Recept Pravé ruské bliny s kaviárem (pro Toma)

(Hodnoceno 1x) Bradicka Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pravé ruské bliny s kaviárem (pro Toma)

Postup

Droždí rozmíchejte v trošce vlažné vody s moučkovým cukrem a trochou pšeničné mouky. Uložte na teplém místě asi 15 minut, až vznikne kvásek. Ten pak smíchejte se zbytkem pšeničné mouky a pohankovou moukou. Přidejte polovinu teplého mléka a vytvořte hladké těsto. Těsto uložte v míse, kterou zakryjete utěrkou. Nechte kynout 3 hodiny. Oddělte žloutky od bílků. Ve zvláštní míse smíchejte zbytek teplého mléka se žloutky, solí, polovinou rozpuštěného másla a třetinou zakysané smetany. Bílky ušlehejte a sníh vmíchejte do směsi, kterou potom smícháte s vykynutým těstem tak, aby vzniklo poměrně řídké těstíčko. Z těstíčka vytvořte malé placičky a usmažte je na zbytku másla. Servírujte teplé a tak, aby na každé placičce byla lžíce zakysané smetany a na ní kopička kaviáru. Tome, tady na Labužníku jsou také nějaké recepty na bliny - Autentické ruské ¨Bliny¨ (PRA) od Babi, Ruské bliny od Jenoféfy, Bliny s kaviárem od Pepina. V tomhle receptu jsou drobné odchylky, tak si to třeba nějak porovnej, a pak dej vědět, jaká byla Tvoje finální verze :o) Abych nezapomněla: recept je opsán z časopisu Instinkt z 4.3.2004 (autor Vladimír Poštulka).

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance

Nahlásit recept

  • 12.04.04 vloženo
  • 9142x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g pšeničné mouky
  • 60 g pohankové mouky
  • 1 lžička cukru
  • 20 g droždí
  • 3 dl mléka
  • 2 vejce
  • 40 g másla
  • 1 dl zakysané smetany
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 26.3.16 14:15

Prostě jednoduchá klasika – vynikající a neokoukané slané pohoštění k čaji.

Podle tohoto receptu jsou bliny nádherně nadýchané, vláčně jemné. Je třeba péct rychle, aby se „neusušily“. Zakysanku doporučuji co nejtučnější, min. 20%.

P. S. Dnes je již dělám třetí (!) den. Chlebíčky se šunkou na salátě prý si můžu strčit kamsi … Včera jsem byla mými „dobráky“ přinucena „oprášit“ a zprovoznit samovar (na dřevěné uhlí), ať je to autentické.

Stojím a usínám nad lívanečníkem a obracím a obracím a obracím a obracím a obracím

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pravé ruské bliny s kaviárem (pro Toma)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pravé ruské bliny s kaviárem (pro Toma)

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé ruské bliny s kaviárem (pro Toma)

Tak jsem to projel a jak babi,tak Jenoféfa tam mají obě pohankovou mouku.Pepínův recept se zdá velmi jednoduchý a bez pohanky i když ta pohanka by tam asi měla měla být.Vyzkouším Pepínův recept a v létě si přivezu z Čech pytlíček pohankové mouky.Až budu mít trochu času vyhledám ti čím plnil bliny Seifertův ruský přítel…ještě jednou díky

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pravé ruské bliny s kaviárem (pro Toma)

Bradičko,děkuji moc.Všechny recepty projedu a dám ti vědět.O pohankovou mouku však v Norsku asi nezavadím a tak budu experimentovat.Blíží se půlnoc a tudíž ti nemohu přát hezký den a tak ti přeji hezký týden…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz