Recepty - brynza
Více z Mléčné výrobky a sýry ».

Recepty s brynzou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Brynza je hrudkovitý sýr, který pochází z ovčího sýra. Máme ho spojený především se slovenskou národní kuchyní. Má dostatek soli a velké zasycující schopnosti. Vyrábí se buď čistá či v příměsi s jinými, například kravskými sýry. Obsahuje vápník, bílkoviny, vitamín D a minerální látky, ale také velké množství tuku. Nedoporučuje se při dietním stravování.
Rady při nákupu
Brynzu koupíme váženou v supermarketech či v kelímcích v obchodech s potraviny či specializovaných prodejnách sýrů. Nejtučnější a nejkvalitnější brynzu seženeme na farmách. Kupujeme voňavý sýr, čerstvý, neoschlý.
Využití v kuchyni
Nejznámějším receptem jsou halušky s brynzou - Brynzové halušky podle staré slovenské mamušky. Mimo jiné se brynza přidává do polévek, omáček, salátů, k rybám, masům, zelenině, bramborám, do těstovin, nudlí, pirohů, koláčů, pomazánek, omelet, placek, palačinek, nádivek, náplní mas - Ovčácké řízky.
Skladování
Brynzu skladujeme v ledničce maximálně tři týdny.
Bramboráky s bylinkovým krémem
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz