Recepty - špecle

Původ špecle: Německo

Recepty s špeclemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Špecle jsou vydatné obilné nudle, skládají se z hladké mouky, vajec a soli. Podobné jsou tvarem i chutí italské gnocchi nebo slovenské halušky. Lze je kombinovat se zeleninou, masem či houbami. Často se prodávají v zimních střediscích v Německu jako občerstvení pro lyžaře.

 Rady při nákupu

Můžete si je připravit vlastnoručně doma nebo je koupit již hotové. Hledejte tedy to nejčistší provedení bez zbytečných náhražek a konzervantů, skladuje se spíše v lednici. Seženete ale i suché.

 Využití v kuchyni

Špecle využijete jako předkrm nebo jako hlavní jídlo k večeři nebo k obědu. Doporučujeme švábské sýrové špecle nebo špecle s houbami. Dají se kombinovat se smetanovými omáčkami nebo se slaninou.

 Skladování

Zakoupené špecle skladujeme na suchém místě. Trvanlivé špecle stačí ponechat v temné spíži, čerstvé vakuované ponechte v lednici.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz