Recept Zapečené jehněčí kotlety

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečené jehněčí kotlety

Postup

1. Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, kotlety na něm po obou stranách rychle opečeme a narovnáme do vymaštěné zapékací mísy. Troubu předehřejeme na 220 °C. 2. Sušená rajčata nadrobno posekáme. Nivu roz­mačkáme a promícháme s tymiánem, sušenými rajčaty a strouhankou. Krémem potřeme kot­lety a zapékáme v troubě asi 15 min. 3. Oloupeme čerstvá rajčata a rozkrájíme je na kostičky. Cibuli zesklovatíme na 2 lžících oleje. Přidáme rajčata a vermut a podusíme. Osolíme a opepřme. Zape­čené kotlety rozdělíme na talíře, obložíme dušenými rajčaty a podáváme s bramborami.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 11.05.04 vloženo
  • 8431x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 760 kcal, 3180 kJ, 43 g bílkovin, 55 g tuků, 23 g sacharidu
  • 16 malých jehněčích kotlet (po 50 g)
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 sušená rajčata v oleji
  • 50 g nivy
  • 1 lžíce tymiánových lístků
  • 4 lžíce strouhanky
  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 6 lžic vermutu

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené jehněčí kotlety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz