Recept Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

(Hodnoceno 1x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Oloupané a pokrájené brambory vložím do vařící vody, osolím, vložím sítko s kmínem a uvařím doměkka. Vodu scedím, brambory šťouchadlem rozmělním, nechám odejít páru, přidám dvě rozklepnutá vejce, sůl a přisypávám dětskou krupici. Pozor nepředávkovat krupicí, těsto se bude stále zdát křehké. Vařečkou zpracuji v těsto, vyklopím na vál vysypaný dětskou krupicí a vypracuji pěkný hladký váleček. Rozdělím na 4 části, každou část zabalím do ubrousku a dám na 20 minut vařit do vařící vody. Po uvaření sundám ubrousek, nechám chvíli vychladnout a teprve pak krájím plátky. Jsou to nejrychlejší a nejlepší bramborové knedlíky co znám. Ale to si chválíme každá ty svoje...vyzkoušejte, jsou fakt super rychlé.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 11.09.06 vloženo
  • 86834x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g oloupaných syrových brambor
  • sůl
  • kmín
  • 200 g až 300 g i více dětské krupice, záleží na typu brambor
  • 2 vejce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Scholastica 10.3.13 20:39

Tyhle knedlíky jsem chtěla vyzkoušet už dávno a mrzí mě, že jsem tolik otálela. Těsto se mi povedlo dost měkké (nevím, jestli bych ho nazvala křehkým jako bedla :)), takže knedlíky měly podivné tvary, protože jsem se vykašlala na ubrousky, nicméně chuťově a konzistencí jsou báječné!

Stránka:  1 2 3 Další »

Diskuse k receptu Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

casino
4497 příspěvků 13.5.14 14:43
Semolina?
exczech
299 příspěvků 13.5.14 14:33
semolina - farina

@Janelita Ja ziju v Americe a krupici jde rozhodne nahradit semolinou. Dej si do Google prekladace krupice a vyjde ti v Anglictine semolina i kdyz krupicka ktera se pouziva na detskou kasicku k snidani se naziva v Anglictine farina. Ale lze pouzit kteroukoliv :)

Příspěvek upraven 13.05.14 v 14:35

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.5.09 03:46
Re: Lis - Esme a Vali

jsem objevila přesně podle obrázku, ale opravdu jsem jej v krámečku neviděla … zatím co jsem objevila je lis na objednávku přes net, což by mně nevadilo. Sakum pikum je jeho délka 26 cm, což si myslím je i rozměr toho lisu tvaru „V“.
Vali děkuji moc za nabídku, asi budu objednávat.
Nejlepší kaši, po mé mamince dělá můj muž, takže lis budu používat na knedlíky. Díky vám oběma.

Eja
3887 příspěvků 3.5.09 18:24
Re: Glamo

On ten poměr 750/200-300 a 1100/500 není zas až tak moc rozdílný a hlavně se poměr podle odrůdy brambor i s přidáním Solamylu liší podle mých zkušeností fakt docela dost, a závisí i na velikosti vejce. Jiné bramborové knedlíky než ty od Bedly nědělám už pár let, odjakživa bez ubrousku, teď už ani nic nevážím a dělám od oka, ale před pevně daným poměrem brambory/ krupička bych docela varovala. Na kilo brambor bych viděla rozptyl krupičky tak 100 g - 500 může být někdy málo a někdy moc.
Postupem času jsem přípravu zjednodušila na jeden umazaný hrnec a šťouchadlo- uvařím brambory, sliju, hodím zpět do hrnce, rozšťouchám, přisolím ev. přiškrobím, prsknu vajíčko a krupičku, šťouchadlem zpracuji těsto, popráším krupičkou, aby se mi nelepilo na ruce, vytvaruji válečky a hodím do druhého hrnce s vařící vodou. A znovu zdůrazňuji - pokud těsto vypadá, že by ještě trochu krupičky sneslo, tak to je přesně ten moment kdy už je jí tam dost.

Vali
1327 příspěvků 3.5.09 17:22
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan - bedlinko

…ale seženeš (i takovýto kulatý), podívej se do domácích potřeb a jestli by ti nevadil bazarový, seženu…ovšem, že se kouknu na velikost direk. Já si sehnala kulaté dirkové šťouchadlo a to používám, když dělám kaši, ve finále našlehám tyčovým mixerem.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 3.5.09 13:58
Re:Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Esme, tak to je krásný stroječek … takový tady u nás nekoupím. Podobný ve tvaru „V“ jsem používala v mých začátečnických pokusech lisování horkých brambor, ale bylo to k naštvání, když napůl oloupaná brambora se rozlomila a stejně se ty prstíky následným sbíráním a loupáním trošíčku popálily.
Moje maminka na to měla robot. Do mísy se vložilo sítko, dřevěná lopatka si nabírala uvařený brambor, prolisováno bylo natošup a když se rozhodla pro kaši, vložila šlehač, přidala mléko, máslo a výsledkem byla „hedvábná kaše“, kterou jsem už nikdy jindy a nikde nejedla. Vali má ten robot ve svých sbírkách a je tady někde v Deníčku. A to byla 50 léta.
A proč nemám ten náš český stroječek? Protože tam jsou malé dirky a k lisování je zapotřebí hodně pevný stisk oběma rukama … tak používám šťouchadlo a vařečku.

esmeralda
4812 příspěvků 3.5.09 10:37
Re: Aby vás při strouhání horkých brambor nepálily ručky...
esmeralda
4812 příspěvků 3.5.09 10:35
Re: Aby vás při strouhání horkých brambor nepálily ručky...
glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 3.5.09 04:14
Re: Křížení knedlíků

Dneska jsem potřebovala rychle udělat bramborové knedlíky. Už jsem byla rozhodnutá vyzkoušet tyto bystřanské, ale ty ubrousky…! Ty mě bezpečně odradí. Oblemcané, sušit, prát…zbytečná práce…Udělám je prostě bez ubrousků, žádné rozmazlování! Jenže těsto bylo na vaření bez ubrousku moc řídké, vařit bez ubrousků jsem se tedy neodvážila. A tak jsem zkřížila tento recept s mým vlastním, letitým a použila osvědčenou gramáž z mých
Bramborových rychloknedlíků . Výsledek?
SUPER! Naprostý úspěch.
Přesně dodržený bedlin postup (ale bez kmínu), brambory jsem si pro info zvážila, bylo jich 1,1 kg a přidala jsem do nich přesně 500g dětské krupičky - což je jedno balení. Knedlíky jsou báječné, lehké, kypré, neoslizlé, strašně rychle a pohodlně hotové, žádné pálení rukou horkými brambory, ve snaze nastrouhat je co nejrychleji.
Doporučuji tedy jako ideální řešení postupovat podle bedly, uvařené brambory si ale zvážit a polovinu jejich váhy přidat dětskou krupičku. Pak stačí vypracovat hladké těsto, 4 šišky, a zavařit bez ubrousků rovnou do vařící osolené vody.
Já to ode dneška už nebudu dělat jinak!
Vynikající

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.4.09 14:19
Re: Bramborové knedlíky ...

Landospandos … ano mouky a krupice můžeš dát různé, ale od toho se odvíjí i chuť.
Pokud si zajdu do restaurace kde si na uvedeném knedlíku pochutnám, musí se zpracovávat stále stejným způsobem. Tomu je tak i v mojí domácnosti. Opět je to o chuti, proto třeba nikdy více nepoužiju hrubou mouku - krupici. Z nouze jsem použila polohrubou … knedlíky jsou pro nás mazlavé, ano dají se jíst, ale není z toho ten správný požitek. Vždyť v každé rodině mají svůj oblíbený recept a tímto experimentováním, které popisuješ si každá rodina vybere ten svůj recept. Já se ničemu novému nikdy nebráním, ale mám vybráno. Z Tvé strany je to prima rada.

Sylvie
2302 příspěvků 20.4.09 14:18
Re:

Landospandos, vím, jak to myslíš. Začínám vařit podle své intuice, citu a svých chutí a je to moje vaření stále lepší a lepší. :-)

Landospandos
256 příspěvků 20.4.09 04:40
Re: Krupice, krupička?

Jenom bych chtěla podotknout - není třeba lámat si hlavu, jakou krupici do těsta vrazit. Netřeba dramatizovat. Když není krupička, dám hrubou, když není hrubá, dám polohrubou. Zpravidla přidávám i trošku hladké, zatím nikdo neprotestoval. Nevím, ale zdá se mi, že výsledný tovar je takový hladší, nebo jak to napsat. Vaření je i o improvizaci. Nebát se, řídit se selským rozumem, ono to zpravidla dopadne dobře. Dřív, když jsem přípravu nějakého jídla moc prožívala a chtěla se blýsknout (většinou když měla přijet tchýně), dopadlo to katastrofálně. Teď už většinou nic nevážím, prdnu to tam od oka a kupodivu se daří. Mám na mysli takové ty jednoduché věci - kynuté, piškot, knedlík.

Sylvie
2302 příspěvků 19.4.09 19:54
Re:

Dnes ve spěchu jsem udělala noky z Bedlina báječného těsta. Neměly chybu!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.3.09 14:59
Re: Bramborové knedlíky ...

Draya, rozhodně použij krupičku dětskou. Také jsem měla doma omylem koupené 2 pytlíky hrubé krupice … jednou byla krupicová kaše, příště krupicové provázky do polévky, no a ty zbytky jsem dala sousedce pro slepice. Neumím ji používat a hlavně nám z ní nic nechutná.

Draya
2 příspěvky 23.3.09 05:18
Re:

chystám se dělat knedlíky,snad se povedou,mám je vždycky buď moc tuhé nebo naopak řídké.nějak nedokážu odhadnout kolik krupičky nebo mouky.ale to je jiný recept.je nějaký rozdíl mezi dětskou krupičkou a krupicí co se prodává v pytlíkách jako mouka?mám doma jen tu a nevim jestli ji tam můžu dát nebo je lepší ta dětská.asi je to blbý dotaz ale to jsem zkrátka já,kuchařka začátečnice :-)

Labužník jandule02
1099 příspěvků 18.3.09 15:41
Re:

Tyhle knedlíky dělala moje babička a tak jsem se je naučila jako první. Ale teď místo dětské krupičky používám hrubou mouku. Zdá se mi, že knedlíky jsou vláčnější než z krupičky.

anickav
2904 příspěvků 18.3.09 05:09
Re:Gabi,

bedlin recept je hodný zlata. Ja si to myslím, aj keď to tak nevyznelo.
Bedla je bystrá osoba a vie, čo som jej chcela povedať. Recept je dobrý a aj keď od glamy je veľmi obdobný.
Pod jedným mojím receptom ma upozornila na podobný recept, ktorý tu už je dlhšie a poradila mi použiť vyhľadávač. Ja som sa preto ostro vyjadrila svojím príspevkom 16.3. o 20,02.
Snáď si z tohoto niečo vyberieš a tvoja duša nájde pokoj.
Pekný večer!

gabi
551 příspěvků 18.3.09 04:25
Re:Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

anickav, nie naopak, ty si sa vyjadrila praveze velmi urcito

anickav
2904 příspěvků 17.3.09 03:55
Re: gabi,

ja som sa vyjadrila možno neurčito, tiež si myslím, že bedlin recept má cenu zlata!

gabi
551 příspěvků 17.3.09 03:32
Re:

anickav, tento Bedlin recept sa podla mna radi k tym, co maju cenu zlata…knedliky su naozaj bleskove a chutne…neskumala som ostatne recepty, ci su identicke s tymto receptom…iba ten od Glamy, ale ten je predsa uplne iny…je rozdiel predsa ci varis olupane zemiaky 15-20 minut, zlejes z nich vodu a hned robis knedliky alebo musis cakat, kym sa uvaria zemiaky v supke, kym trochu vychladnu, kym ich olupes a az tak mozes zacat robit knedliky

anickav
2904 příspěvků 17.3.09 02:02
Re: Bedla,

nehnevaj sa a pozri, prosím, na recept č. 4959 od Glamy na rychloknedlíky, je z r. 2002. O množstve rôznych zemiakových knedlíkov pomlčím, tak isto nepovažujem za potrebné Ťa poučiť o používaní vyhľadávača. Dobrý recept na knedlíky má cenu zlata. (Demikát je skôr pre zaujímavosť sem daný, aj keď tretí.)
Pekný večer!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.2.09 22:08
Re: Bramborové knedlíky ...

odhodila jsem dnes všechny zábrany a vařila klasicky ve vodě. Všechny druhy … z dvojnásobku těsta i s uzeným. Vnouček se nám přes týden odstěhoval do Prahy, tak kastrůlkujeme.

Labužník anina02
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Dělala jsem je na Nový rok a jsou opravdu super. Příprava je rychlá a uvařené jsou také brzo. Jinak je vařím v alobalu, který potřu olejem, zatočím po krajích, asi jako fondánové bonbony, vařím je cca 20 min. a jiné bramborové knedlíky již nevařím.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan - Ejo,

no právě. Krupička nebyla a všichni chtěli bramborové knedlíky, no a také aby zbylo něco do mrazáku. Tak jsem recept ztrojnásobila. V tento moment by se Tvůj nápad moc hodil. Jo, ale nikdo si nestěžoval … ušlo to. Na můj vkus, ale byly moc jemné.

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan- Bedlo

Ten recept je podle mne naprosto „blbuvzdorný“, dělala jsem je ze zbytku salátových brambor, které se na to samozřejmě vůbec nehodí, přidala Solamyl, dávám krupičku a ne mouku, část normálně a část s houstičkou a byly super. Zbylé běžně mrazím.
Jediné úskalí pro ty, kdo je dělají poprvé - přestat přisypávat krupičku v momentě kdy se zdá, že by to ještě trochu chtělo. Za tu chviličku, než se vytvarují knedle, těsto trochu vystydne a má ideální konzistenci.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan - Ejo ...

na druhý svátek jsem si knedlíky také zopakovala, ale pouze z hrubé mouky. Brambory, ač vypadaly skvěle … nebyla to ta správná odrůda, tak jsem použila trochu bramborového škrobu, trochu octa a hotové ještě v bramborovém škrobu vyválela, zabalila do ubrousku a výsledek byl na tu bídu docela dobrý. To kdyby mě napadl takovýto zlepšovák … tak jsem byla za hvězdu. Díky za radu.

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Přidáním kostiček housky jako do houskových knedlíků ( nutno důkladně zastrkat houstičky, aby nekoukaly ven z těsta) vzniknou bezvadné knedlíky použitelné k masu s chuťově výraznou omáčkou - já jsem je dělala ke kanci se šípkovou. Bedlo, ještě jednou díky za tento recept.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Jolan díky za doplnění, znám jen Maizenu … ta je myslím kukuřičná. Ostatní kukuřičné výrobky jsem nekupovala. Co udělá semoline s těmito knedlíky nedokáži odhadnout. Ale kdo nic nedělá, ten nic nezkazí. Janelita, když tak to vyzkoušej z menšího množství, pokud přidáš o něco více semoline, tak knedlíky budou o něco tvrdší … chce to vyzkoušet. Mějte se pěkně.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

…co ja viem semolina nie je kukuricna-teda z kukurice ale z druhu psenice. Ak sa jedna o tuto semolinu tak ano. Zvacsa pridavam na 1 diel semoliny : tri diely muky hladkej … zrovna do takychto jedal ako bramborove knedliky a pod. Neboj Janelito len skus…pridavaj pomaly a nechaj stale trosku cesticko oddychnut, nakoniec pridaj muku aby bolo take tuhsie a tvarovatelne ( semolina je trochu ina ako nasa detska krupica preto ju davam najprv a potom muku)… ked vytvarujes knedlik tak nemeni tvar a sa nerozlieza/nerozteka valecek … bedla ti urcite pisne lepsie aka konzistencia ak si vsimne…nech sa dari a chuti..;)

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Janelito, já bych tu kukuřičnou krupici klidně použila. Přítelkyně, která vaří bezlepkovou dietu z ní knedlíky dělá a prý jsou chutné. Tak hodně zdaru!

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Janelito, mezi námi je hodně labužníků, kteří žijí v zahraničí. Napiš kde žiješ, určitě se někdo najde, kdo poradí. U nás najdeš dětskou krupici v regálu, kde je dětská výživa. Kukuřičnou krupici, znám jako polentu, která se nejdříve vaří a potom používá. Buď se potom peče v troubě, nebo opéká na pánvi. Třeba ti někdo poradí víc, když ne, tak zkus z menší dávky.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Janelita, tady by snad mohla pomoci Jolanka, ale v příspěvcích jsem jí neviděla, tak je asi nezkoušela. Možná se Ti někdo odvážný ozve.

Janelita
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Dobrý den,

jsem v zahraničí a dětskou krupičku tady neseženu. Četla jsem v diskuzi, že lze nahradit moukou, ale na úkor kyprosti. Myslíte, že mohu krupičku nahradit normální kukuřičnou krupicí (semolinou)?

snezenka
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Dneska jsem měla premiéru dle tohoto receptu na bramborové knedlíky, a byly mňam - lehounké, nadýchané. Teda měly být - nechtělo se mi dělat s plněnýma knedlíkama, tak jsem udělala brambrovou roládu plněnou uzeným a byla moc dobrá a k tomu slaďoučké zelíčko… Milionkrát lepší než těsto z pytlíku.
Díky za receptík, přidám jej k těm opravdu TOP.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Blanco na tom vaření je právě to krásné, že si to každá přizpůsobíme podle sebe. Nejsi sama, já také ráda experimentuji. Díky zato, že jsi se s námi podělila o své zkušenosti.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Marmeládo já se nejen podívala, ale já budu i pravidelným návštěvníkem. Máš to i moc pěkně udělaný. Rozhodně je z čeho vybírat. Přeji další notřelé nápady a dobré kuchtění.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan - Bedlo

Tady si ukládám svoje recepty a recepty oblíbené převzaté. Budu ráda, když se taky podíváš. tady

blanca.xy
647 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Dnes jsem udělala k obědu, ale zkombinovala jsem s tímto receptem od Bony, vařila jsem z horkých předem oloupaných brambor, podle Bedly rozšťouchala a pak promísila s hrubou moukou bez vejce a množstvím mouky podle receptu Bony. Vařila jsem 20 minut bez ubrousku a knedlíky byly výborné, už je jinak dělat nebudu. Kam se na ně hrabou knedlíky z pytlíku, které mi dříve připadaly jednoduché na přípravu a po přidání vejce dobré.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Marmeládo, to já ne … to máti, ale jsem moc ráda, že chutnají. Začala jsem je dělat kvůliva mému manželovi, on nemá rád tvrdé bramborové knedlíky, a tyto opravdu nejsou. Můžu se přeptat kam na ten blog jít? Jsem v poslední době trochu mimo mísu. Díky.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Díky za vytažení receptu, pořád jsem si lámala hlavu, co zítra uvařím.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Tak dneska se mi zase povedly. Úplně nejlepší recept na bramborové knedlíky, který znám. Dala jsem jej ještě do svého blogu, aby se šířil. (samo, že jsem tě Bedlo uvedla jako autorku, to ti nemůžu upřít!!!). Jen víc takových receptů.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Já je naplnila pomletým uzeným, vytáhla zelí z mražáku.....

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

U nás si také všichni přidávali…měli jsme k nim špenát a pečené maso, já jsem dojedla po malé, trochu nechala, tak jsem taky ochutnala a jsou fakt mňam!!

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan - Bono, Bedlo

Udělala jsem je dnes na oběd. Jsou prý špicový!!! Říká rodinka.

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Bono, no to jsem ráda, že se povedly! Ubrousek fakt není potřeba, vařím je jen tak a žádný problém.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Víte, co je nového? Já UMÍM uvařit knedlíky!!! Jsou skutečně výborné…a ani jsem při vaření nepanikařila :-) Akorát si musím koupit takový ten nástroj na vyndavání, jeden se mi rozpůlil:-(, ale nevadí.
Bedlinko, děkuji moc a přeji krásnou neděli Bona

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Tak ty musím při nejbližší příležitosti také vyzkoušet. S br. knedlíky válčím neustále, brambory vařím den předem ( většinou samozřejmě zapomenu) a najít ten správný poměr hrubé mouky a krupičky se mi nedaří. Tohle vypadá velmi dobře a hlavně rychle. Jsem zvyklá dělat špalíčky, takže to bude bez ubrousku.:-) A když čtu jen samou chválu .....:-)

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan, Boní

Ahojík, klidně je uvař bez ubrousku, nic se nestane a budou výborné.
Pa pa

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

Rozkaz, šéfe..:-)), už to vypínám!

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborové knedlíky od máti z Bystřan - bono

bono, já jsem se naučila časem číst mezi řádky
Hezkou noc
A už chrnět!!!

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 3 Další »

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz