Recept Lehce opilý pohankový dort

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lehce opilý pohankový dort

Postup

Těsto: 1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a 5 lžícemi vody šleháme do husté pěny. 2. Mouku prolijeme s kypřícím práškem na pěnu a lehce zapracujeme. Rozvírací formu (o prům. 26 cm) vymastíme, naplníme těstem a pečeme 25 - 30 minut. Vyklo­píme a necháme vychladnout. Náplň a dohotovení: 1. Želatinu dáme nabobtnat. Smícháme tvaroh, rum,- portské, pomerančovou kůru a šťávu. Zelatinu vymačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Přimíchá­me 6 lžic tvarohové směsi a spojíme se zbylým tvarohem. Chladíme 30 minut. 2. Smetanu ušleháme dopevna a vmí­cháme do želírující směsi. Korpus dva­krát vodorovně překrojíme. Spodní díl potřeme 1/3 krému, přiklopíme pro­střední díl, potřeme další 1/3 krému, při­klopíme vrchní díl a potřeme zbývajícím krémem. Višně necháme okapat a ozdo­bíme jimi povrch dortu. 3. Dortovou polevu rozpustíme ve 4 lží­cích šťávy z višní a vmícháme 20 g cukru. Zbylou šťávu uvedeme do varu, zahustíme rozpuštěnou polevou a nalije­me na višně. Dort chladíme 2 hodiny.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 05.03.04 vloženo
  • 9065x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • příprava cca 60 min., pečení cca 30 min. chlazení 21/2 hod.
  • 1 kousek asi 400 kcal, 1670 kJ, 16 g bílkovin, 17 g tuku, 45 g sacharidů
  • ěsto:
  • 5 vajec
  • 160 g cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 200 g pohankové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • náplň:
  • 5 plátků bílé želatiny
  • 110 g cukru
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 50 ml rumu
  • 50 ml portského vína
  • strouhaná kůra a šťáva z pomeranče
  • 400 ml smetany
  • 1 sklenice kompotovaných višní (350 g)
  • 1 balíček červené dortové polevy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lehce opilý pohankový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz