Recept Zapékané cannelloni s mortadelou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékané cannelloni s mortadelou

Postup

1. Plátky lasaní vaříme 8 min. v osolené vodě. Vyjmeme a dáme okapat. 2. Mleté maso opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme lisovaný česnek, očištěnou zeleninu a po­dusíme. Přilijeme červené víno. 3. Nasekáme mortadelu a petrželku. Přimícháme k masu a podusíme. 4. Rajčatové pyré rozmícháme se smetanou do omáčky, osolíme a opepřime. Dno formy na jedno použití zalijeme troškou omáčky. 5. Na lasaně naneseme trochu masové omáčky, zavi­neme a švem dolů poskládáme do formy. Přelijeme zbývající omáčkou, posypeme parmazánem a zapékáme asi 20 min. v troubě předehřá­té na 200 °C.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 24.12.01 vloženo
  • 4579x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 plátků lasaní
  • sůl
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 4 lžíce oli­vového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 125 ml červeného vína
  • 200g mortadely
  • 1 sva­zek petrželky
  • 750 g rajčatového pyré
  • 200 ml sladké smetany
  • pepř
  • 85 g strouhaného parmazánu
  • bazalka na ozdobení

Doporučená příloha

  • Podáváme ozdobené bazalkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané cannelloni s mortadelou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz