Recepty - špecle

Původ špecle: Německo

Recepty s špeclemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Špecle jsou vydatné obilné nudle, skládají se z hladké mouky, vajec a soli. Podobné jsou tvarem i chutí italské gnocchi nebo slovenské halušky. Lze je kombinovat se zeleninou, masem či houbami. Často se prodávají v zimních střediscích v Německu jako občerstvení pro lyžaře.

 Rady při nákupu

Můžete si je připravit vlastnoručně doma nebo je koupit již hotové. Hledejte tedy to nejčistší provedení bez zbytečných náhražek a konzervantů, skladuje se spíše v lednici. Seženete ale i suché.

 Využití v kuchyni

Špecle využijete jako předkrm nebo jako hlavní jídlo k večeři nebo k obědu. Doporučujeme švábské sýrové špecle nebo špecle s houbami. Dají se kombinovat se smetanovými omáčkami nebo se slaninou.

 Skladování

Zakoupené špecle skladujeme na suchém místě. Trvanlivé špecle stačí ponechat v temné spíži, čerstvé vakuované ponechte v lednici.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuře na medu Kuře na medu
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz