čerstvého másla, které se do brambor vsákne. Podle Evy Hejné ze Střední hotelové školy Praha.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 18.01.08 vloženo
  • 4976x zobrazeno

Ingredience

  • 4 jehněčí kotlety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hlávkový salát
  • majolka
  • citron
  • sůl
  • zelená petrželka
  • Příloha:
  • 1 kg syrových brambor
  • 60g másla
  • sůl

Doporučená příloha

  • K pokrmu bude rastronomicky ladit sklenka bílého vína, například Veltlínské zelené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kotlety po zahradnicku s máslovým bramborem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz