Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nakrájet maso na velké kousky. Rozehřát máslo ve velké pánvi a po částech osmažit hovězí do hněda. Vrátit všechno maso do pánve, polít brandy, zahřát a zapálit. Jakmile oheň uhasne, vyjmout maso. Očištěné houby,dát na 30 g másla zároveň s cibulkama aza stálého míchání je osmažit po 2 min.. Vyjmout z pánve. Vrátit maso do pánve, přidat víno, portské víno, půlku vody, rajčatovou sedlinu a bobkový list. Přivést do varu, snížit teplotu, přikrýt a dusit po 1 hodinu, až je maso měkké. Přidat houby, cibuli a dusit odkryté po 30 min. Zamíchat dovnitř rozmíchanou kukuřičnou moučku ve vodě a za stálého míchání přivést do varu, až vše zhoustne. Podávat s bagetou. Existuje mnoho variací na klasický recept a toto je jeden z nich.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Osmažené brambůrky, lehký salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.12.12 13:35
Dělal jsem něco podobného.
Jak uvádí babi „Existuje mnoho variací na klasický recept…“
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí po burgundsku - Bouef Bourguignonne