Recepty - treska

Recepty s treskou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Treska je dravá ryba, která žije v mořích kolem východní Evropy, Kanady a USA. Má bílé, netučné maso, jež se po přípravě v troubě může snadno vysušit, odtud pochází idiom „vysušený jak treska“. Obsahuje omega 3 mastné kyseliny, vlákninu, minerální látky, vitamín B, D a E. Pro svůj nízký obsah tuku a cholesterolu se doporučuje při dietách.

 Rady při nákupu

Tresku koupíme čerstvou na ranních trzích, v rybích prodejnách, velkých supermarketech či mraženou. Nejčastěji jsou k dostání filety, mleté rybí prsty, kostky, ale i konzervy, a to jak lidské, tak pro domácí mazlíčky. Delikatesou jsou tresčí játra, která seženeme v obchodech s potravinami v konzervě, naložené v oleji.

 Využití v kuchyni

Tresku pečeme, dusíme, restujeme, grilujeme, smažíme, flambujeme, plníme, zapékáme. Rozumí si s bylinkami, zeleninou, citrusy, kari, smetanou, koprem, špenátem, houbami, sýrem - Treska po italsku, šunkou, slaninou, ořechy, vínem - Solená treska s polentou apod. Vhodnou přílohou k tresce jsou brambory na všechny způsoby, rýže, těstoviny, zelenina či chléb.

 Skladování

Mraženou skladujeme v – 18 °C, konzervy v chladu a suchu a čerstvou v ledničce maximálně tři dny.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz