Recept Clafoutis aux cerises - Třešnová jako bublanina po francouzsku Pra

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Zde pece slavny Pierre Hermé v podani labuznika Joris:

Suroviny:
500 g třešní
100 g moučkového cukru
125 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka štipec soli

máslo

Na posypání:
moučkový cukr

Postup:
Třešně si omyjeme a odstraníme stopky a jestli chceme vypeckujeme. Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut.
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Máslem si vymažeme formu o průměru 24 cm.
Prosejeme mouku přidáme sůl a zbytek moučkového cukru. Rozšleháme vejce jako kdyby jsme dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme. Nakonec přidáme mléko a vše smícháme. Třešně nasypeme do formy,cukr který se nepřilepil na třešně přimíchneme k těstu a to na ně nalejeme. Pečeme 35 až 40 minut. Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a před podáváním necháme vystydnout.

.................................................................................................

Postup

Postup pro Paul Bocuse recept: Jestli chcete, tak vypeckovat třešně, smíchat je s Kirschem a mletým cukrem a nechat je stát po 1-2 hodiny. Předehřát troubu na 190°C. Hodně vymazat mělkou zapékací misku máslem. Dát mouku do mísy, přidat cukr a pomalu metlou zašlehat mléko, až je vše hladké. Přidat vejce, citronovou kůru, oříšek, vanilku a dobře našlehat. Rozdělit třešně na dno misky a polít je těstíčkem. Péct po 45 min. až okraje se nafouknou. Podávat teplé. * Můžeme použít i jiného ovoce, jako např. meruňky, ale také zavařeného ovoce.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 03.05.02 vloženo
  • 11351x zobrazeno

Ingredience

  • Zde pece slavny Paul Bocuse
  • 450 g zralých třešní
  • 2 lžíce Kirsch brandy, nebo 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce práškového cukru
  • 3 lžíce mouky
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 3/4 hrnku mléka, nebo polotučné smetany
  • 2 vejce
  • kůra z 1/2 citronu
  • špetka čerstvě postrouhaného oříšku
  • 1/4 lžičky vanilkového výtažku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 04.09.12 11:36

xxx

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Clafoutis aux cerises - Třešnová jako bublanina po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pink
109 příspěvků 13.05.16 19:33
Upečeno k všeobecné spokojenosti

Už za bolševika se u nás doma pekl tento moučník pod názvem „Nedrobivá placka“! :) Samozřejmě poměr ingrediencí je trošičku jiný…
Dnes jsem vyzkoušela podle P. H. a přecházím k tomuto receptu (jen přidávám kousek másla do těsta, za ta léta mám tento moučník spojený s vůní másla…)!
Děkuji za recept.

babi
6360 příspěvků 07.09.12 01:31

Dando, jeste bych pridala ke Tvemu listu jednoduchych zakousnuti jak na zahrade tak doma, „Cobbler“, http://www.labuznik.com/…ach-cobbler/, „Ptaci hnizda“, „Pandowdy“ http://www.labuznik.com/…le-pandowdy/, „Grunts“, „Hneda Betty“ http://www.labuznik.com/…ty-snadne-r/, „Crisps a Crumbles“, jsou to vsechno recepty s ovocem. Gratuluji Ti k uspore… relativne vzato… zenskou logiku si nemuzeme nechat uprit :nevim:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.09.12 13:59

Babi :mavam:, ano, tyhle jednoduchosti, ještě musím přiřadit crumble a streusel, mám poslední týdny moc ráda, už mne vytlačují z kuchyně a novou přivezou až za měsíc a tak hostím návštěvy venku právě takhle :-)
Minulý týden jsem hrdě hlásila - ušetřila jsem za plyn, vařím guláš venku na ohni, ale zaslechla jsem jen něco o kubíku dřeva… :-)

Měj se hezky :mavam:

babi
6360 příspěvků 05.09.12 00:03

Dando, zdravim. Je to opravdu nesmirne jednoduchy a nenarocny zakusek, ktery nekdy pecu v ramekins jako jednotlive porce http://www.labuznik.com/…-jednoduche/
Se svestkami take pecu dalsi podobny francouzsky „Far Breton“ http://www.labuznik.com/recipe.php?… Diky za navstevu 8)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.09.12 20:40

Včera večer jsem upekla se švestkama nakrájenýma na 1/4, hodinu proleženýma v domácí slivovici, malinko skořice, do pekáčku jsem je nalila i s cukrovou šťávou, která mírně zkaramelizovala, bylo to rychlé, voňavé, clafoutis peču s jakýmkoliv sezonním ovocem, protože je to rychlovka :-)

babi
6360 příspěvků 04.09.12 20:23

Joris, to je od Vas nesmirne gentlemanske! Diky za krasnou fotografii a recept od toho nejznamejsiho a snad nejlepsiho parizskeho cukrare. Chystala jsem se pridat recept od Joel Robuchon, ale ne a ne se k tomu dostat, takze jste me nesmirne prijemne prekvapil. Zajiste vsak moje fotografie by se nemohla ani priblizit k te Vasi…no profesional se zde kazdopadne nezapre! Jeste jednou velke diky!

babi
6360 příspěvků 09.12.10 17:25

green, dik za vyzkouseni receptu a doufam, ze snidane byla chutna. Omlouvam se Ti za opozdenou reakci :wink:

Bali, neni nutne stale odvadet labuzniky na Tvoje stranky, kdyz revenove Clafoutis je jiz na Labu.

green
7 příspěvků 24.06.09 05:15
Re: Třešnová bublanina po francouzsku (Clafoutis)

Rychle a dobre, dneska jsem upekla na zitrejsi snidani:-)

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešnová bublanina po francouzsku (Clafoutis)

třešně ještě nemáme, ale dělala jsem REBARBOROVÉ CLAFOUTIS . Taky výborné ;-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz