Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Igor Š. Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Původně jsem chtěl zveřejňovat jen svoje výtvory, ale tento klasický francouzský recept prostě nemá chybu :-)
Maso nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka nebo půlměsíčky, cibuli nahrubo. Vše promícháme spolu s provensálským kořením a pepřem a dáme do misky. Zalijeme červeným vínem, tak aby bylo vše ponořeno. Vzhledem k tomu, že je to hovězí po Burgundsku, měli bychom v ideálním případě volit burgundské nebo alespoň burgundskou odrůdu, u nás typicky Pinot noir čili Rulandské modré. Já použil chilský Merlot Tarapaca, který jsem měl zrovna doma. Každopádně platí, že by víno mělo být kvalitní. Necháme marinovat ideálně přes noc. V hrnci, který nepřipaluje, rozpálíme trochu olivového oleje a přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Chvilku restujeme a mezitím scedíme naložené maso a zeleninu. Scezené víno ještě využijeme. Vše co jsme marinovali vložíme do hrnce a počkáme dokud se neodpaří voda a pak ještě chvíli opékáme. Přilijeme vinnou marinádu a vývar případně vodu, tak, aby bylo vše ponořené a dusíme minimálně dvě hodiny respektive do změknutí masa. Na závěr zahustíme rozměklým máslem smíchaným s hladkou moukou. Podáváme s bagetou a sklenkou vína se kterým jste vařili, ale hodí se k tomu prakticky jakákoli příloha. Já, vzhledem k šestiletému synovi, zvolil domácí hranolky pečené v troubě.
bageta, ale dá se to jíst s čímkoli
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí po Burgundsku (Bourguignon)