Recept Palačinky Cannelloni

penda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl a trochu pepře a doprostřed uděláme důlek. Postupně zašleháme vejce a polovinu mléka a vypracujeme husté hladké těstíčko. Přidáme zbytek mléka, přelijeme do džbánu a necháme 30 minut odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Máslo rozehřejeme ve velké pánvi a 3-4 minuty na něm dusíme houby. Přidáme cukety a na mírném ohni dusíme 5 minut, pak vmícháme piniové oříšky a sušená rajčata. Odstavíme pánev z ohně a do jejího obsahu vmícháme parmezán. Ochutíme solí a trochou pepře a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozpálíme malou pánvičku a vymažeme ji trochou oleje. Zahříváme, až z oleje stoupá lehký kouř. Těstíčko rozmícháme a jednu osminu nalijeme na pánev. Rychle pánví potřeseme, aby se těstíčko rovnoměrně rozlilo. Smažíme 1-2 minuty, až těstíčko nahoře ztuhne a dole zezlátne. Pak palačinku otočíme a minutu smažíme po každé straně. Hotovou palačinku vyjmeme na nahřátý talíř a zakryjeme ubrouskem. Stejným způsobem usmažíme ještě dalších sedm palačinek. Rovnáme je na sebe a prokládáme je pergamenovým papírem. Připravíme si omáčku. V menším kastrolu rozpustíme máslo a vmícháme do něj mouku. Na mírném ohni za stálého míchání krátce osmahneme, pak postupně přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a trochu pepře. Mírným varem povaříme 2-3 minuty, pak kastrůlek odstavíme z ohně a odložíme stranou. Palačinky potřeme náplní, stočíme je a narovnáme do mělké vymazané zapékací mísy. Povrch přelijeme omáčkou a posypeme parmezánem. Pečeme v troubě 25 minut, až se jídlo dobře prohřeje a na povrchu zezlátne. Hotové cannelloni ozdobíme sekanou pažitkou a podáváme se zeleninovým salátem a ciabattou nebo jiným italským chlebem. *Hodnota 1 porce: 682 kcal, 27 g bílkovin, 47 g tuků, z toho 20 g nasycených, 41 g sacharidů (nepřislazeno), 3.9 g vlákniny, 866 mg sodíku, 90 mg cholesterolu.* Čerpáno z Receptů pro jeden hrnec (1996).

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 03.04.06 vloženo
  • 4866x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75+25 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • *Těsto:*
  • 100 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 1/8 KL soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 250 ml polotučného mléka
  • 1-2 PL rostlinného oleje na smažení;
  • *Náplň:*
  • 60 g másla
  • 300 g otřených malých žampionů nakrájených na plátky
  • 300 g očištěných cuket nastrouhaných nahrubo
  • 50 g piniových oříšků
  • 6 sušených, v oleji nakládaných rajčat nasekaných nadrobno
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 1/4 KL soli
  • čerstvě mletý černý pepř;
  • *Omáčka:*
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 1/4 KL mletého muškátového oříšku
  • 1/4 KL soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 2 PL sekané čerstvé pažitky na ozdobení.

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Palačinky Cannelloni

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Palačinky Cannelloni

birkana
1702 příspěvků 21.3.16 08:05

@tlustá bába, tak obarvím text veselými či ponurými barvami.

Ty mi hned tak nedojdou; web jich používá více než 16 milionů (256×256×256), takže můžu být řádně ukecaná :lol:.

tlustá bába
1212 příspěvků 21.3.16 07:03

Čímž sebe i nás ochudíš o barevné efekty! :cert:

birkana
1702 příspěvků 21.3.16 06:47

@Eja, @daduuja, @tlustá bába, tak to jsem to pěkně pohnojila! Jak vidno, každému je sympatický jiný.

Aby do budoucna nedocházelo k odlišné interpretaci (z mé strany), slibuji, že moje oblíbené „raráškovské“ a provokativní smajlíky :jazyk: :cert: :twisted: :evil: + i ten :mrgreen: již používat nebudu. Čestný pionýrský :lol: :mavam:.

Eja
3869 příspěvků 20.3.16 15:38

@birkana
No tak s těmi smajlíky by to mohl být problém…
:mrgreen: nevnímám nijak negativně…
:cert: rozhodně ano…

tlustá bába
1212 příspěvků 20.3.16 14:42

Tak popojedeme, ne? :lol: Jaro je tady… :pankac:

birkana
1702 příspěvků 19.3.16 18:34

@daduuja, aha, asi chápu smajlíka :cert: jako šibala, takovou drzou, ale milou potvůrku, která občas provokuje! Naopak takový :mrgreen: je negativní (rozumím mu jako symbolu k odsouzeníhodnému názoru na to či ono :think: ).

Kdybych v dnešní době zašťourala tehdejším způsobem, určitě nikdo nebude kladně kvitovat moji snahu slovy „že to tady žije“ ;). Budu za rebela hodného oprátky :twisted: a „vynesena“ na smetiště dějin :lol:.

P. S. Sterilitu (kromě operačních sálů) neuznávám :lol: :mavam:

daduuja
1149 příspěvků 19.3.16 18:13

@birkana a proč ti čerti?

Sice tu bývalo někdy husto, ale žilo to tu a nebylo to tak sterilní jako v poslední době.

birkana
1702 příspěvků 19.3.16 16:59
Moji milí přítomní Labužníci

Přečtěte si komentáře níže a jistě (jako já) usoudíte, že zde bývalo pěkně husto :cert: :cert: :cert:.

penazova
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky Cannelloni

Viktore,Richarde,Penazova,nebo vy dva co styl? Stejnej,co?Jeden se baví s druhým,ten první o tom neví,druhý nic neví,nebo o tom ví všichni a vaří palačinky,co Vladka vařila salámový nejdřív poprvé v 18letech a vzápětí poprvé ve 21letech,Vladka ví všechno,každý si říká co chce a na koho se mu zlíbí. …Doporučená příloha…,viz.výše… jiná varianta…nebo…viz. níže nebo vedle palačinek…:-)
Daniela.

penazova
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky Cannelloni

Viktore,ze ty ses zase precpal plackama cerpanyma z casopisu?Dyt ti to porad rikam,nezer to kdyz to jeste nikdy nikdo nevaril!Vladka z toho dostane kurdeje,zas si veme vic prasku na palicu,v noci pak bude hodne cist,porad sem bude psat obmeny na palacinky a zitra se z tech spisku tady vsichni posereme!A netlem se tak blbe,visze jsme podle pendy dva (az deset).
Richard.

penazova
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky Cannelloni

Jak lehce se dá napodobit styl Osceola a Pupek. Až vám Vladka příště napíše, že nicky např. kalamajka, vajicko, salam jsou zase ti dva, věřte jí. Jak se tady o ní píše, je ta ředitelka zeměkoule. To se dá taky časem vyčíst.
Zdraví Viktor.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky Cannelloni

Co Vy dva jste za lidi, že si libujete v urážkách a ponižování, to jste tak citově prázdní, že Vás takovéto jednání uspokojuje? Nebudu Vám dvěma více odpovídat, i kdybyste se sebeslušněji ptali, je mi z Vás špatně a z těch lidí, kteří Vám přikyvují ještě víc. A můžete se převlékat za kolik nicků chcete, ten „zápach“ z Vašich úst je poznat vždycky.

penazova
19 příspěvků 3.4.06 18:21
Palacinko

Uz jsem ti jednou rikalo ze,kdyz mi chces rikat nejak jinak,vic se mi libi raci pupek nez ten osciloskob.Ale klidne mi rikej treba pendo mi je to fuk.Ze v Novym Meste znate tvrda psenice to musite byt teda dost dobry.Na pruziny si tady sice ekspert ty ale mit takovou panev,takovou bych ti lisknul po cuni,ze bysis snad aji chlapa konecne nasla a nehrala sis na katicabogar kdyz ses pritom jenom liba.Verim ti ze by si bez mi tento server oddychnul a tez spoustu dalsich,si predstav na vsech serverch palacinky!By se planeta z tebe posrala.Hacker sem ja perfektni,onehda jsem tu hacknulo veprovou se zelim,knedlama z mikrovlnkaba,brusinkama s tvaruzkama a pALACINKAMA a vsude jsem o tom vykladalo,jak jsem dobre a ze zadne praskyneberu.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky Cannelloni

Osceolo či Pupku, protože cannelloni u nás známe jako těstoviny, které se vyrábí z tvrdé pšenice (semoliny), určitě bych volila mouku pšeničnou a pokud je v jižních Čechách k sehnání pánev s pružinou, klidně ji použijte a poté pošlete pepíčkovi fotografii, jak se s takovou pánví zachází. A věřte, že za to, jak se tady celou dobu chováte, byste zasloužili nakopat do těch Vašich vlastních pánví, třeba by si potom oddychl nejen tento server, ale spoustu dalších (například by ubylo hackerů a urážlivých slov v jiných diskuzích).

A k těm dotazům:
1. Protože na rozdíl od Vás, Osceolo, připravuji večeři a hraji si se svým synem.
2. Stačí si pročíst diskuze, vysvětlení jsem už jednou psala.

penazova
19 příspěvků 3.4.06 17:30
Vladko!

Mam jen dva dotazy: 1)proc neodpovidas na moje slusne dotazy,kdyz ostatni za to tak rada buzerujes? 2)proc sis zmenila nik z pendy na vladku?

penazova
19 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Palačinky Cannelloni

Vladko,ta mouka se tam dava psenicna nebo zitna?
A ta panev musi mit pruzinu nebo staci obycejna?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz