Recept Báječná a snadná bublanina

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Báječná a snadná bublanina

Postup

Všechny ingredience smícháme. Chcete-li přidat ovoce, je lepší plech vyložit pečícím papírem. Doporučuji ovoce obalit v mouce, aby nám nekleslo na dno plechu. Bublanina chutná a taky dobře vypadá, když jí posypeme drobenkou Drobenka: 2 díly hrubé nebo polohrubé mouky, 2 díly cukru, 1,5 dílu tuku Příklad: 100g mouky +100g cukru + 75 g tuku + 1 vanilkový cukr Směs mouky, másla, cukru a vanilkového cukru rozemneme mezi prsty, uděláme z něho drobky a stejnoměrně ho rozsypeme na připravený koláč, který pak dáme péct do trouby. Upečený, vychladlý koláč lehce posypeme mletým cukrem, krájíme a chutnáme. DOBROU CHUŤ Záleží jak máme veliký koláč, tolik drobenky použijeme. Drobenkou nic nepokazíme. Pokud máme drobenky hodně a zůstane nám jí, tak ji dáme do skleničky se šroubovacím uzávěrem a uschováme do ledničky. Můžeme ji použít při příštím pečení. Pokud se nám zdá, že je drobenka ještě moc hrubá a nebo se hodně lepí, přidáme mouku. Ono taky záleží jaký tuk používáme.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 24.06.04 vloženo
  • 58789x zobrazeno

Ingredience

  • 2 sklenice mouka polohrubá
  • 1 sklenice mléka
  • 1 sklenice olej
  • 1 sklenice mletého cukru
  • 3-4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • skořicový cukr
  • ovoce čerstvé nebo kompot
  • drobenka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Báječná a snadná bublanina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Báječná a snadná bublanina

pepicek
1309 příspěvků 10.5.10 10:58
Re: Báječná a snadná bublanina - obrázek

jako každý rok, vytahuju tentokrát já tento recept na světlo boží ze zaprášených archivů a přidávám obrázky ze dneška.

Upečeno s jahodami a ostružinami. Jahody byly obalené moukou, viz tipy z diskuze, ostružiny byly ponechány bez obalování. A je to

dag
543 příspěvků 26.11.09 02:30
Re: Báječná a snadná bublanina

Tolik chvály, nemohla jsem odolat.Doufám že sklenice, znamená dvě deci.Už to začalo vonět.

Labužník housenka02
609 příspěvků 22.6.09 03:46
Re: Báječná a snadná bublanina

Vytahuji tento recept opět na světlo boží neboť se jedná o rychlý a velmi jednoduchý recept - výsledkem je opravdu moc dobrá bublanina.

Tento recept si určitě zaslouží pozornost, zvláště nyní kdy dozrávají třešně.

Lucinka21
23 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Teda to je fakt super rychlovka. Dala jsem to do dvou kulatejch forem a na to boruvky, rybiz a tresne a máslovou drobenku a supeeeer!!!

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina- pampeliška

Pampeliško, je opravdu báječná, proto má ten název zcela na místě. Víc než bublaninu mi to připomnělo spíš lahodný křehký řez a to díky té drobence. To mě teda nikdy nenapadlo dělat bublaninu s drobenkou. Už jí asi jinak dělat nebudu- fakt dobrá záležitost.
Díky za pěkný recept Jana

viktorka11
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

jednoducha, rychla a je vynikajici. Dnes byla se svestkama a rebarborou. Hezky vikend. S.

suma
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Dělám ji úsporněji - pouze 1 vejce, 1/2 sklenice oleje a stejně tak cukru. Navíc jeden tip - do posýpky dávám rozpuštěné máslo, které stačí zamíchat. Také je lepší s kyselým mlékem, nemusí však být.

suma
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Dělám ji úsporněji - pouze 1 vejce, 1/2 sklenice oleje a stejně tak cukru. Navíc jeden tip - do posýpky dávám rozpuštěné máslo, které stačí zamíchat. Také je lepší s kyselým mlékem, nemusí však být.

pekarka
410 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Taky jsem ji vyzkoušela a všem vřele doporučuji. Borůvky jsem ani neobalovala v mouce - nepropadly a přitom já sklerotik, tam zapomněla dát tu sklenici cukru. Nevadí i tak byla bublanina moc dobrá!

Labužník boruvka02
2 příspěvky 10.5.10 01:53
Re: Báječná a snadná bublanina

Je moc dobrá dělala jsem ji ze švestkama a všem moc chutnala výborné!

1irena
595 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Právě ji peču s rybízem…ale nějak jsem přehlédla u komentáře glamy „do velikého pekáče“ a použila jsem svůj oblíbený menší. No co, mám ji trochu vyšší :)))

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Právě jsem tuhle dobrotu dělala 2× po sobě. Nejprve s meruňkami a pak s rybízem. Obě byly vynikající a tak opravdu doporučuji!!!
Ideální pro ty, kteří (jako já) k vaření nepoužívají váhy.
Pekla jsem v plynové troubě(bomba) a do velikého pekáče jsem si napřed dala alobal a do něj až nalila těsto. Krásně se pak vyndá a nemusíte čistit pekáč!Sypáno drobenkou-žmolenkou dělanou od oka (ne Kašparovic krávy)
Opravdu výborné!!!

Labužník Denda02
213 příspěvků 26.6.04 01:33
Re: Bajecna a snadna bublanina

Kopretinko, ja ovoce taky obaluju v mouce. Minule jsem ale ze zvyku obalila i boruvky, ale ty jsou samy o sobe tak lehke, ze nakonec diky obalovacimu figlu zustaly navrchu a kutalely se po kolaci :-) (tak to jenom varovani, kdyby ses nahodou chystala na boruvkovou bublaninu).

Yvette
704 příspěvků 25.6.04 21:22
Re: Bajecna a snadna bublanina

Pampelisko, dekuji za recept. Je jednoduchy, neda moc prace a bude moc dobry. Pres vikend se na nej chystam. A s tim ovocem a moukou (ja pouzivam polohrubou nebo hrubou mouku) to take tak delavam.

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bajecna a snadna bublanina

Děkuji za rady děvčata, určitě vyzkouším :o) o víkendu budu určitě péct tak pak napíšu co a jak :o))

Eja
3869 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bajecna a snadna bublanina

Kopretinko, Glama má pravdu, naučila mne to taky tak moje babička a funguje to.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bajecna a snadna bublanina

Odpovím za Pampelišku - a třeba zná jiný způsob:
Ovoce se obalí v mouce! Když je hladké, je kluzké a propadává těstem. Když ho obalíš v mouce, udrží se na vrchu. Nepropadne na dno.
Zkus to, my to v rodině děláme takto už leta letoucí!

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bajecna a snadna bublanina

Pampeliško, máš nějaký fígl na to, aby to ovoce (např. jahody) po upečení nekleslo? Dá se tomu nějak zabránit?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz