Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Nemusí být pořád na sladko. A nemusí být dokonce ani s masem. Ale pak musíme vymazat formu.
Baklažán nakrájíme na plátky, osolíme je a necháme vypotit. Pak je
opláchneme vodou, osušíme a v misce je namáčíme do olivového oleje.
Poté je potřeme utřeným česnekem a posypeme hrubě drceným pepřem.
Klademe na alobal na plech, vložíme pod gril a grilujeme, až začne česnek
trochu zlátnout (opatrně!).
Vejce rozšleháme v mléce se solí.
Zapékací mísu vyložíme anglickou slaninou, na slaninu klademe plátky
toustového chleba, namočené v mléce s vejci. Na plátky chleba položíme
několik plátků sýra a na ně plátky šunky.
Na šunku střechovitě naskládáme grilovaný baklažán, tenká kolečka
paprik, pokrájenou naťovou cibulku a bylinky.
Přikryjeme opět plátky toustového chleba namočeného v mléce s vejci.
(Pokud zbudou plátky chleba, položíme na první vrstvu plátky sýra a
zakryjeme zbývajícími plátky chleba).
Horní vrstvu poklademe plátky ementálu a vložíme do trouby. Pečeme asi
20 minut na 180 - 200°C.
víno, pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Tedy, @tlustá bába, znám podobný recept s názvem Chlebodědek
Ty jsi ho ale dovedla k dokonalosti 
To je hrozný s Tebou, člověk by si Tě s takovym plezírem sprdnul, ale v Tvejch recepisech nejni za co. Tady musim pochvílit Tvůj příspěvek k zrovnoprávnění. Zemldědek - to zní hrdě.
Příspěvek upraven 16.11.13 v 15:28