Recept Zapékané cannelloni s mortadelou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékané cannelloni s mortadelou

Postup

1. Plátky lasaní vaříme 8 min. v osolené vodě. Vyjmeme a dáme okapat. 2. Mleté maso opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme lisovaný česnek, očištěnou zeleninu a po­dusíme. Přilijeme červené víno. 3. Nasekáme mortadelu a petrželku. Přimícháme k masu a podusíme. 4. Rajčatové pyré rozmícháme se smetanou do omáčky, osolíme a opepřime. Dno formy na jedno použití zalijeme troškou omáčky. 5. Na lasaně naneseme trochu masové omáčky, zavi­neme a švem dolů poskládáme do formy. Přelijeme zbývající omáčkou, posypeme parmazánem a zapékáme asi 20 min. v troubě předehřá­té na 200 °C.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 24.12.01 vloženo
  • 4678x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 plátků lasaní
  • sůl
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 4 lžíce oli­vového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 125 ml červeného vína
  • 200g mortadely
  • 1 sva­zek petrželky
  • 750 g rajčatového pyré
  • 200 ml sladké smetany
  • pepř
  • 85 g strouhaného parmazánu
  • bazalka na ozdobení

Doporučená příloha

  • Podáváme ozdobené bazalkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané cannelloni s mortadelou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz