Recept Knedlík žemlový bez mouky

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

I. Žemle nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. Mléko, sůl, vejce a tekuté máslo rozšleháme, nalijeme na žemle a necháme za občasného zamíchání navlhnout. Vlhké žemle dáme do vyždímaného ubrousku potřeného tukem. Uděláme-li tvar válečku, vaříme knedlík 30-40 minut, ve tvaru koule 45-60 minut. V obou případech vážeme volně, aby knedlík mohl nabývat. Hotový knedlík krájíme nití nebo pomocí kráječe na knedlíky. II. Tvrdé housky nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme je mlékem, do něhož jsme přidali rozpuštěné máslo, rozkverlaná vejce a sůl. Směs necháme stát asi 30 minut, až se housky dobře nasáknou. Pak je trochu rozmícháme a vložíme do máslem vymazaného ubrousku (bez mouky!). Volně svážeme a vaříme asi hodinu. Čerpáno z České kuchařky (1983) a z Receptů z Valašska (2003).

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 08.03.04 vloženo
  • 6620x zobrazeno

Ingredience

  • I.
  • 3/4 šálku mléka
  • 2 vejce
  • 4 žemle z minulého dne
  • 2 PL tekutého másla
  • sůl podle chuti
  • šálek=0,2 l (2 dl)
  • II.
  • 9 housek
  • 400 ml mléka
  • 3 vejce
  • sůl
  • 70 g másla.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Knedlík žemlový bez mouky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Štika na smetaně Štika na smetaně
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz