Recepty - špecle

Původ špecle: Německo

Recepty s špeclemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Špecle jsou vydatné obilné nudle, skládají se z hladké mouky, vajec a soli. Podobné jsou tvarem i chutí italské gnocchi nebo slovenské halušky. Lze je kombinovat se zeleninou, masem či houbami. Často se prodávají v zimních střediscích v Německu jako občerstvení pro lyžaře.

 Rady při nákupu

Můžete si je připravit vlastnoručně doma nebo je koupit již hotové. Hledejte tedy to nejčistší provedení bez zbytečných náhražek a konzervantů, skladuje se spíše v lednici. Seženete ale i suché.

 Využití v kuchyni

Špecle využijete jako předkrm nebo jako hlavní jídlo k večeři nebo k obědu. Doporučujeme švábské sýrové špecle nebo špecle s houbami. Dají se kombinovat se smetanovými omáčkami nebo se slaninou.

 Skladování

Zakoupené špecle skladujeme na suchém místě. Trvanlivé špecle stačí ponechat v temné spíži, čerstvé vakuované ponechte v lednici.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz