Recept Bublanina, která je dlouho vláčná

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bublanina, která je dlouho vláčná

Postup

V míse dobře ušleháme cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidáváme mouku do které jsme přidali prášek do pečiva a špetku soli. Šleháme asi 2-3 minuty. Do vzniklého řidšího těsta přidáme našlehaný sníh, zamícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a poklademe ovocem, které obalíme v mouce. Ovoce může být čerstvé nebo kompot. Vynikající jsou meruňky, broskve, třešně i višně. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 st.C asi 35 minut. Moučník je velmi rychlý, dlouho vydrží vláčný a je skvělý.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 24.06.04 vloženo
  • 171599x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 16 dkg polohrubé mouky
  • 14 dkg mletého cukru
  • 1 dl mléka
  • 1dl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 26.05.18 18:50

Moja obľúbená bublanina pripravená po dlhom čase opäť. Z jednej dávky. S čerstvými marhuľami. Do cesta pridané 2 ČL čaju Matcha (prášku Matcha). Čaj Matcha po upečení cítiť len minimálne.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 05.06.16 14:06

Aj tentokrát vynikajúca.

V tejto variácii môjho obľúbeného receptu na bublaninu som použila žihľavu. Čerstvú žihľavu som v mixéri na smoothie rozmixovala s trochou vody (na sucho by to asi nešlo). 2,5 dl žihľavového pretlaku som použila do cesta.
Oproti pôvodnému množstvu cukru v recepte som pridala 20 g a takisto aj múky - o 20 g viac. Žihľavový pretlak cesto pomerne rozriedil, tak som po pridaní pretlaku do zelenej časti cesta ešte pridala 2 PL múky a zapracovala.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Mišák78 01.05.15 14:13

Bublanina je vynikající. Pozor! V receptu chybí olej, který je v ingrediencích. Jinak rychlé a mňam. Miš

Odkaz na uvaření

Lyduska 05.10.14 09:51

Z jednej dávky, na plechu veľkosti 22×32 cm.
Do cesta vo fáze šľahania pridané cca. 0,5 dl ríbezľového kompótu i so šťavou a dobre rozšľahané. Spolu s múkou som pridala i 2 kopcové PL mletých orechov.
Ovocie: tentokrát obrovské slivky, pokrájané na menšie kúsky a obalené v hladkej múke.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

zdenka.cfs 06.09.14 16:17

Ahoj, pekla jsem už několikrát z jedné dávky. Moc nám chutná, ale mrzí mě, že vždycky po upečení spadne. Nevím co dělám špatně?

Odkaz na uvaření

Lyduska 02.07.14 11:10

S lupienkami ruží. A s odkôskkovanými čerstvými veľkými mäsitými čerešňami.
Z jednej dávky, na plechu veľkosti 22×32 cm. Koláč je vysoký 3,5 cm.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

xromi 29.01.14 13:02

zkusil jsem ale zapoměl jsem na olej.v popisu to totiž není napsané.pokud by se to dalo opravit bylo by to asi lepší i pro ostatní.jsem chlap tak se mi nedivte že zapomenu to či ono přidat.

Odkaz na uvaření

Lyduska 07.09.13 13:55

Tentokrát s čerstvými veľkými mäsitými odkôstkovanými čerešňami - takto je bublanina podľa mňa absolútne najlepšia.
Pripravené z 1,5 dávky, na plechu s rozmermi 36×30 cm. Posypané práškovým cukrom.
Bublanina je výborná.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 14.10.12 11:20

Výborná bublanina. Vyskúšala som ju už viackrát z 1,5 dávky, na veľkom plechu, s čerstvými čerešňami, obalenými v múke, ale aj s marhuľami. Dnes som piekla z 1 dávky, v tortovej forme s priemerom 26 cm a použila som 300 g červených ríbezlí, obalených v hladkej múke. Je výborná, ale čerstvé čerešne v bublanine sú podľa mňa aj tak najlepšie …

Uvaření se již líbí 11 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.05.12 15:50

Výborná a rychlá :)
Já do ní dala poslední hruškový kompot z loňska, který se skromně krčil v koutě spíže… Hotovou jsem posypala práškem z bílé čokolády a kokosem…
Jen jsme ji snědli tak rychle, že ani nevím, jak dlouho vláčná vydrží ;)
Pečenou jsem ji měla ani ne za půl hodinky… Nechat ji tam déle než těch 25 minut, asi by moc jedlá nebyla, ale ono to je v každé troubě jiné… :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bublanina, která je dlouho vláčná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bublanina, která je dlouho vláčná

daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 19:00

@Lyduska možná se pochlapím a příští týden napoprvé zkusím do slaných řezů plněných tvarohovo-smetanovo-žampionovým krémem, které normálně barvím špenátem.
Myslím, že na chuť nebude až tak velký rozdíl. Dík za inspiraci :mavam:

Lyduska
368 příspěvků 05.06.16 14:58

Už som doplnila do uvarenia informacie :-). Zihlavova chut nie je takmer citit.

Příspěvek upraven 05.06.16 v 14:59

Eja
3861 příspěvků 05.06.16 14:47

@Lyduska napadla mne brokolice, hrášek…

Co udělá kopřiva chuťově? Jak? Spařená a rozmixovaná?

daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 14:44

@Lyduska Dobře, jdu na zahradu, vrátím se navečer a pak se dám poddat :-)

Včera jsem z kompostu vytrhávala metrové kopřivy, takové macaté, svěží, radost pohledět, ale do bublaniny by mě je nenapadlo přidat :-)

Kolik jsi jich dala? A jakou mají chuť ve sladkém?

Příspěvek upraven 05.06.16 v 14:46

Lyduska
368 příspěvků 05.06.16 14:44

Ano, je to žihľava! Možno ťažko uveriteľné, ale je to žihľava.

Eja
3861 příspěvků 05.06.16 14:43

Hm, rozmixované listí rybízu :mrgreen:

Lyduska
368 příspěvků 05.06.16 14:43

Ešte zatiaľ neprezradím, ešte je viacej možností :-)

Eja
3861 příspěvků 05.06.16 14:41

@Lyduska tak už nás nenapínej :mavam:

daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 14:40

@Eja stejnou barvu má těsto před i po upečení, když peču špenátové řezy :-), ale sem se mi špenát nějak nehodil :-)

Co třeba rozmixovaná rebarbora?

Lyduš, neříkej, že to jsou kopřivy :P

Příspěvek upraven 05.06.16 v 14:42

Lyduska
368 příspěvků 05.06.16 14:39

Zatiaľ neuhádli :-)

Eja
3861 příspěvků 05.06.16 14:35

@Lyduska potravinářské barvivo :roll: určitě nee

daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 14:34

@Eja @Lyduska meduňku vylučuji, také vylučuji potravinářské barvivo.
Já NEVÍM :-)
Máta?
Pandánová esence?

Lyduska
368 příspěvků 05.06.16 14:33

Ani mleté pistácie, ani medovka :-). Ďalšie tipy? :-)

Eja
3861 příspěvků 05.06.16 14:32

@daduuja @Lyduska mleté pistácie??? :think: meduňka?? :think:

Miloš by tam dal určitě špenáát :mrgreen:

Lyduska
368 příspěvků 05.06.16 14:13

@daduuja, skúsiš si tipnúť? Čo by sa podľa Teba dalo použiť do cesta? :-)

daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 14:11

@Lyduska čím čím jsi barvila nazeleno? :-)

Lyduska
368 příspěvků 04.10.14 20:12

Práve je v rúre.
Nikdy som nepiekla inú bublaninu, táto je moja osvedčená. Vidím, že „zdenka.cfs“ vyššie píše, že jej bublanina vždy po upečení spadne…
Vždy pomerne dlho šľahám cukor, žĺtky, mlieko, vanilkový cukor a takisto pomerne dlho šľahám po pridaní oleja. Naopak, po pridaní múky s práškom do pečiva nikdy nešľahám 2 - 3 minúty ako stojí v postupe, len kratučko, aby sa všetko pekne spojilo.

Lyduska
368 příspěvků 02.07.14 17:41
daduuja
1145 příspěvků 02.07.14 16:44

@jolana teda jol, že by i metabolismus, že by ta kila dole byla tím okusováním? :-)
@Lyduska já se fakt omlouvám, koukala jsem na všechny fotky pod receptem, nečetla moc komentáře, prostě den blbec, tak se ptám a ptám… :-)
Stihla jsem nahoře na schodech zakopnout o plný kýbl při vytírání a potopa až dolů, v krámě málem zapomněla 700Kč u kasy, do pánve nalila ocet místo oleje… prostě den blbec :-)
Právě jsem dopsala recept a před uložením jsem si kolenem vypnula počítač, doufám, že tím to pro dnešek končí :-)
Ale bublaninu zkusím s višněma, jsou sladce nakyslé, ale musím ještě tak 10 dní vydržet.

Příspěvek upraven 02.07.14 v 17:13

Lyduska
368 příspěvků 02.07.14 15:20

@daduuja Nepečiem ju často, ale keď chcem urobiť dobrú bublaninu, tak robím túto. Skúsila som zatiaľ len ríbezle, čerešne a marhule. S čerstvými čerešňami je najlepšia…podľa mňa.

Příspěvek upraven 02.07.14 v 15:39

jolana
5066 příspěvků 02.07.14 14:27

.. ruze stolista sa pouziva v liecitelstve tuna napriklad v boji proti spomalenemu metabolismu, zacpe, proti plesniam v crevach.. :mavam:..
http://www.celostnimedicina.cz/…stolista.htm

daduuja
1145 příspěvků 02.07.14 13:19

@Lyduska dík, já miluju ty naše stolistky, dávám je skoro všude a chodím je i okusovat :-)
Když koukám na recept, tak věřím, že je tvůj nejoblíbenější, pečeš ho často :-), s jiným ovocem jsi nezkoušela?

Vždyť to říkám, že mám den blbec :-)

Příspěvek upraven 02.07.14 v 13:47

Lyduska
368 příspěvků 02.07.14 13:14

@daduuja Surové cesto malo jemnú chuť po ružiach. Upečené menej, ale chutí inak ako bez ruží. Chuť je jemná. Upečené cesto je vláčne.
Toto bola a je moja najobľúbenejšia bublanina…a s ružami je trochu zvláštnejšia.

Příspěvek upraven 02.07.14 v 13:15

daduuja
1145 příspěvků 02.07.14 13:02

@Lyduska, dneska mám nemyslící den :-), koukala jsem jen na fotky, které se zobrazí a těsto se mi zdálo hnědé, teď už vím :-)
Ještě mi řekni jestli byla bublanina voňavá po růžích?

Lyduska
368 příspěvků 02.07.14 12:49

@daduuja Ruže, ktoré sa dajú použiť napr. na prípravu džemu. Pozri na všetky foto, ktoré som k receptu pridala. Cukor práškový, biely.

daduuja
1145 příspěvků 02.07.14 12:43

Lyduš :mavam: jaké růže? dalas lístek pod třešni? jak chutnalo? cukr jsi dala hnědý?
Zkusím ji z višní, už dozrávají :mavam:

blond_007
27 příspěvků 09.07.12 18:39

Děkuji za recept Pampeliško, upečeno (z poloviční dávky - pro dva) a výborná…zbývají čtyři kostičky…příště dělám plnou dávku :-)Dělala jsem s rybízem. :mavam:

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

Zsky, ani se nedivím, on ten olej v postupu není, je jen v ingrediencích......Prášilo se od úst ??? :)

zsky
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

Zapomela jsem pridat olej..... :o((( Moc vlacny to nebylo…

ELIŠKA
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

To je opravdu zajímavý recept. Použila jsem rybíz. Ale spěchala jsem a zapoměla do mouky nasypat prášek. Zjistila jsem to, až když byl moučník 5 minut v troubě a tak jsem měla hrůzu, co to upeču. Těsta bylo do dortové formy. Pekla jsem 35 minut v horkovzdušné troubě na 150. A bylo to skvělé. Jemný, péřový moučník.
P.S. Mletý cukr jsem si přeložila jako moučkový. Doufám správně.

Labužník EvaM03
22 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

Tuhle bublaninu jsem zkusila upéct s kompotovanými višněmi a musím říct, že byla skvělá a určitě by byla i dlouho vláčná, ale neměla jsem šanci to zjistit - zmizela z pekáče totiž ještě než stačila vychladnout :-) Už se těším na léto, určitě totiž bude skvělá i s nějakám pikantnějším ovocem, jako třeba s rybízem! Díky moc za výborný recept :-)

Mamina
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

Pampeliško,opravdu je dobrá.Máš za 1

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz