Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Špecle uvaříme podle návodu na sáčku (nebo si je vyrobíme - zde v Labužníku krásný článek od pepíčka nebo pepina?) Houby nakrájíme na nudličky, orestujeme spolu s kmínem na oleji a nakonec osolíme a mírně připepříme. Mezitím připravíme omáčku. Mléko přivedeme k varu, přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a zvolna vaříme asi 15 minut. Mandle nakrájíme na tenké nudličky, sýr rozdrobíme, obojí přidáme do omáčky a ještě krátce povaříme a ochutíme saturejkou. Uvařené špecle promícháme s orestovanými houbami a každou porci přelijeme omáčkou. Zdroj: mé léty posbírané vystřihovánky.
Recept je z kategorií: Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Špecle s houbami
My mrtvoly, čím jsme déle po smrti, tím víc jsme prožrané. Nedělám omáčku, ale míchám špecle s houbovou smaženicí s vajíčkem a kousínek dobrého špíčku to taky nezkazí.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak přesně tenhle recept jsem vyzkoušela dnes k večeři, našla jsem ho na papírku pověšeném na zakoupeném balení špeclí (jsou tam čtyři a tento se mi líbil nejvíc - a taky potřebuji zpracovat ty loňské houby z mrazáku
A protože to bylo výborné, při
úmyslu vložit jsem tu recept našla… Doporučuji. B.
Ivo, i ty špecle dělám se zelíčkem, právě v tom malém horském hotýlku paní domácí je měla ještě promíchané se sýrem a se smaženou cibulkou, takže náš první dojem byl …halušky naše, kde se tu vzali? Po našem dotazu vysvětleno…a mám rychle náhradu. A tento recept je ještě vylepšil..houby jsou houby, jsem ráda, že tě to oslovilo, hezký den.
Jo a s těma našema haluškama jsem na tom jako ten Vietnamec co prodával naše Cleyky (cigarety Clea) hihi.
Bedli, když mě to rafne a dělám halušky, tak současně k tomu vařím zelí, chystám slaninu s cibulkou a samozřejmě musím mít koupenou brynzu. A postupně to obměňuji. Mám obavu, že když vyzkouším Tvoji variantu, tak onen sortiment budu muset v budoucnu rozšířit o houby.....
Hezký podvečer, s těmi haluškami jsem na tom obdobně jako Vy dva, právě když nemám čas nahrazuji špeclemi…
…omlouvám se, že jsem z Tebe udělal muže, ale ten nick mi zněl nějak chlapsky…hihi......ještě jsem chtěl poznamenat, že na tom jsem stejně jako Tvůj muž (při tomto jídle se chovám jako kokršpaněl - také bych byl schopný se užrát k smrti)
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Ďakujem za usmernenie, som vám obom vďačná. Priznám sa, že halušky robím obdobne, dokonca ich z doštičky hádžem nožom do vriacej vody. Takéto halušky sú výborné ku kuraciemu paprikášu. Prípadne čerstvo uvarené halušky zmiešam s nie moc tuhou škvareninou. Sú najlepšie teplé, u nás to nemá kedy ani vychladnúť, pretože môj manžel ich priam zbožňuje. Dokonca ich je malou lyžičkou, aby si ich, ako on hovorí, vychutnal, ináč by ich doslova zožral, keby mal veľkú lyžicu.
Jejky, Ivo díky…dnes jsem byla dlouho v práci. Fabujan, máš pravdu…ale na chuť jsem jim přišla až v Rakousku. Zatím z nedostatku času kupuji sušené špecle v Kauflandu.
…nevymýšlíš si - mrkni tady TARGET = _new …
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosím ťa, bedla, ospravedlňujem sa, ale uniká mi význam slova špecle. Dokonca nemôžem nájsť ani tvoju odvolávku na článok (autor pepíček, resp. pepino). Pripadá mi to ako naše halušky, ale je celkom možné, že si vymýšľam. Poraď inostrancovi.Ď.