Recept Bramboráky s bylinkovým krémem

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramboráky s bylinkovým krémem

Úvod

Vyzkoušejte netradiční variaci - bramboráky s jemným bylinkovým krémem.

Postup

Brambory oloupeme a omyjeme, rozčtvrtíme a rozmixujeme spolu s citronovou šťávou, 125 ml vody a 1 lžičkou soli. S vejci, olejem a moukou připravíme řídké těsto.

Jarní cibulky oloupeme, zelenou část odložíme. Cibulky pokrájíme na kolečka a v pánvi osmahneme na oleji. Následně vyjmeme a rozdělíme na čtyři části. Do pánve na rozpálený olej nalijeme 1/4 těsta a posypeme částí smažené cibulky. Z obou stran opečeme. Hotový bramborák vyjmeme a udržujeme v teple. Ze zbylého těsta a cibule usmažíme další tři bramboráky.

Bylinkový krém: Pažitku a zelenou část cibulek nakrájíme na kolečka, smícháme s tvarohem, brynzou, solí a pepřem. Přidáme ušlehanou smetanu.

Bramboráky naplníme bylinkovým krémem a rozdělíme na talíře. Ozdobíme pažitkou nebo natí cibulky.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 01.04.03 vloženo
  • 30865x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g brambor
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 5 vajec
  • 2 lžíce oleje
  • 80 g mouky
  • 8 jarních cibulek
  • 4 lžíce oleje na smažení
  • 1 svazek petrželky
  • 150 g netučného tvarohu
  • 100 g brynzy
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 29.03.12 20:14

Jedna ze zdravějších forem konzumace bramboráků, skvělé!

Odkaz na uvaření

jcs1 27.03.12 22:29

Příště potřu spíše něčím lehčím - třeba jogurt, tzatziky. Jinak moc dobré. Můžu doporučit.

Počítejte s tím, že je to spíš hutnější. Nevěřil jsem, že jeden bramborák může být jedna porce, ale opravdu to stačí.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramboráky s bylinkovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2443 příspěvků 21.08.12 21:07

Nic ve zlém, Mlsný Honzíku, ale podle mě tohle bramboráky nejsou…

 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 21.08.12 20:34

Ověřovatelé receptů vždy recepty uvaří a pořizují k tomu i fotodokumentaci, kterou pak můžete shlédnout v postupu ;)

 
casino
4448 příspěvků 07.05.12 09:40

No, napřed jsem se chtěl jedovatě zeptat, zda se ověřovatel receptu striktně držel postupu, ale abych se neglamoval, tak jsem postup raději vyzkoušel… :think:
Nigggdá bych nevěřil, že i ten můj PRA food procesor je schopen ze SYROVÝCH zemáků udělat kašičku pro kojence :)
pepicek, omlouvám se Vám, že jsem si dovolil byť i jen zapochybovat :oops: (ale za prodej LABU bych Vám stejně nejraději vložil ruku do boku ;) :twisted:

 
zuki.vari
2 příspěvky 06.05.12 21:25

Vypadá to krásně, vyzkouším. 8)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pikantní buřtový salát


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz