Recept Báječná a snadná bublanina

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Báječná a snadná bublanina

Postup

Všechny ingredience smícháme. Chcete-li přidat ovoce, je lepší plech vyložit pečícím papírem. Doporučuji ovoce obalit v mouce, aby nám nekleslo na dno plechu. Bublanina chutná a taky dobře vypadá, když jí posypeme drobenkou Drobenka: 2 díly hrubé nebo polohrubé mouky, 2 díly cukru, 1,5 dílu tuku Příklad: 100g mouky +100g cukru + 75 g tuku + 1 vanilkový cukr Směs mouky, másla, cukru a vanilkového cukru rozemneme mezi prsty, uděláme z něho drobky a stejnoměrně ho rozsypeme na připravený koláč, který pak dáme péct do trouby. Upečený, vychladlý koláč lehce posypeme mletým cukrem, krájíme a chutnáme. DOBROU CHUŤ Záleží jak máme veliký koláč, tolik drobenky použijeme. Drobenkou nic nepokazíme. Pokud máme drobenky hodně a zůstane nám jí, tak ji dáme do skleničky se šroubovacím uzávěrem a uschováme do ledničky. Můžeme ji použít při příštím pečení. Pokud se nám zdá, že je drobenka ještě moc hrubá a nebo se hodně lepí, přidáme mouku. Ono taky záleží jaký tuk používáme.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 24.06.04 vloženo
  • 56787x zobrazeno

Ingredience

  • 2 sklenice mouka polohrubá
  • 1 sklenice mléka
  • 1 sklenice olej
  • 1 sklenice mletého cukru
  • 3-4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • skořicový cukr
  • ovoce čerstvé nebo kompot
  • drobenka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Báječná a snadná bublanina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
pepicek
1309 příspěvků 10.05.10 10:58
Re: Báječná a snadná bublanina - obrázek

jako každý rok, vytahuju tentokrát já tento recept na světlo boží ze zaprášených archivů a přidávám obrázky ze dneška.

Upečeno s jahodami a ostružinami. Jahody byly obalené moukou, viz tipy z diskuze, ostružiny byly ponechány bez obalování. A je to

dag
543 příspěvků 26.11.09 02:30
Re: Báječná a snadná bublanina

Tolik chvály, nemohla jsem odolat.Doufám že sklenice, znamená dvě deci.Už to začalo vonět.

Labužník housenka02
609 příspěvků 22.06.09 03:46
Re: Báječná a snadná bublanina

Vytahuji tento recept opět na světlo boží neboť se jedná o rychlý a velmi jednoduchý recept - výsledkem je opravdu moc dobrá bublanina.

Tento recept si určitě zaslouží pozornost, zvláště nyní kdy dozrávají třešně.

Lucinka21
23 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Teda to je fakt super rychlovka. Dala jsem to do dvou kulatejch forem a na to boruvky, rybiz a tresne a máslovou drobenku a supeeeer!!!

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina- pampeliška

Pampeliško, je opravdu báječná, proto má ten název zcela na místě. Víc než bublaninu mi to připomnělo spíš lahodný křehký řez a to díky té drobence. To mě teda nikdy nenapadlo dělat bublaninu s drobenkou. Už jí asi jinak dělat nebudu- fakt dobrá záležitost.
Díky za pěkný recept Jana

viktorka11
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

jednoducha, rychla a je vynikajici. Dnes byla se svestkama a rebarborou. Hezky vikend. S.

suma
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Dělám ji úsporněji - pouze 1 vejce, 1/2 sklenice oleje a stejně tak cukru. Navíc jeden tip - do posýpky dávám rozpuštěné máslo, které stačí zamíchat. Také je lepší s kyselým mlékem, nemusí však být.

suma
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Dělám ji úsporněji - pouze 1 vejce, 1/2 sklenice oleje a stejně tak cukru. Navíc jeden tip - do posýpky dávám rozpuštěné máslo, které stačí zamíchat. Také je lepší s kyselým mlékem, nemusí však být.

pekarka
410 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Taky jsem ji vyzkoušela a všem vřele doporučuji. Borůvky jsem ani neobalovala v mouce - nepropadly a přitom já sklerotik, tam zapomněla dát tu sklenici cukru. Nevadí i tak byla bublanina moc dobrá!

Labužník boruvka02
2 příspěvky 10.05.10 01:53
Re: Báječná a snadná bublanina

Je moc dobrá dělala jsem ji ze švestkama a všem moc chutnala výborné!

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Právě ji peču s rybízem…ale nějak jsem přehlédla u komentáře glamy „do velikého pekáče“ a použila jsem svůj oblíbený menší. No co, mám ji trochu vyšší :)))

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Báječná a snadná bublanina

Právě jsem tuhle dobrotu dělala 2× po sobě. Nejprve s meruňkami a pak s rybízem. Obě byly vynikající a tak opravdu doporučuji!!!
Ideální pro ty, kteří (jako já) k vaření nepoužívají váhy.
Pekla jsem v plynové troubě(bomba) a do velikého pekáče jsem si napřed dala alobal a do něj až nalila těsto. Krásně se pak vyndá a nemusíte čistit pekáč!Sypáno drobenkou-žmolenkou dělanou od oka (ne Kašparovic krávy)
Opravdu výborné!!!

Labužník Denda02
213 příspěvků 26.06.04 01:33
Re: Bajecna a snadna bublanina

Kopretinko, ja ovoce taky obaluju v mouce. Minule jsem ale ze zvyku obalila i boruvky, ale ty jsou samy o sobe tak lehke, ze nakonec diky obalovacimu figlu zustaly navrchu a kutalely se po kolaci :-) (tak to jenom varovani, kdyby ses nahodou chystala na boruvkovou bublaninu).

Yvette
704 příspěvků 25.06.04 21:22
Re: Bajecna a snadna bublanina

Pampelisko, dekuji za recept. Je jednoduchy, neda moc prace a bude moc dobry. Pres vikend se na nej chystam. A s tim ovocem a moukou (ja pouzivam polohrubou nebo hrubou mouku) to take tak delavam.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bajecna a snadna bublanina

Děkuji za rady děvčata, určitě vyzkouším :o) o víkendu budu určitě péct tak pak napíšu co a jak :o))

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bajecna a snadna bublanina

Kopretinko, Glama má pravdu, naučila mne to taky tak moje babička a funguje to.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Bajecna a snadna bublanina

Odpovím za Pampelišku - a třeba zná jiný způsob:
Ovoce se obalí v mouce! Když je hladké, je kluzké a propadává těstem. Když ho obalíš v mouce, udrží se na vrchu. Nepropadne na dno.
Zkus to, my to v rodině děláme takto už leta letoucí!

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bajecna a snadna bublanina

Pampeliško, máš nějaký fígl na to, aby to ovoce (např. jahody) po upečení nekleslo? Dá se tomu nějak zabránit?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz