Recept Bublanina, která je dlouho vláčná
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
V míse dobře ušleháme cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidáváme mouku do které jsme přidali prášek do pečiva a špetku soli. Šleháme asi 2-3 minuty. Do vzniklého řidšího těsta přidáme našlehaný sníh, zamícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a poklademe ovocem, které obalíme v mouce. Ovoce může být čerstvé nebo kompot. Vynikající jsou meruňky, broskve, třešně i višně. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 st.C asi 35 minut. Moučník je velmi rychlý, dlouho vydrží vláčný a je skvělý.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
- 24.06.04 vloženo
- 267962x zobrazeno
Ingredience
- 4 vejce
- 16 dkg polohrubé mouky
- 14 dkg mletého cukru
- 1 dl mléka
- 1dl oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- ovoce
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku26.7.20 11:26
Po dlhom čase pripravená opäť. Tentokrát s vykôstkovanými čerstvými veľkými čerešňami a čerstvo nazbieranými červenými malinami. Čerešne som obalila v múke.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům26.5.18 18:50
Moja obľúbená bublanina pripravená po dlhom čase opäť. Z jednej dávky. S čerstvými marhuľami. Do cesta pridané 2 ČL čaju Matcha (prášku Matcha). Čaj Matcha po upečení cítiť len minimálne.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům5.6.16 14:06
Aj tentokrát vynikajúca.
V tejto variácii môjho obľúbeného receptu na bublaninu som použila
žihľavu. Čerstvú žihľavu som v mixéri na smoothie rozmixovala s trochou
vody (na sucho by to asi nešlo). 2,5 dl žihľavového pretlaku som použila
do cesta.
Oproti pôvodnému množstvu cukru v recepte som pridala 20 g a takisto aj
múky - o 20 g viac. Žihľavový pretlak cesto pomerne rozriedil, tak som po
pridaní pretlaku do zelenej časti cesta ešte pridala 2 PL múky a
zapracovala.
1.5.15 14:13
Bublanina je vynikající. Pozor! V receptu chybí olej, který je v ingrediencích. Jinak rychlé a mňam. Miš
Líbí se mi5.10.14 09:51
Z jednej dávky, na plechu veľkosti 22×32 cm.
Do cesta vo fáze šľahania pridané cca. 0,5 dl ríbezľového kompótu i so
šťavou a dobre rozšľahané. Spolu s múkou som pridala i 2 kopcové PL
mletých orechov.
Ovocie: tentokrát obrovské slivky, pokrájané na menšie kúsky a obalené
v hladkej múke.
6.9.14 16:17
Ahoj, pekla jsem už několikrát z jedné dávky. Moc nám chutná, ale mrzí mě, že vždycky po upečení spadne. Nevím co dělám špatně?
Líbí se mi2.7.14 11:10
S lupienkami ruží. A s odkôskkovanými čerstvými veľkými mäsitými
čerešňami.
Z jednej dávky, na plechu veľkosti 22×32 cm. Koláč je vysoký 3,5 cm.
29.1.14 13:02
zkusil jsem ale zapoměl jsem na olej.v popisu to totiž není napsané.pokud by se to dalo opravit bylo by to asi lepší i pro ostatní.jsem chlap tak se mi nedivte že zapomenu to či ono přidat.
Líbí se mi7.9.13 13:55
Tentokrát s čerstvými veľkými mäsitými odkôstkovanými čerešňami
- takto je bublanina podľa mňa absolútne najlepšia.
Pripravené z 1,5 dávky, na plechu s rozmermi 36×30 cm. Posypané
práškovým cukrom.
Bublanina je výborná.
14.10.12 11:20
Výborná bublanina. Vyskúšala som ju už viackrát z 1,5 dávky, na veľkom plechu, s čerstvými čerešňami, obalenými v múke, ale aj s marhuľami. Dnes som piekla z 1 dávky, v tortovej forme s priemerom 26 cm a použila som 300 g červených ríbezlí, obalených v hladkej múke. Je výborná, ale čerstvé čerešne v bublanine sú podľa mňa aj tak najlepšie …
Líbí se mi Uvaření se již líbí 12 labužníkům19.5.12 15:50
Výborná a rychlá
Já do ní dala poslední hruškový kompot z loňska, který se skromně
krčil v koutě spíže… Hotovou jsem posypala práškem z bílé čokolády
a kokosem…
Jen jsme ji snědli tak rychle, že ani nevím, jak dlouho vláčná vydrží
Pečenou jsem ji měla ani ne za půl hodinky… Nechat ji tam déle než těch
25 minut, asi by moc jedlá nebyla, ale ono to je v každé troubě
jiné…
Diskuse k receptu Bublanina, která je dlouho vláčná
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bublanina, která je dlouho vláčná
Vytahujem na svetlo Labuznikovo tento vyborny recept.
Len pozor… v postupe chyba olej.
Příspěvek upraven 08.07.22 v 07:02
1151 příspěvků 5.6.16 19:00
@Lyduska možná se pochlapím a příští týden napoprvé zkusím do slaných řezů plněných tvarohovo-smetanovo-žampionovým krémem, které normálně barvím špenátem.
Myslím, že na chuť nebude až tak velký rozdíl. Dík za inspiraci
Už som doplnila do uvarenia informacie
. Zihlavova chut nie je takmer citit.
Příspěvek upraven 05.06.16 v 14:59
@Lyduska napadla mne brokolice, hrášek…
Co udělá kopřiva chuťově? Jak? Spařená a rozmixovaná?
1151 příspěvků 5.6.16 14:44
@Lyduska Dobře, jdu na zahradu, vrátím se navečer a pak se dám poddat
Včera jsem z kompostu vytrhávala metrové kopřivy, takové macaté, svěží, radost pohledět, ale do bublaniny by mě je nenapadlo přidat
Kolik jsi jich dala? A jakou mají chuť ve sladkém?
Příspěvek upraven 05.06.16 v 14:46
Ano, je to žihľava! Možno ťažko uveriteľné, ale je to žihľava.
Hm, rozmixované listí rybízu
Ešte zatiaľ neprezradím, ešte je viacej možností
@Lyduska tak už nás nenapínej
1151 příspěvků 5.6.16 14:40
@Eja stejnou barvu má těsto před i po upečení, když peču špenátové řezy
, ale sem se mi špenát nějak nehodil 
Co třeba rozmixovaná rebarbora?
Lyduš, neříkej, že to jsou kopřivy
Příspěvek upraven 05.06.16 v 14:42
Zatiaľ neuhádli
@Lyduska potravinářské barvivo
určitě nee
1151 příspěvků 5.6.16 14:34
@Eja @Lyduska meduňku vylučuji, také vylučuji potravinářské barvivo.
Já NEVÍM
Máta?
Pandánová esence?
Ani mleté pistácie, ani medovka
. Ďalšie tipy? 
@daduuja @Lyduska mleté pistácie???
meduňka?? 
Miloš by tam dal určitě špenáát
@daduuja, skúsiš si tipnúť? Čo by sa podľa Teba dalo použiť do cesta?
1151 příspěvků 5.6.16 14:11
@Lyduska čím čím jsi barvila nazeleno?
Práve je v rúre.
Nikdy som nepiekla inú bublaninu, táto je moja osvedčená. Vidím, že „zdenka.cfs“ vyššie píše, že jej bublanina vždy po upečení spadne…
Vždy pomerne dlho šľahám cukor, žĺtky, mlieko, vanilkový cukor a takisto pomerne dlho šľahám po pridaní oleja. Naopak, po pridaní múky s práškom do pečiva nikdy nešľahám 2 - 3 minúty ako stojí v postupe, len kratučko, aby sa všetko pekne spojilo.
@daduuja
1151 příspěvků 2.7.14 16:44
@jolana teda jol, že by i metabolismus, že by ta kila dole byla tím okusováním?



@Lyduska já se fakt omlouvám, koukala jsem na všechny fotky pod receptem, nečetla moc komentáře, prostě den blbec, tak se ptám a ptám…
Stihla jsem nahoře na schodech zakopnout o plný kýbl při vytírání a potopa až dolů, v krámě málem zapomněla 700Kč u kasy, do pánve nalila ocet místo oleje… prostě den blbec
Právě jsem dopsala recept a před uložením jsem si kolenem vypnula počítač, doufám, že tím to pro dnešek končí
Ale bublaninu zkusím s višněma, jsou sladce nakyslé, ale musím ještě tak 10 dní vydržet.
Příspěvek upraven 02.07.14 v 17:13
@daduuja Nepečiem ju často, ale keď chcem urobiť dobrú bublaninu, tak robím túto. Skúsila som zatiaľ len ríbezle, čerešne a marhule. S čerstvými čerešňami je najlepšia…podľa mňa.
Příspěvek upraven 02.07.14 v 15:39
5068 příspěvků 2.7.14 14:27
.. ruze stolista sa pouziva v liecitelstve tuna napriklad v boji proti spomalenemu metabolismu, zacpe, proti plesniam v crevach..
..
http://www.celostnimedicina.cz/…stolista.htm
1151 příspěvků 2.7.14 13:19
@Lyduska dík, já miluju ty naše stolistky, dávám je skoro všude a chodím je i okusovat
, s jiným ovocem jsi nezkoušela?
Když koukám na recept, tak věřím, že je tvůj nejoblíbenější, pečeš ho často
Vždyť to říkám, že mám den blbec
Příspěvek upraven 02.07.14 v 13:47
@daduuja Surové cesto malo jemnú chuť po ružiach. Upečené menej, ale chutí inak ako bez ruží. Chuť je jemná. Upečené cesto je vláčne.
Toto bola a je moja najobľúbenejšia bublanina…a s ružami je trochu zvláštnejšia.
Příspěvek upraven 02.07.14 v 13:15
1151 příspěvků 2.7.14 13:02
@Lyduska, dneska mám nemyslící den
, koukala jsem jen na fotky, které se
zobrazí a těsto se mi zdálo hnědé, teď už vím 
Ještě mi řekni jestli byla bublanina voňavá po růžích?
@daduuja Ruže, ktoré sa dajú použiť napr. na prípravu džemu. Pozri na všetky foto, ktoré som k receptu pridala. Cukor práškový, biely.
1151 příspěvků 2.7.14 12:43
Lyduš
jaké růže? dalas lístek pod
třešni? jak chutnalo? cukr jsi dala hnědý?
Zkusím ji z višní, už dozrávají
Děkuji za recept Pampeliško, upečeno (z poloviční dávky - pro dva) a výborná…zbývají čtyři kostičky…příště dělám plnou dávku
Dělala jsem s rybízem. 
Zsky, ani se nedivím, on ten olej v postupu není, je jen v ingrediencích......Prášilo se od úst ???
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Zapomela jsem pridat olej.....
((( Moc vlacny to nebylo…
30 příspěvků 25.1.09 03:43
To je opravdu zajímavý recept. Použila jsem rybíz. Ale spěchala jsem a zapoměla do mouky nasypat prášek. Zjistila jsem to, až když byl moučník 5 minut v troubě a tak jsem měla hrůzu, co to upeču. Těsta bylo do dortové formy. Pekla jsem 35 minut v horkovzdušné troubě na 150. A bylo to skvělé. Jemný, péřový moučník.
P.S. Mletý cukr jsem si přeložila jako moučkový. Doufám správně.
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Tuhle bublaninu jsem zkusila upéct s kompotovanými višněmi a musím říct, že byla skvělá a určitě by byla i dlouho vláčná, ale neměla jsem šanci to zjistit - zmizela z pekáče totiž ještě než stačila vychladnout
Už se těším na léto, určitě
totiž bude skvělá i s nějakám pikantnějším ovocem, jako třeba
s rybízem! Díky moc za výborný recept 
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliško,opravdu je dobrá.Máš za 1