Recept Ruské bliny

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Promícháme mouku s kvasnicemi, přidáme vejce a mléko a vymícháme do hladka. Pečeme malé lívanečky (bliny), které uchováváme v teple a servírujeme na horkých talířích potřené hustou smetanou a ozdobené kaviárem. Podáváme jako teplý předkrm s vodkou nebo šampaňským. (de Pomiane Edouarde, Originální francouzská kuchařka)

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance

Nahlásit recept

  • 28.12.03 vloženo
  • 6808x zobrazeno

Ingredience

  • pšeničná mouka 100 g
  • mouka z pohanky 200 g
  • kávová lžička sušených kvasnic
  • vejce 3 ks
  • mléko 2 ½ sklenice
  • tuk na pečení
  • zakysaná smetana
  • kaviár

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruské bliny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1212 příspěvků 16.03.13 10:53

No, jo, asi v těch frťanech plavu - nejsem totiž poživatel (a to mi můžete nabízet, co chcete). Jsem ochotná akceptovat svůj vaječný koňak, prstem vyblizovaný ze skleničky (fuj, že?!), zlatý Bols, rumové pralinky, takové čokoládové lahvičky, co je v nich „kmínka“ a 0,5 dl rýnského ryzlinku k vánočnímu kaprovi. V poslední době adoruji polotmavé nealko pivo Birell, což asi není ten pravý alkohol.
Frťánky mám z výbavy a to z výbavy mé babičky - 0,5. Ano, pak podávám špatné informace.
A 200 ml hrnek? Je prostě čajový šálek, ale přece nebudu říkat čajový šálek! Taky mám 0,5 l kafáče, třeba na bílou kávu, prosím. Ó, já byla bohatá nevěsta!
Hrušková voda, též košprč je urážka! 3 hóóódne vrchovaté lžičky kávy (tedy, rozhodně víc, než 7 g českoturkovských) pomocí prachsprosté džezvy, nebo tohoto veterána (italské a podobné stroje si strčej někam a cibetkový kafe rovněž).
Přeji krásný, slunný den a dobrou chuť. Jdu strčit ptáka do trouby. :mavam:

casino
4488 příspěvků 16.03.13 10:12
No jo, no...

…tisíceré díky za takovéhle knížecí rady 8) :)
Ale stran frťanů v tom maj, koukám, gulášek… Nebo nezaregistrovala, že doba se mění: PRCEK (vulgo „malej“) je sice furt 2 cl, ale paňák, PANÁK (vulgo „velkej“) je už desetiletí 4 cl :mrgreen:
A 200 ml hrnek? To je takovej větší hořčičák a vidím to tak akorát na většího českého TURKA, též zvaného „hrušková voda“ :mrgreen:

tlustá bába
1212 příspěvků 16.03.13 09:48

No, přeci podle toho, jestli jsou pivař (0,5 l) nebo Limonádový Joe (max. 0,3 l) nebo moravský synek (0,2 l) a nebo klient docenta Skály (ale ti mají těžký život a rozhodování, protože frťan může být 2 cl, 5 cl a podívejme - i 1 dl).
Však oni si poraděj!
Já mám hrnky na 200 ml = 2 dl a obočí zdvihám pokaždé. Ještě, že jsem tak velkorysá a na nějakou tu lopatu nehledím! :lol:

casino
4488 příspěvků 16.03.13 09:11
Vždy mě dostanou recepty, kde je vše na gramy...

…a něco na hrnky 8) Vím už, že 1 hrnek je cca 1/4 litru (240ml),,, ale nevím, kolik je 1 sklenice :nevim:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz