Recept Hovězí bourguignon
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo. Ze zelené petrželky, bobkového listu a větvičky tymiánu svážeme kytičku t.zv. buquet garni. Vše naskládáme do misky, střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve. Přidáme buquet garni, pepř, sůl a vše zalijeme vínem. Přes noc necháme odležet v nálevu. Druhý den scedíme nálev do hrnečku a oddělíme maso od zeleniny. V nádobě se silným dnem, nejlépe litinové, dáme na oheň zesklovatět slaninu, rozkrájenou na kostičky, přidáme olej a když se rozpálí, opečeme napřed maso, pak zeleninu a potom vše spolu podusíme. Konečně přilijeme víno, ve kterém bylo maso naloženo a na mírném ohni necháme přes 2 hodiny pomalu bublat.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 14498x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 2 velké cibule
- 4 větší mrkve
- asi 6 snítek zelené petržele
- větvička tymiánu nebo špetka tymiánu sušeného
- bobkový list
- pepř
- 5 lžic oleje
- 50 g slaniny
- 1/2 l stolního červeného vína
- sůl.
Doporučená příloha
Burquingnon se jí s baquetou, ale v česku i s rýží, nočky nebo bramboráčky.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku27.9.15 11:20
Tento recept je asi nejpodobnější - proto dávám foto a odkaz sem.
http://hrnecvhlave.cz/…-de-taureau/
Diskuse k receptu Hovězí bourguignon
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí bourguignon
Receptura Bohužel neodpovídá tradičnímu postupu