Recepty - cannelloni
Více z Luštěniny a přílohy ».

Recepty s cannelloni Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Cannelloni a víno
Cannelloni jsou italské těstoviny. Tvarem připomínají tlusté trubky, mají průměr zhruba dva centimetry a na délku osm centimetrů. Vyrábějí se z krupice, z tvrdé pšenice a bez vajec. Většinou se plní za sucha různou směsí a zapékají.
Rady při nákupu
K dostání jsou ve větších obchodech s potravinami. Jedno balení obsahuje asi 25 dutých válečků. Poznáte je podle originálního zabalení, které připomíná doutníky, neboť průhledná je pouze část vrchní plochy balíčku. Na obalu by měl být nápis “Cannelloni“, jiné těstoviny tento název nenesou. Vybírejte ty přímo z Itálie, ač budou dražší - při vaření nelepí navzájem, ani ke dnu hrnce.
Využití v kuchyni
Cannelloni se plní v suchém stavu směsí z mletého masa nebo sýrem, ricottou, špenátem a zapékají v troubě. Chutnat vám bude cannelloni s masem a houbovou omáčkou. Nejen vegetariánům doporučujeme cannelloni plněné čerstvým sýrem nebo cannelloni s paprikami a cibulkami.
Skladování
Jako jiné těstoviny, je třeba i cannelloni skladovat hlavně v suchu. Pokud se balení otevře a nespotřebuje najednou, je dobré zbytek uložit do utěsněné plastové či skleněné dózy a uschovat rovněž v suchu.
Cannelloni a víno
Italové milují těstoviny a k nim víno. Obecně lze ke cannelloni doporučit jak bílé, tak červené víno. K zeleninovým a sýrovým jídlům volte suché bílé, k masovým červené.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz