Recept Cannelloni alla pesarese - ve stylu Pesaro

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Posekat šunku, cibuli a telecí, nebo kuřecí maso na jemno. Osmažit na 40 g másla a zalít vývarem. Omáčku ochutit solí a pepřem a pomalinku nechat probublávat asi 30 minut. Propasírovat játra a lanýže pomocí dřevěné vařečky, ochutit solí a pepřem. Lehce dovnitř vložit 2/3 šlehačky. Nádivka má být hladká, ale ne tekutá. V osolené vodě uvařit cannelloni do poloměkka. Vyjmout je na utěrku a nechat je oschnout. Máslem vymastit spodek zapékací misky. Nádivku vložit do cukrářského sáčku a naplnit jí cannelloni. Poskládat polovinu těstovin do misky, zalít je polovinou připravené omáčky a na povrchu je posypat polovinou sýru. Pokrýt vše další vrstvou cannelloni, zalít je zbytkem omáčky a posypat zbytkem sýru. Nahoru nalít zbytek šlehačky a poskládat kousky zbylého másla. Upéct v předem vyhřáté troubě na 200°C asi po 15-20 minut., až je pokrm zlatohnědý a křupavý. P.S. Jeden ze stovek pokrmů, které se vážou ke jménu Gioacchino Rossini, který se v únoru roku 1792 narodil v přístavním městečku Pesaro. I když většinu svého života trávil v Paříži, přesto do svých menu zařazovat i italské speciality a používal jejich kombinaci s lokálními. Specielní slabost měl pro víno Marsala, risotto rýži, lanýže a sluncem sušená rajčata. Jeden originální skladatelův recept ¨Maccheroni siringati¨, obsahuje velice pracné plnění makaronů směsí z ¨foi gras¨a krémové šunky pomocí malinké stříbrné stříkačky. Dnešní trochu zmodernizovaná verze jsou ¨Maccheroni alla pesarese¨.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 11.02.06 vloženo
  • 6968x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 vařené šunky ne moc libové
  • 1 malé cibule
  • 100 g telecího nebo kuřecího masa
  • 100 g másla
  • 250 ml vývaru
  • sůl a pepř
  • 100 g kuřecích jater
  • 1 černý lanýž (nemusí být, hi hi)
  • 250 ml šlehačky
  • 300 g suchých cannelloni
  • 100 g nastrouhaného sýra Parmesan

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cannelloni alla pesarese - ve stylu Pesaro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Květáková polévka Květáková polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz