Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory oloupeme, nastrouháme a zbavíme přebytečné vody. S moukou a solí zpracujeme na hustší těsto. Těsto dáme na vlhké prkénko a nožem odkrajujeme halušky do vroucí vody. Jakmile vyplavou, scedíme je a promastíme čerstvým máslem, případně je opečeme dorůžova. Čerpáno z časopisu Vlasta (43/1998).
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
brynza rozředěná smetanou, sypaná pažitkou, petrželkou nebo jinými zelenými bylinkami
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.8.19 11:19
Takhle halušky miluju… jen brambory a mouka… bez vajec…
Použila jsem mouku pšeničnou celozrnnou, protože bílá mi přestala prostě
chutnat (chutná mi nakysle, mdle…) Tak používám už jen celozrnné
varianty (to jen na vysvětlení té barvy)
Jen trošku promíchat s máslem, bryndzu a pažitku…
Smetanu jsem nedala, protože jsem ji zapomněla koupit, ale nijak zvlášť mi
tam nechyběla, dokonce se mi to zdálo i lepší, asi ji budu pro příště
vynechávat cíleně…
Na zapití žinčica…
Foto v komentáři…
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bramborové halušky pro Edvarda Beneše
Takhle halušky miluju… jen brambory a mouka… bez vajec…

Použila jsem mouku pšeničnou celozrnnou, protože bílá mi přestala prostě chutnat (chutná mi nakysle, mdle…) Tak používám už jen celozrnné varianty (to jen na vysvětlení té barvy)
Jen trošku promíchat s máslem, bryndzu a pažitku…
Smetanu jsem nedala, protože jsem ji zapomněla koupit, ale nijak zvlášť mi tam nechyběla, dokonce se mi to zdálo i lepší, asi ji budu pro příště vynechávat cíleně…
Na zapití žinčica…