Recepty - brynza

Recepty s brynzou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Brynza je hrudkovitý sýr, který pochází z ovčího sýra. Máme ho spojený především se slovenskou národní kuchyní. Má dostatek soli a velké zasycující schopnosti. Vyrábí se buď čistá či v příměsi s jinými, například kravskými sýry. Obsahuje vápník, bílkoviny, vitamín D a minerální látky, ale také velké množství tuku. Nedoporučuje se při dietním stravování.

 Rady při nákupu

Brynzu koupíme váženou v supermarketech či v kelímcích v obchodech s potraviny či specializovaných prodejnách sýrů. Nejtučnější a nejkvalitnější brynzu seženeme na farmách. Kupujeme voňavý sýr, čerstvý, neoschlý.

 Využití v kuchyni

Nejznámějším receptem jsou halušky s brynzou - Brynzové halušky podle staré slovenské mamušky. Mimo jiné se brynza přidává do polévek, omáček, salátů, k rybám, masům, zelenině, bramborám, do těstovin, nudlí, pirohů, koláčů, pomazánek, omelet, placek, palačinek, nádivek, náplní mas - Ovčácké řízky.

 Skladování

Brynzu skladujeme v ledničce maximálně tři týdny.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Chléb s celerem Chléb s celerem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz