Recept Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk



Nahlásit recept

  • 16.12.10 vloženo
  • 4523x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100g sušené švestky
  • 100g jablečná šťáva
  • špetka skořice
  • 100g oleje
  • 1000 g dančího masa
  • sůl
  • pepř
  • 100g mrkve
  • 100g celeru
  • 150g cibule
  • 50g přepasírovaných vařených rajčat
  • bobkový list
  • jalovec
  • 0,5 l červeného vína
  • 100g perníku

Doporučená příloha

  • Špecle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 14.03.13 23:28

Casino, já vím, ale po ochutnání to už prostě nebylo potřeba… Někdy je méně více. Tak jsem to cítila a ačkoli jsem měla perník i perníkové koření připravené, rozhodla jsem se ho nepoužít. Možná ten modrý portugal a naložení udělalo své. :-)
Koneckonců, být aspoň v kuchyni ředitelkou zeměkoule může být opojné :-D :-D :-D

 
casino
4474 příspěvků 14.03.13 23:21
Náhoda? Dnes jme byli na něčem velice podobném

V restauraci. Byla to hovězí líčka a ten perník tak také nebyl.
Alis, zde ten perník není jen na zahuštění, ale především na okořenění… :)

 
Alis
2617 příspěvků 14.03.13 22:53

Daňčí maso jsem na několik dní naložila do modrého portugalu, vynechala jsem rajčata (nějak mi má představivost rajčata zakázala) a nebylo potřeba zahušťovat perníkem. Naopak, musela jsm propasírovanou omáčku ředit.
Ale bylo to fantastické. Dělala jsem k tomu domácí krokety (bez sýra) podle Aničkyv - moc dobrá kombinace.
Největší problém byl sehnat sušené švestky, co jsou opravdu sušené a vydrží namočení v džusu (moc dobrý nápad)

Škoda, že jsem nefotila, recept si to vážně zaslouží, ale určitě jsem nedělala naposledy, vyfotím příště :)

 
Stezky dedictvi
2 příspěvky 06.01.11 14:01

Můžete se mrknout i na fb http://www.facebook.com/!/stezkydedictvi nebo
na www.stezkydedictvi.cz
Tam jsem vložil další recepty :-)

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice





Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz