Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těsto: 1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a 5 lžícemi vody šleháme do husté pěny. 2. Mouku prolijeme s kypřícím práškem na pěnu a lehce zapracujeme. Rozvírací formu (o prům. 26 cm) vymastíme, naplníme těstem a pečeme 25 - 30 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout. Náplň a dohotovení: 1. Želatinu dáme nabobtnat. Smícháme tvaroh, rum,- portské, pomerančovou kůru a šťávu. Zelatinu vymačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Přimícháme 6 lžic tvarohové směsi a spojíme se zbylým tvarohem. Chladíme 30 minut. 2. Smetanu ušleháme dopevna a vmícháme do želírující směsi. Korpus dvakrát vodorovně překrojíme. Spodní díl potřeme 1/3 krému, přiklopíme prostřední díl, potřeme další 1/3 krému, přiklopíme vrchní díl a potřeme zbývajícím krémem. Višně necháme okapat a ozdobíme jimi povrch dortu. 3. Dortovou polevu rozpustíme ve 4 lžících šťávy z višní a vmícháme 20 g cukru. Zbylou šťávu uvedeme do varu, zahustíme rozpuštěnou polevou a nalijeme na višně. Dort chladíme 2 hodiny.
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lehce opilý pohankový dort