Recept Bryndzová polévka Čír

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Houby nakrájíme na plátky, uvaříme je ve vodě skoro do měkka. Osolíme, přidáme více vody a uvaříme nudle (dle návodu na balení). Pak přidáme mléko, rozdrobenou brynzu a ještě povaříme. Před podáváním ochutíme máslem a koprem, nebo pažitku.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 20.10.03 vloženo
  • 7724x zobrazeno

Ingredience

  • 300g čerstvých hub, nebo přiměřeně sušených předem namočených
  • 100g suchých nudlí
  • 3dl mléka
  • 150g bryndzy
  • 30g másla
  • posekaný kopr, nebo pažitka

Doporučená příloha

  • Pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bryndzová polévka Čír

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Brynza, bryndza, nebo brinza...

Všechno je stejný měkký sýr, vyprodukovaný z nepasterizovaného ovčího mléka středně slané a trochu nakyslé příjemné chuti. Udržuje se ve valstním nálevu ve kterém uzrával. Má krátkou trvanlivost. Rozdíl je pochopitelně v tom, je-li to sýr vyprodukovaný tradiční metodou na farmě, anebo pod ragulací EU a industriální produkcí, při které se přidává kravské mléko. (poznámka pro Honzu)

Ano, slovensky se sýr nazývá BRYNDZA (pokud mě paměť neklame, tak se tak také nazývá maďarsky a polsky), rumunsky se nazývá BRINZA (burduf), bulharsky BRYNZA. Sýr je však částí mnoha a to zejména slovanských zemí.

P.S. Pepíčku, to jsi přečet z Letrasetu? Jinak Tobě a Páji moc děkuji ;o)

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bryndzová polévka Čír.

igen, nemtudom, viszontlatasra a to je všechno, co byste dostali v maďarštině ze mě :)) stavím se za Páju, že překlep v názvu prostě nepoznáme … a mimochodem, stejně tu nejvíc určitě przníme italštinu ;)

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Honzo,

jseš Maďar nebo mistr světa ?! Všechny nás tu poučuješ a tón některých Tvých poznámek je dost nemístný. Přijde mi naprosto normální, že 99,9 % Čechů neumí maďarsky. A proč taky. Tak si laskavě nech poznámky typu „maďarština dělá Čechům víc problémů než je zdrávo“

Honza02
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Brynzová polévka Čír.

Vynikající polévka. Správně se ale jmenuje Bryndzová polévka čír, protože hlavní ingrediencí není brynza, ale BRYNDZA.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz