Recept Podplameník z Valašska

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme droždí, trochu vlažné vody, asi 2 lžíce hladké mouky a necháme kynout. Směs nalijeme do zbylé mouky, osolíme a přidáme tolik vody, aby vzniklo pružné těsto. Dobře ho vypracujeme a necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučeném vále bochníčky ve velikosti pěsti a vyválíme z nich placku asi ve velikosti talíře. Pečeme v horkém tuku dorůžova. Čerstvou brynzu rozetřeme na horké podplameníky, pokapeme smetanou, posypeme nasekaným koprem, přeložíme na polovinu, poskládáme na plech a ještě chvíli v horké troubě prohřejeme.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 12.10.06 vloženo
  • 9180x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 brambory
  • 400 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • sůl
  • tuk
  • kopr
  • brynza.

Doporučená příloha

  • mléko, podmáslí, kefír, …

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Podplameník z Valašska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Podplameník z Valašska

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Podplameník z Valašska

jiná varianta:
1 kg hladké mouky, 1/2 l vody, 50 g droždí, lžička soli, lžička cukru, sůl a kmín na posypání
Z trošky mouky, vody, cukru a droždí připravíme kvásek, zaděláme ho se zbylými pří:,–(ami a necháme vykynout. Těsto vyválíme na placky o průměru 15 cm, vysoké 2 cm, každou potřeme bílkem rozšlehaným s mlékem, posolíme, posypeme kmínem a na sádlem vymaštěném plechu upečeme dočervena.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Podplameník z Valašska

Ty jo… hodně dobrý…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz