Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Luštěniny a přílohy ».
Recepty s špeclemi Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Špecle jsou vydatné obilné nudle, skládají se z hladké mouky, vajec a soli. Podobné jsou tvarem i chutí italské gnocchi nebo slovenské halušky. Lze je kombinovat se zeleninou, masem či houbami. Často se prodávají v zimních střediscích v Německu jako občerstvení pro lyžaře.
Můžete si je připravit vlastnoručně doma nebo je koupit již hotové. Hledejte tedy to nejčistší provedení bez zbytečných náhražek a konzervantů, skladuje se spíše v lednici. Seženete ale i suché.
Špecle využijete jako předkrm nebo jako hlavní jídlo k večeři nebo k obědu. Doporučujeme švábské sýrové špecle nebo špecle s houbami. Dají se kombinovat se smetanovými omáčkami nebo se slaninou.
Zakoupené špecle skladujeme na suchém místě. Trvanlivé špecle stačí ponechat v temné spíži, čerstvé vakuované ponechte v lednici.