Recepty - brynza

Recepty s brynzou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Brynza je hrudkovitý sýr, který pochází z ovčího sýra. Máme ho spojený především se slovenskou národní kuchyní. Má dostatek soli a velké zasycující schopnosti. Vyrábí se buď čistá či v příměsi s jinými, například kravskými sýry. Obsahuje vápník, bílkoviny, vitamín D a minerální látky, ale také velké množství tuku. Nedoporučuje se při dietním stravování.

 Rady při nákupu

Brynzu koupíme váženou v supermarketech či v kelímcích v obchodech s potraviny či specializovaných prodejnách sýrů. Nejtučnější a nejkvalitnější brynzu seženeme na farmách. Kupujeme voňavý sýr, čerstvý, neoschlý.

 Využití v kuchyni

Nejznámějším receptem jsou halušky s brynzou - Brynzové halušky podle staré slovenské mamušky. Mimo jiné se brynza přidává do polévek, omáček, salátů, k rybám, masům, zelenině, bramborám, do těstovin, nudlí, pirohů, koláčů, pomazánek, omelet, placek, palačinek, nádivek, náplní mas - Ovčácké řízky.

 Skladování

Brynzu skladujeme v ledničce maximálně tři týdny.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz