Recept Bramboráky s bylinkovým krémem
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Vyzkoušejte netradiční variaci - bramboráky s jemným bylinkovým krémem.
Postup
Brambory oloupeme a omyjeme, rozčtvrtíme a rozmixujeme spolu s citronovou šťávou, 125 ml vody a 1 lžičkou soli. S vejci, olejem a moukou připravíme řídké těsto.
Jarní cibulky oloupeme, zelenou část odložíme. Cibulky pokrájíme na kolečka a v pánvi osmahneme na oleji. Následně vyjmeme a rozdělíme na čtyři části. Do pánve na rozpálený olej nalijeme 1/4 těsta a posypeme částí smažené cibulky. Z obou stran opečeme. Hotový bramborák vyjmeme a udržujeme v teple. Ze zbylého těsta a cibule usmažíme další tři bramboráky.
Bylinkový krém: Pažitku a zelenou část cibulek nakrájíme na kolečka, smícháme s tvarohem, brynzou, solí a pepřem. Přidáme ušlehanou smetanu.
Bramboráky naplníme bylinkovým krémem a rozdělíme na talíře. Ozdobíme pažitkou nebo natí cibulky.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 01.04.03 vloženo
- 42428x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g brambor
- šťáva z 1/2 citronu
- 5 vajec
- 2 lžíce oleje
- 80 g mouky
- 8 jarních cibulek
- 4 lžíce oleje na smažení
- 1 svazek petrželky
- 150 g netučného tvarohu
- 100 g brynzy
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku27.3.12 22:29
Příště potřu spíše něčím lehčím - třeba jogurt, tzatziky. Jinak moc dobré. Můžu doporučit.
Počítejte s tím, že je to spíš hutnější. Nevěřil jsem, že jeden bramborák může být jedna porce, ale opravdu to stačí.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmDiskuse k receptu Bramboráky s bylinkovým krémem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bramboráky s bylinkovým krémem
2453 příspěvků 21.8.12 21:07
Nic ve zlém, Mlsný Honzíku, ale podle mě tohle bramboráky nejsou…
Ověřovatelé receptů vždy recepty uvaří a pořizují k tomu i fotodokumentaci, kterou pak můžete shlédnout v postupu
No, napřed jsem se chtěl jedovatě zeptat, zda se ověřovatel receptu striktně držel postupu, ale abych se neglamoval, tak jsem postup raději vyzkoušel…

(ale za prodej LABU bych Vám stejně nejraději
vložil ruku do boku

Nigggdá bych nevěřil, že i ten můj PRA food procesor je schopen ze SYROVÝCH zemáků udělat kašičku pro kojence
pepicek, omlouvám se Vám, že jsem si dovolil byť i jen zapochybovat
Vypadá to krásně, vyzkouším.