Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
vv.zurek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z masa nařežeme plátky, které přes mikrotenový sáček rozklepeme na tenké plátky cca 10x15 cm. Popepříme, nejlépe pepřem z mlýnku a lehce posolíme. Na maso dáme vrstvu kysaného zelí, 2 - 3 sušené švestky a dvě kolečka nakrájené klobásy. Plátky smotáme dost nafest a nezapomeneme zahnout okraje tak, aby nám bokem nevykukovalo zelí atd. Zkrátka vytvoříme pěkné ranečky, které na krajích zavážeme potravinářskou nití, stejně jak si dříve pocestní zavazovali svůj ranec. Na hlubší pánvi rozpustíme sádlo nebo olej a ranečky zprudka opečeme ze všech stran. Potom podlejeme přidáme trochu zelí, nakrájených švestek zbytek klobásy a necháme asi 15-20 minut podusit. A je hotovo. Podáváme s bamborem nebo raději s bramborovými knedlíky nebo noky, nebo špecle. Tu potrvinářskou nit nezastřihujte, lépe se při přípravě s ranečky manipuluje. Před konzumací ji samozřejmě odstraníme. Pokud nějaký ten raneček neskonzumujete dají se jíst i po studenu, a jsou možná ještě lepší. Tak dobrou chuť
Recept je z kategorií: Vepřové maso
brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Valašské ranečky
312 příspěvků 25.1.09 03:43
tak to bude určitě velká dobrota. Švestky, zelí i domácí klobásky zbyly od kapustnice, ještě rozmrazit to maso - už se těším.