Recept Bryndzová polévka Čír

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Houby nakrájíme na plátky, uvaříme je ve vodě skoro do měkka. Osolíme, přidáme více vody a uvaříme nudle (dle návodu na balení). Pak přidáme mléko, rozdrobenou brynzu a ještě povaříme. Před podáváním ochutíme máslem a koprem, nebo pažitku.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 20.10.03 vloženo
  • 7919x zobrazeno

Ingredience

  • 300g čerstvých hub, nebo přiměřeně sušených předem namočených
  • 100g suchých nudlí
  • 3dl mléka
  • 150g bryndzy
  • 30g másla
  • posekaný kopr, nebo pažitka

Doporučená příloha

  • Pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bryndzová polévka Čír

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bryndzová polévka Čír

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Brynza, bryndza, nebo brinza...

Všechno je stejný měkký sýr, vyprodukovaný z nepasterizovaného ovčího mléka středně slané a trochu nakyslé příjemné chuti. Udržuje se ve valstním nálevu ve kterém uzrával. Má krátkou trvanlivost. Rozdíl je pochopitelně v tom, je-li to sýr vyprodukovaný tradiční metodou na farmě, anebo pod ragulací EU a industriální produkcí, při které se přidává kravské mléko. (poznámka pro Honzu)

Ano, slovensky se sýr nazývá BRYNDZA (pokud mě paměť neklame, tak se tak také nazývá maďarsky a polsky), rumunsky se nazývá BRINZA (burduf), bulharsky BRYNZA. Sýr je však částí mnoha a to zejména slovanských zemí.

P.S. Pepíčku, to jsi přečet z Letrasetu? Jinak Tobě a Páji moc děkuji ;o)

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bryndzová polévka Čír.

igen, nemtudom, viszontlatasra a to je všechno, co byste dostali v maďarštině ze mě :)) stavím se za Páju, že překlep v názvu prostě nepoznáme … a mimochodem, stejně tu nejvíc určitě przníme italštinu ;)

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Honzo,

jseš Maďar nebo mistr světa ?! Všechny nás tu poučuješ a tón některých Tvých poznámek je dost nemístný. Přijde mi naprosto normální, že 99,9 % Čechů neumí maďarsky. A proč taky. Tak si laskavě nech poznámky typu „maďarština dělá Čechům víc problémů než je zdrávo“

Honza02
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brynzová polévka Čír.

Vynikající polévka. Správně se ale jmenuje Bryndzová polévka čír, protože hlavní ingrediencí není brynza, ale BRYNDZA.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz