Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo. Ze zelené petrželky, bobkového listu a větvičky tymiánu svážeme kytičku t.zv. buquet garni. Vše naskládáme do misky, střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve. Přidáme buquet garni, pepř, sůl a vše zalijeme vínem. Přes noc necháme odležet v nálevu. Druhý den scedíme nálev do hrnečku a oddělíme maso od zeleniny. V nádobě se silným dnem, nejlépe litinové, dáme na oheň zesklovatět slaninu, rozkrájenou na kostičky, přidáme olej a když se rozpálí, opečeme napřed maso, pak zeleninu a potom vše spolu podusíme. Konečně přilijeme víno, ve kterém bylo maso naloženo a na mírném ohni necháme přes 2 hodiny pomalu bublat.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Burquingnon se jí s baquetou, ale v česku i s rýží, nočky nebo bramboráčky.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.9.15 11:20
Tento recept je asi nejpodobnější - proto dávám foto a odkaz sem.
http://hrnecvhlave.cz/…-de-taureau/
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí bourguignon
Receptura Bohužel neodpovídá tradičnímu postupu