Recept Bramborové halušky pro Edvarda Beneše

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme, nastrouháme a zbavíme přebytečné vody. S moukou a solí zpracujeme na hustší těsto. Těsto dáme na vlhké prkénko a nožem odkrajujeme halušky do vroucí vody. Jakmile vyplavou, scedíme je a promastíme čerstvým máslem, případně je opečeme dorůžova. Čerpáno z časopisu Vlasta (43/1998).

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 08.03.06 vloženo
  • 11478x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • sůl
  • máslo
  • 200 g brynzy
  • 1 PL smetany
  • zelené bylinky.

Doporučená příloha

  • brynza rozředěná smetanou, sypaná pažitkou, petrželkou nebo jinými zelenými bylinkami

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.08.19 11:19

Takhle halušky miluju… jen brambory a mouka… bez vajec… ;)
Použila jsem mouku pšeničnou celozrnnou, protože bílá mi přestala prostě chutnat (chutná mi nakysle, mdle…) Tak používám už jen celozrnné varianty (to jen na vysvětlení té barvy) :)
Jen trošku promíchat s máslem, bryndzu a pažitku…
Smetanu jsem nedala, protože jsem ji zapomněla koupit, ale nijak zvlášť mi tam nechyběla, dokonce se mi to zdálo i lepší, asi ji budu pro příště vynechávat cíleně…
Na zapití žinčica…

Foto v komentáři…

Diskuse k receptu Bramborové halušky pro Edvarda Beneše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové halušky pro Edvarda Beneše

Zuzka1973
2335 příspěvků 28.08.19 11:20

Takhle halušky miluju… jen brambory a mouka… bez vajec… ;)
Použila jsem mouku pšeničnou celozrnnou, protože bílá mi přestala prostě chutnat (chutná mi nakysle, mdle…) Tak používám už jen celozrnné varianty (to jen na vysvětlení té barvy) :)
Jen trošku promíchat s máslem, bryndzu a pažitku…
Smetanu jsem nedala, protože jsem ji zapomněla koupit, ale nijak zvlášť mi tam nechyběla, dokonce se mi to zdálo i lepší, asi ji budu pro příště vynechávat cíleně…
Na zapití žinčica…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz