Recept Žemlové knedlíky bez mouky, vařené v páře
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Žemle nakrájíme na kostičky. Mléko uvedeme do varu, odstavíme. V horkém mléku ušleháme vejce, přidáme nasekanou petrželku, sůl, pepř a muškátový oříšek a nalijeme na žemle. Dobře rozmícháme. Po 20 minutách vytvoříme mokrýma rukama knedlíky. Vaříme v páře asi 30 minut. Knedlíky jsou jako nadýchané. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Knedlíky
- 04.08.08 vloženo
- 16525x zobrazeno
Ingredience
- 10 žemlí z předešlého dne
- 1/2 l horkého mléka
- 3 vejce
- zelená petrželka
- sůl, pepř, špetka muškátu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku30.11.21 19:06
Vyzkoušeno. Nadýchané teda rozhodně nebyly, ale chuťově obstály. Asi se nebudou hodit úplně ke všemu a vůbec nesají omáčku. Nicméně ke kachně byly bezva.
Líbí se mi6.11.16 14:45
výborné, sice vzhledově nic moc, ale o co víc jsou nevzhledné, o to
jsou lepší chuťově!
14.11.13 16:00
Super knedlíky!
Dnes k:
http://www.labuznik.cz/…vou-omackou/
K diskuzi dole: pokud si vejce rozšleháte předem a do odstaveného
horkého mléka je zašleháte hned během vlévání, nikdy se nesrazí…
Mám odzkoušeno nesčetněkrát.
Tyto knedlíky dělávám docela často, až dnes jsem objevila, že jsou
i zde
Diskuse k receptu Žemlové knedlíky bez mouky, vařené v páře
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Žemlové knedlíky bez mouky, vařené v páře
Jojo, povedly se, vařila jsem je následující den… Jenom jsem měla strach, aby nebylo nějak důležité dlouhodobé šlehání, jako když se šlehá sníh a podobně. Ale operace byla úspěšná.
1227 příspěvků 15.3.09 21:18
Je to tak, jak píše mrtvolka - mrtvolko, děkuji .
Omlouvám se za pozdní odpověď. Doufám, že knedlíky chutnaly nebo budou chutnat.
Mohu-li se vmísit s radou, je dobré vejce rozšlehat v misce a pak je lít tenkým pramínkem do horkého mléka a zároveň metličkou intensivně šlehat. Pak se vejce nesrazí a vytvoří se i pěna, i když myslím, že ta v tomto případě není cílem, ale spíš průvodním jevem.
Helčo, mléko trochu zahoustne, když do něj vešleháš vejce.
prosímtě, než to budu zkoušet - ušlehat vejce je míněno jen je v tom mléce rozšlehat na jednolitou tekutinu, nebo se očekává tím šleháním nějaká pěna a změna konzistence?
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Amy, upravila jsem recept… … Mléko uvedeme do varu, odstavíme. V horkém mléku ušleháme vejce........Mléko musí být podle receptu horké. Asi to má svůj důvod. Recept jsem takto dostala, už jsem knedlíky několikrát vařila, vejce se nesrazila.
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Amy-mléko stačí teplé
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Promiňte, ale není mi jasné, jak mám v horkém mléku ušlehat ty vejce? To se asi srazí, ne? děkuji