Recepty - treska

Recepty s treskou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Treska je dravá ryba, která žije v mořích kolem východní Evropy, Kanady a USA. Má bílé, netučné maso, jež se po přípravě v troubě může snadno vysušit, odtud pochází idiom „vysušený jak treska“. Obsahuje omega 3 mastné kyseliny, vlákninu, minerální látky, vitamín B, D a E. Pro svůj nízký obsah tuku a cholesterolu se doporučuje při dietách.

 Rady při nákupu

Tresku koupíme čerstvou na ranních trzích, v rybích prodejnách, velkých supermarketech či mraženou. Nejčastěji jsou k dostání filety, mleté rybí prsty, kostky, ale i konzervy, a to jak lidské, tak pro domácí mazlíčky. Delikatesou jsou tresčí játra, která seženeme v obchodech s potravinami v konzervě, naložené v oleji.

 Využití v kuchyni

Tresku pečeme, dusíme, restujeme, grilujeme, smažíme, flambujeme, plníme, zapékáme. Rozumí si s bylinkami, zeleninou, citrusy, kari, smetanou, koprem, špenátem, houbami, sýrem - Treska po italsku, šunkou, slaninou, ořechy, vínem - Solená treska s polentou apod. Vhodnou přílohou k tresce jsou brambory na všechny způsoby, rýže, těstoviny, zelenina či chléb.

 Skladování

Mraženou skladujeme v – 18 °C, konzervy v chladu a suchu a čerstvou v ledničce maximálně tři dny.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz