Recept Bublanina, která je dlouho vláčná

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bublanina, která je dlouho vláčná

Postup

V míse dobře ušleháme cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidáváme mouku do které jsme přidali prášek do pečiva a špetku soli. Šleháme asi 2-3 minuty. Do vzniklého řidšího těsta přidáme našlehaný sníh, zamícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a poklademe ovocem, které obalíme v mouce. Ovoce může být čerstvé nebo kompot. Vynikající jsou meruňky, broskve, třešně i višně. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 st.C asi 35 minut. Moučník je velmi rychlý, dlouho vydrží vláčný a je skvělý.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 24.06.04 vloženo
  • 158913x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 16 dkg polohrubé mouky
  • 14 dkg mletého cukru
  • 1 dl mléka
  • 1dl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 26.05.18 18:50

Moja obľúbená bublanina pripravená po dlhom čase opäť. Z jednej dávky. S čerstvými marhuľami. Do cesta pridané 2 ČL čaju Matcha (prášku Matcha). Čaj Matcha po upečení cítiť len minimálne.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 05.06.16 14:06

Aj tentokrát vynikajúca.

V tejto variácii môjho obľúbeného receptu na bublaninu som použila žihľavu. Čerstvú žihľavu som v mixéri na smoothie rozmixovala s trochou vody (na sucho by to asi nešlo). 2,5 dl žihľavového pretlaku som použila do cesta.
Oproti pôvodnému množstvu cukru v recepte som pridala 20 g a takisto aj múky - o 20 g viac. Žihľavový pretlak cesto pomerne rozriedil, tak som po pridaní pretlaku do zelenej časti cesta ešte pridala 2 PL múky a zapracovala.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Mišák78 01.05.15 14:13

Bublanina je vynikající. Pozor! V receptu chybí olej, který je v ingrediencích. Jinak rychlé a mňam. Miš

Odkaz na uvaření

Lyduska 05.10.14 09:51

Z jednej dávky, na plechu veľkosti 22×32 cm.
Do cesta vo fáze šľahania pridané cca. 0,5 dl ríbezľového kompótu i so šťavou a dobre rozšľahané. Spolu s múkou som pridala i 2 kopcové PL mletých orechov.
Ovocie: tentokrát obrovské slivky, pokrájané na menšie kúsky a obalené v hladkej múke.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

zdenka.cfs 06.09.14 16:17

Ahoj, pekla jsem už několikrát z jedné dávky. Moc nám chutná, ale mrzí mě, že vždycky po upečení spadne. Nevím co dělám špatně?

Odkaz na uvaření

Lyduska 02.07.14 11:10

S lupienkami ruží. A s odkôskkovanými čerstvými veľkými mäsitými čerešňami.
Z jednej dávky, na plechu veľkosti 22×32 cm. Koláč je vysoký 3,5 cm.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

xromi 29.01.14 13:02

zkusil jsem ale zapoměl jsem na olej.v popisu to totiž není napsané.pokud by se to dalo opravit bylo by to asi lepší i pro ostatní.jsem chlap tak se mi nedivte že zapomenu to či ono přidat.

Odkaz na uvaření

Lyduska 07.09.13 13:55

Tentokrát s čerstvými veľkými mäsitými odkôstkovanými čerešňami - takto je bublanina podľa mňa absolútne najlepšia.
Pripravené z 1,5 dávky, na plechu s rozmermi 36×30 cm. Posypané práškovým cukrom.
Bublanina je výborná.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 14.10.12 11:20

Výborná bublanina. Vyskúšala som ju už viackrát z 1,5 dávky, na veľkom plechu, s čerstvými čerešňami, obalenými v múke, ale aj s marhuľami. Dnes som piekla z 1 dávky, v tortovej forme s priemerom 26 cm a použila som 300 g červených ríbezlí, obalených v hladkej múke. Je výborná, ale čerstvé čerešne v bublanine sú podľa mňa aj tak najlepšie …

Uvaření se již líbí 11 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.05.12 15:50

Výborná a rychlá :)
Já do ní dala poslední hruškový kompot z loňska, který se skromně krčil v koutě spíže… Hotovou jsem posypala práškem z bílé čokolády a kokosem…
Jen jsme ji snědli tak rychle, že ani nevím, jak dlouho vláčná vydrží ;)
Pečenou jsem ji měla ani ne za půl hodinky… Nechat ji tam déle než těch 25 minut, asi by moc jedlá nebyla, ale ono to je v každé troubě jiné… :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bublanina, která je dlouho vláčná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 19:00

@Lyduska možná se pochlapím a příští týden napoprvé zkusím do slaných řezů plněných tvarohovo-smetanovo-žampionovým krémem, které normálně barvím špenátem.
Myslím, že na chuť nebude až tak velký rozdíl. Dík za inspiraci :mavam:

Lyduska
362 příspěvků 05.06.16 14:58

Už som doplnila do uvarenia informacie :-). Zihlavova chut nie je takmer citit.

Příspěvek upraven 05.06.16 v 14:59

Eja
3854 příspěvků 05.06.16 14:47

@Lyduska napadla mne brokolice, hrášek…

Co udělá kopřiva chuťově? Jak? Spařená a rozmixovaná?

daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 14:44

@Lyduska Dobře, jdu na zahradu, vrátím se navečer a pak se dám poddat :-)

Včera jsem z kompostu vytrhávala metrové kopřivy, takové macaté, svěží, radost pohledět, ale do bublaniny by mě je nenapadlo přidat :-)

Kolik jsi jich dala? A jakou mají chuť ve sladkém?

Příspěvek upraven 05.06.16 v 14:46

Lyduska
362 příspěvků 05.06.16 14:44

Ano, je to žihľava! Možno ťažko uveriteľné, ale je to žihľava.

Eja
3854 příspěvků 05.06.16 14:43

Hm, rozmixované listí rybízu :mrgreen:

Lyduska
362 příspěvků 05.06.16 14:43

Ešte zatiaľ neprezradím, ešte je viacej možností :-)

Eja
3854 příspěvků 05.06.16 14:41

@Lyduska tak už nás nenapínej :mavam:

daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 14:40

@Eja stejnou barvu má těsto před i po upečení, když peču špenátové řezy :-), ale sem se mi špenát nějak nehodil :-)

Co třeba rozmixovaná rebarbora?

Lyduš, neříkej, že to jsou kopřivy :P

Příspěvek upraven 05.06.16 v 14:42

Lyduska
362 příspěvků 05.06.16 14:39

Zatiaľ neuhádli :-)

Eja
3854 příspěvků 05.06.16 14:35

@Lyduska potravinářské barvivo :roll: určitě nee

daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 14:34

@Eja @Lyduska meduňku vylučuji, také vylučuji potravinářské barvivo.
Já NEVÍM :-)
Máta?
Pandánová esence?

Lyduska
362 příspěvků 05.06.16 14:33

Ani mleté pistácie, ani medovka :-). Ďalšie tipy? :-)

Eja
3854 příspěvků 05.06.16 14:32

@daduuja @Lyduska mleté pistácie??? :think: meduňka?? :think:

Miloš by tam dal určitě špenáát :mrgreen:

Lyduska
362 příspěvků 05.06.16 14:13

@daduuja, skúsiš si tipnúť? Čo by sa podľa Teba dalo použiť do cesta? :-)

daduuja
1145 příspěvků 05.06.16 14:11

@Lyduska čím čím jsi barvila nazeleno? :-)

Lyduska
362 příspěvků 04.10.14 20:12

Práve je v rúre.
Nikdy som nepiekla inú bublaninu, táto je moja osvedčená. Vidím, že „zdenka.cfs“ vyššie píše, že jej bublanina vždy po upečení spadne…
Vždy pomerne dlho šľahám cukor, žĺtky, mlieko, vanilkový cukor a takisto pomerne dlho šľahám po pridaní oleja. Naopak, po pridaní múky s práškom do pečiva nikdy nešľahám 2 - 3 minúty ako stojí v postupe, len kratučko, aby sa všetko pekne spojilo.

Lyduska
362 příspěvků 02.07.14 17:41
daduuja
1145 příspěvků 02.07.14 16:44

@jolana teda jol, že by i metabolismus, že by ta kila dole byla tím okusováním? :-)
@Lyduska já se fakt omlouvám, koukala jsem na všechny fotky pod receptem, nečetla moc komentáře, prostě den blbec, tak se ptám a ptám… :-)
Stihla jsem nahoře na schodech zakopnout o plný kýbl při vytírání a potopa až dolů, v krámě málem zapomněla 700Kč u kasy, do pánve nalila ocet místo oleje… prostě den blbec :-)
Právě jsem dopsala recept a před uložením jsem si kolenem vypnula počítač, doufám, že tím to pro dnešek končí :-)
Ale bublaninu zkusím s višněma, jsou sladce nakyslé, ale musím ještě tak 10 dní vydržet.

Příspěvek upraven 02.07.14 v 17:13

Lyduska
362 příspěvků 02.07.14 15:20

@daduuja Nepečiem ju často, ale keď chcem urobiť dobrú bublaninu, tak robím túto. Skúsila som zatiaľ len ríbezle, čerešne a marhule. S čerstvými čerešňami je najlepšia…podľa mňa.

Příspěvek upraven 02.07.14 v 15:39

jolana
5066 příspěvků 02.07.14 14:27

.. ruze stolista sa pouziva v liecitelstve tuna napriklad v boji proti spomalenemu metabolismu, zacpe, proti plesniam v crevach.. :mavam:..
 http://www.celostnimedicina.cz/…stolista.htm

daduuja
1145 příspěvků 02.07.14 13:19

@Lyduska dík, já miluju ty naše stolistky, dávám je skoro všude a chodím je i okusovat :-)
Když koukám na recept, tak věřím, že je tvůj nejoblíbenější, pečeš ho často :-), s jiným ovocem jsi nezkoušela?

Vždyť to říkám, že mám den blbec :-)

Příspěvek upraven 02.07.14 v 13:47

Lyduska
362 příspěvků 02.07.14 13:14

@daduuja Surové cesto malo jemnú chuť po ružiach. Upečené menej, ale chutí inak ako bez ruží. Chuť je jemná. Upečené cesto je vláčne.
Toto bola a je moja najobľúbenejšia bublanina…a s ružami je trochu zvláštnejšia.

Příspěvek upraven 02.07.14 v 13:15

daduuja
1145 příspěvků 02.07.14 13:02

@Lyduska, dneska mám nemyslící den :-), koukala jsem jen na fotky, které se zobrazí a těsto se mi zdálo hnědé, teď už vím :-)
Ještě mi řekni jestli byla bublanina voňavá po růžích?

Lyduska
362 příspěvků 02.07.14 12:49

@daduuja Ruže, ktoré sa dajú použiť napr. na prípravu džemu. Pozri na všetky foto, ktoré som k receptu pridala. Cukor práškový, biely.

daduuja
1145 příspěvků 02.07.14 12:43

Lyduš :mavam: jaké růže? dalas lístek pod třešni? jak chutnalo? cukr jsi dala hnědý?
Zkusím ji z višní, už dozrávají :mavam:

blond_007
27 příspěvků 09.07.12 18:39

Děkuji za recept Pampeliško, upečeno (z poloviční dávky - pro dva) a výborná…zbývají čtyři kostičky…příště dělám plnou dávku :-)Dělala jsem s rybízem. :mavam:

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

Zsky, ani se nedivím, on ten olej v postupu není, je jen v ingrediencích......Prášilo se od úst ??? :)

zsky
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

Zapomela jsem pridat olej..... :o((( Moc vlacny to nebylo…

ELIŠKA
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

To je opravdu zajímavý recept. Použila jsem rybíz. Ale spěchala jsem a zapoměla do mouky nasypat prášek. Zjistila jsem to, až když byl moučník 5 minut v troubě a tak jsem měla hrůzu, co to upeču. Těsta bylo do dortové formy. Pekla jsem 35 minut v horkovzdušné troubě na 150. A bylo to skvělé. Jemný, péřový moučník.
P.S. Mletý cukr jsem si přeložila jako moučkový. Doufám správně.

Labužník EvaM03
22 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

Tuhle bublaninu jsem zkusila upéct s kompotovanými višněmi a musím říct, že byla skvělá a určitě by byla i dlouho vláčná, ale neměla jsem šanci to zjistit - zmizela z pekáče totiž ještě než stačila vychladnout :-) Už se těším na léto, určitě totiž bude skvělá i s nějakám pikantnějším ovocem, jako třeba s rybízem! Díky moc za výborný recept :-)

Mamina
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bublanina, která je dlouho vláčná

Pampeliško,opravdu je dobrá.Máš za 1

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Karbanátky Karbanátky
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz