Recepty - cannelloni

Původ cannellonů: Itálie

Recepty s cannelloni  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Cannelloni a víno  

Cannelloni jsou italské těstoviny. Tvarem připomínají tlusté trubky, mají průměr zhruba dva centimetry a na délku osm centimetrů. Vyrábějí se z krupice, z tvrdé pšenice a bez vajec. Většinou se plní za sucha různou směsí a zapékají.

 Rady při nákupu

K dostání jsou ve větších obchodech s potravinami. Jedno balení obsahuje asi 25 dutých válečků. Poznáte je podle originálního zabalení, které připomíná doutníky, neboť průhledná je pouze část vrchní plochy balíčku. Na obalu by měl být nápis “Cannelloni“, jiné těstoviny tento název nenesou. Vybírejte ty přímo z Itálie, ač budou dražší - při vaření nelepí navzájem, ani ke dnu hrnce.

 Využití v kuchyni

Cannelloni se plní v suchém stavu směsí z mletého masa nebo sýrem, ricottou, špenátem a zapékají v troubě. Chutnat vám bude cannelloni s masem a houbovou omáčkou. Nejen vegetariánům doporučujeme cannelloni plněné čerstvým sýrem nebo cannelloni s paprikami a cibulkami.

 Skladování

Jako jiné těstoviny, je třeba i cannelloni skladovat hlavně v suchu. Pokud se balení otevře a nespotřebuje najednou, je dobré zbytek uložit do utěsněné plastové či skleněné dózy a uschovat rovněž v suchu.

 Cannelloni a víno

Italové milují těstoviny a k nim víno. Obecně lze ke cannelloni doporučit jak bílé, tak červené víno. K zeleninovým a sýrovým jídlům volte suché bílé, k masovým červené.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Karbanátky Karbanátky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz