Recept Jehněčí kotlety v bylinkách

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Česnek nadrobno pokrájíme. Bylinky posekáme. Smícháme s česnekem a citronovou kůrou, rozdělíme na maso a přitiskneme. 2. Troubu předehřejeme na 250 °C. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme je asi 3 min. v osolené vodě, scedíme a narovnáme do vymaštěné formy. Mírně opepříme. Navrch rozložíme maso a plátky citronu. Pečeme v troubě 15 min. Pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 20 min. 3. Fazolové lusky očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Máslo rozpustíme a polijeme fazolky, posypeme petrželkou. Podáváme s jehněčím, ozdobené rozmarýnem.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 7440x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg jehněčích kotlet
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek provensálských bylinek
  • 2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 750 g lojovitých brambor
  • tuk na vymazání formy
  • 1 citron v plátcích
  • 750 g zelených fazolových lusků
  • 40 g másla
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • snítka rozmarýnu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kotlety v bylinkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz