Recept Cannelloni v rajčatové omáčce

marmelada Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cannelloni uvaříme ve velkém množství osolené vody asi 8 - 10 minut doměkka. Vyjmeme, osušíme papírovými utěrkami. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotky, česnek a opékáme 5 minut doměkka. Přidáme rajčata, papriky a protlak, sůl, pepř. Zvolna vaříme asi 20 minut. Vmícháme bazalku a omáčku nalijeme do vymazané zapékací misky. Brokolici vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, necháme vychladnout a umixujeme. Strouhanku, mléko a olej smícháme v misce, vmícháme mascarpone (můžeme nahradit žervé nebo smetanovým sýrem), muškátový oříšek, brokolici, 4 lžíce parmazánu, sůl, pepř. Trubičky plníme pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku brokolicovou náplní a rozložíme na omáčku v zapékací misce. Povrch pokapeme olivovým olejem a posypeme zbývajícím sýrem a lupínky. Pečeme dozlatova asi 25 minut v předehřáté troubě.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.02.06 vloženo
  • 5030x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 pĹ™Ă

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 ks cannelloni
  • olej na vymazání mísy
  • 450 g brokolice
  • 90 g strouhanky
  • 150 ml mléka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 230 g sýra mascarpone
  • špetka muškátového oříšku
  • 6 lžic strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej na pokapání
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • Rajčatová omáčka:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 šalotky nadrobno nakrájené
  • 1 nakrájený stroužek česneku
  • 600 g rajčat (vejčitých) oloupaných, bez semen, nahrubo nakrájených
  • 3 červené papriky, bez semen, nakrájených na nudličky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce čerstvé bazalky nakrájené.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cannelloni v rajčatové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz