Recept Valašské ranečky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z masa nařežeme plátky, které přes mikrotenový sáček rozklepeme na tenké plátky cca 10x15 cm. Popepříme, nejlépe pepřem z mlýnku a lehce posolíme. Na maso dáme vrstvu kysaného zelí, 2 - 3 sušené švestky a dvě kolečka nakrájené klobásy. Plátky smotáme dost nafest a nezapomeneme zahnout okraje tak, aby nám bokem nevykukovalo zelí atd. Zkrátka vytvoříme pěkné ranečky, které na krajích zavážeme potravinářskou nití, stejně jak si dříve pocestní zavazovali svůj ranec. Na hlubší pánvi rozpustíme sádlo nebo olej a ranečky zprudka opečeme ze všech stran. Potom podlejeme přidáme trochu zelí, nakrájených švestek zbytek klobásy a necháme asi 15-20 minut podusit. A je hotovo. Podáváme s bamborem nebo raději s bramborovými knedlíky nebo noky, nebo špecle. Tu potrvinářskou nit nezastřihujte, lépe se při přípravě s ranečky manipuluje. Před konzumací ji samozřejmě odstraníme. Pokud nějaký ten raneček neskonzumujete dají se jíst i po studenu, a jsou možná ještě lepší. Tak dobrou chuť

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 29.12.06 vloženo
  • 4091x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Ingredience

  • Vepřová kýta, sušené švestky, kysané zelí, domácí klobása.
  • Sůl, pepř. Sádlo nebo olej.
  • Nit na zavázání.

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašské ranečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Valašské ranečky

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Valašské ranečky

tak to bude určitě velká dobrota. Švestky, zelí i domácí klobásky zbyly od kapustnice, ještě rozmrazit to maso - už se těším.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz