Recepty - brynza

Recepty s brynzou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Brynza je hrudkovitý sýr, který pochází z ovčího sýra. Máme ho spojený především se slovenskou národní kuchyní. Má dostatek soli a velké zasycující schopnosti. Vyrábí se buď čistá či v příměsi s jinými, například kravskými sýry. Obsahuje vápník, bílkoviny, vitamín D a minerální látky, ale také velké množství tuku. Nedoporučuje se při dietním stravování.

 Rady při nákupu

Brynzu koupíme váženou v supermarketech či v kelímcích v obchodech s potraviny či specializovaných prodejnách sýrů. Nejtučnější a nejkvalitnější brynzu seženeme na farmách. Kupujeme voňavý sýr, čerstvý, neoschlý.

 Využití v kuchyni

Nejznámějším receptem jsou halušky s brynzou - Brynzové halušky podle staré slovenské mamušky. Mimo jiné se brynza přidává do polévek, omáček, salátů, k rybám, masům, zelenině, bramborám, do těstovin, nudlí, pirohů, koláčů, pomazánek, omelet, placek, palačinek, nádivek, náplní mas - Ovčácké řízky.

 Skladování

Brynzu skladujeme v ledničce maximálně tři týdny.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz