Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
blahomyr13 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Stehna prošpikujeme polovinou slaniny, osolíme, opepříme, v kastrolu, který můžeme dát do trouby, zprudka z obou stran opečeme na oleji a vyjmeme. Druhou polovinu slaniny pokrájenou na kostičky ve stejném kastrolu rozškvaříme a osmahneme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. V hmoždíři nahrubo roztlučeme všechny kuličky, přidáme k nim oregano, směs promícháme a přidáme k cibuli. Stehna vrátíme do kastrolu, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a v troubě dusíme do měkka. Občas přelijeme šťávou, je-li potřeba, přilijeme vodu. Před koncem dušení sejmeme poklici, stehna potřeme máslem a necháme osmahnout do zlatova. Jakmile se tak stane, stehna vyndáme a udržujeme v teple. Do šťávy dáme oříšek másla utřeného se lžičkou mouky, dobře rozmícháme, provaříme, aby se nám tuk se šťávou spojil do hladka a lahodna. Pokud je třeba, lehce zředíme a můžeme podávat se stehýnky a rýží či brambůrky, s noky nebo špeclemi, jak je komu libo. Podle použité přílohy ale vždy upravíme hustotu omáčky.
Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso Maso Stehna
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí stehna po myslivecku
No nedala, oni tu už jsou v různých podobách, o koření, způsobu vaření atd. se dá diskutovat pod receptem, je zbytečné přidávat další stejný nebo skoro stejný recept. - http://www.labuznik.com/recept/hledani/?…
, je to skutečně moc dobré.
Ale věřím tvé radosti
27 příspěvků 12.9.12 11:32
Tak proč jsi je nedala na Labužníka? Vždyť je to věčná škoda, já to objevil teprve nedávno a všem moc chutnalo, chtěl jsem se o tu radost podělit
Doma této úpravě říkáme Kuře a la bažant.