Recept Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví Pra

Stezky dedictvi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 16.12.10 vloženo
  • 5326x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100g sušené švestky
  • 100g jablečná šťáva
  • špetka skořice
  • 100g oleje
  • 1000 g dančího masa
  • sůl
  • pepř
  • 100g mrkve
  • 100g celeru
  • 150g cibule
  • 50g přepasírovaných vařených rajčat
  • bobkový list
  • jalovec
  • 0,5 l červeného vína
  • 100g perníku

Doporučená příloha

  • Špecle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

Alis
2617 příspěvků 14.3.13 23:28

Casino, já vím, ale po ochutnání to už prostě nebylo potřeba… Někdy je méně více. Tak jsem to cítila a ačkoli jsem měla perník i perníkové koření připravené, rozhodla jsem se ho nepoužít. Možná ten modrý portugal a naložení udělalo své. :-)
Koneckonců, být aspoň v kuchyni ředitelkou zeměkoule může být opojné :-D :-D :-D

casino
4497 příspěvků 14.3.13 23:21
Náhoda? Dnes jme byli na něčem velice podobném

V restauraci. Byla to hovězí líčka a ten perník tak také nebyl.
Alis, zde ten perník není jen na zahuštění, ale především na okořenění… :)

Alis
2617 příspěvků 14.3.13 22:53

Daňčí maso jsem na několik dní naložila do modrého portugalu, vynechala jsem rajčata (nějak mi má představivost rajčata zakázala) a nebylo potřeba zahušťovat perníkem. Naopak, musela jsm propasírovanou omáčku ředit.
Ale bylo to fantastické. Dělala jsem k tomu domácí krokety (bez sýra) podle Aničkyv - moc dobrá kombinace.
Největší problém byl sehnat sušené švestky, co jsou opravdu sušené a vydrží namočení v džusu (moc dobrý nápad)

Škoda, že jsem nefotila, recept si to vážně zaslouží, ale určitě jsem nedělala naposledy, vyfotím příště :)

Stezky dedictvi
2 příspěvky 6.1.11 14:01

Můžete se mrknout i na fb http://www.facebook.com/!/stezkydedictvi nebo
na www.stezkydedictvi.cz
Tam jsem vložil další recepty :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Cuketové placky Cuketové placky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz