Recept Hovězí po burgundsku - Bouef Bourguignonne

(Hodnoceno 1x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nakrájet maso na velké kousky. Rozehřát máslo ve velké pánvi a po částech osmažit hovězí do hněda. Vrátit všechno maso do pánve, polít brandy, zahřát a zapálit. Jakmile oheň uhasne, vyjmout maso. Očištěné houby,dát na 30 g másla zároveň s cibulkama aza stálého míchání je osmažit po 2 min.. Vyjmout z pánve. Vrátit maso do pánve, přidat víno, portské víno, půlku vody, rajčatovou sedlinu a bobkový list. Přivést do varu, snížit teplotu, přikrýt a dusit po 1 hodinu, až je maso měkké. Přidat houby, cibuli a dusit odkryté po 30 min. Zamíchat dovnitř rozmíchanou kukuřičnou moučku ve vodě a za stálého míchání přivést do varu, až vše zhoustne. Podávat s bagetou. Existuje mnoho variací na klasický recept a toto je jeden z nich.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 01.05.02 vloženo
  • 12197x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 1/2 hovězího vhodného na dušení
  • 60 g másla
  • 2 lžíce brandy
  • 250 g malých žampionů
  • 200 g malých cibulek (nejlépe se loupají po krátkém ponoření do vařící vody)
  • 30 g másla navíc
  • 2 hrnky suchého červeného vína
  • 1 hrnek portského vína
  • 1 hrnek vody
  • 1/2 hrnku rajčatové sedliny (rozmixovaná rajčata)
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce kukuřičné moučky (škrobu)

Doporučená příloha

  • Osmažené brambůrky, lehký salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 17.12.12 13:35

Dělal jsem něco podobného.
Jak uvádí babi „Existuje mnoho variací na klasický recept…“

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí po burgundsku - Bouef Bourguignonne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz