Recepty - pohanka
Více z Základní suroviny ».

Recepty s pohankou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Pohanka je rostlina, která kvete bílými až fialovými květy a plodí hnědé dřevnato-dužnaté plody. Semena, která se konzumují, obsahují vlákninu, bílkoviny, vitamín B, minerální látky a nejen proto se často zařazuje do dietních jídelníčků. Naše tělo ji lehce stráví, přičemž má dlouhodobou zasycující schopnost. Tvoří významnou součást stravy vegetariánů i ostatních lidí už od pradávna, jelikož roste i jako plevel. Vysévá se do písčitých půd, kde zlepšuje úrodnost. Odvar z natě zlepšuje elastičnost cév, proudění krve a odbourává škodlivé látky z jater.
Rady při nákupu
Pohanku koupíme buď jako sušenou nať, hlavně v čajových směsích, nebo loupanou v sáčcích po 0,5 kg i v bio kvalitě. Seženeme ji hlavně ve zdravé výživě, ale také v supermarketech mezi luštěninami. Můžeme si vybrat světlou či tmavou, avšak chutí se nijak neliší.
Využití v kuchyni
Z pohanky se především peče chléb. Zdravé pohankové kaše můžou i malé děti - Pohanková kaše podle babičky. Dále ji přidáváme do salátů, lívanců, cukroví, polévek, pudinků, nákypů, zeleninových a houbových směsí, pomazánek, bábovek, těstovin, rýže, placek, k drůbeži, luštěninám, do mletých mas - Pohanková sekaná.
Skladování
Skladujeme v uzavřené nádobě či pytlíku, na temných a chladných místech do jednoho roku.
Palačinka z Bretaně - Francouzské "Pate a galettes de blé noir" Bezlep Pra
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz