Bublanina - recepty

Bublanina je rychlá buchta s ovocem, která se připravuje z mouky, cukru, žloutků, vyšlehaných bílků, másla či oleje, eventuelně prášku do pečiva. Její název je odvozen od vzhledu upečeného těsta, které v okolí ovoce nabude a vypadá jako bubliny. Nejběžnější je třešňová, borůvková, jahodová, meruňková, švestková či rebarborová bublanina. Ozvláštnit ji můžeme nastrouhaným vařeným bramborem.
Ovoce před nasypáním na rozetřené těsto obalujeme v mouce, aby nekleslo až na dno. Pro větší vláčnost těsta přidáváme tvaroh, šlehačku, kefír nebo jogurt. Čerstvou ji sypeme moučkovým cukrem. Krásnou vůní získá díky nastrouhané citrónové kůře.
Mimo tradiční, sladké, se často peče i slaná bublanina s kuřecím masem, zeleninou, sýrem, kysaným zelím a podobně, kdy cukr v těstě nahradíme solí.
Recepty na bublaninu
Clafoutis aux cerises - Třešnová jako bublanina po francouzsku Pra
Slaná bublanina s kuřecím masem, zeleninou a sýrem
Roudnická bublanina z meruněk nebo broskví Pra
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz