Recept Pšeničné placky (pro Salamandru) Veg
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Pšenici rozemletou na šrotovníku (*anebo kávovém mlýnku vyhrazeném jen na mletí obilovin*) smícháme s vodou, olejem, solí a kmínem. Těsto klademe na horkou teflonovou pánev (*podle některých pramenů se z teflonu uvolňují nebezpečné látky, proto je lepší péct placky na sporáku na plotýnce nebo v troubě na smaltovaném plechu*) polévkovou lžící a roztíráme na tloušťku 3 mm. (*Jestliže se těsto lepí na lžíci, namáčíme ji do vody*.) Z obou stran opečeme do zlatova. Podáváme teplé. *Příprava pomazánky:* Med utřeme s mletým mákem. Je-li med zcukernatělý, pomazánku zředíme trochou vody. *Obměna:* Do pšenice můžeme přidat trochu pohankové mouky nebo ovesné vločky a lněná semínka. Čerpáno z Vegetariánské kuchařky (1991).
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 08.05.04 vloženo
- 13514x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 300 g pšenice
- 1/2 PL kmínu
- 1 ČL mořské soli (*zarovnaná*)
- 1 PL slunečnicového oleje
- 1,5 dl vody;
- *Makovo-medová pomazánka*
- 150 g máku
- 100 g medu.
Doporučená příloha
med, uvedená pomazánka a spoustu dalších pomazánek podle chuti
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pšeničné placky (pro Salamandru)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pšeničné placky (pro Salamandru)
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
díky Pendo