Recept Canneloni s houbovou náplní (pro Alec)

marmelada Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cannelloni uvaříme ve velkém množství osolené vody asi 8 - 10 minut tak, aby byly měkké, ale pevné. Přeneseme je na talíř a osušíme papírovými utěrkami. Velkou zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 19O st.C. V hluboké pánvi na olivovém oleji opékáme cibuli a česnek asi 5 min. do měkka. Přidáme rajčata i se šťávou, protlak, olivy, sůl a pepř podle chuti. Zamícháme, přivedeme k varu a dusíme 3 - 4 min. Omáčku poté nalijeme do zapékací misky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme houby a česnek, opékáme je za stálého míchání asi 5 min. do měkka. Odstavíme. V misce smícháme strouhanku, mléko, 3 lžíce olivového oleje, vmícháme ricottu, houbovou směs a 4 lžíce parmazánu. Osolíme a opepříme dle chuti. Trubičky cannelloni plníme houbovou náplní pomocí lžičky nebo sáčku na zdobení. Nesmí být moc plné, popraskaly by. Trubičky potřeme olivovým olejem, posypeme zbývajícím parmazánem, oříšky, lupínky a dáme do trouby. Pečeme do zlatova asi 25 minut.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.02.06 vloženo
  • 5371x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 pĹ™Ă

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 ks těstovin cannelloni
  • olivový olej na vymazání
  • 20 g másla
  • 450 g nadrobno nakrájených hub
  • 1 stroužek česneku
  • 90 g strouhanky
  • 150 ml. mléka
  • 4 lž. olivového oleje
  • 230 g sýru ricotta
  • 6 lžic nastrouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • Rajčatová omáčka:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 1 nadrobno nakrájený stroužek česneku
  • 800 g nakrájených rajčat z konzervy
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 8 vypeckovaných černých oliv nakrájených nahrubo
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Canneloni s houbovou náplní (pro Alec)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Canneloni s houbovou náplní (pro Alec)

Fabujan
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Canneloni s houbovou náplní (pro Alec)

Ja som robila canneloni s mäsovou plnkou, bez mäsa ani ranu - som mäsožravec - lev je lev, ten sa neuspokojí len s cestovinami. Mám recept hodím ho sem. Dokonca som si všimla, že aj na krabici od cannelon je nejaký recept. A omáčky že je viac? Keď je dobrá , tak prečo nie.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Canneloni s houbovou náplní (pro Alec)

Mám zkušenost pouze s lasagnemi, které se nevaří. Chtějí ale hodně omáčky kolem. Pokud bych tedy nevařila canneloni, namatlala bych nějakou omáčku i navrch (a je po efektu). Ale možná máš jinou zkušenost, tedy napiš.

Fabujan
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Canneloni s houbovou náplní (pro Alec)

Len taká drobnosť - naplnené canneloni vložiť do zapekacej misky s omáčkou a to dať zapiecť?
Okrem toho, ja som kúpila canneloni, ktoré sa vopred nevaria, zdá sa mi to šikovnejšie, pretože ako sa poznám, tak varené by už u mňa neboli canneloni, ale palacinky oviazané nejakým povrázkom a vyzeralo by to ako list z čias starého Ríma.

Alec
84 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Canneloni s houbovou náplní (pro Alec)-Marmeládo,

nechám si to projít hlavou,udělám podrobnou přípravu a sdělím své zážitky… :)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Canneloni s houbovou náplní - Alec

Náplň dej do mikrotenového sáčku, prostřihni mu růžek a pomocí tohoto improvizovaného sáčku by to mělo jít.

Alec
84 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Canneloni s houbovou náplní (pro Alec)

Vypadá to opravdu dobře,jen si nějak neumím představit plnění předvařených cannelon.Měla jsem plné ruce práce s nepředvařenými a děsí mě představa toho,že budu muset „natlačit něco do něčeho,co nedrží tvar“… :) Za odzkoušení to určitě stojí,tak u toho snad psychicky neodpadnu.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Canneloni s houbovou náplní (pro Alec)

To vypadá moooc dobře. Vyzkouším! Dík za recept.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz