Recept Zemlbába pootavských rybářů

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na přiměřeně velké kousky a necháme 5 minut povařit v osolené vodě. Na poslední minutu přidáme kolečka jarní cibulky a scedíme. Na sítku necháme okapat. Na pánvi necháme rozškvařit slaninu s částí másla a krátce opečeme nasolené a opepřené porce ryby. Zapékací misku vymažeme máslem, poklademe plátky veky, směsí povařené zeleniny a porcemi ryby s osmaženou slaninkou. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu musí tvořit veka. Povrch zakapeme zbylým, rozpuštěným máslem a zapékáme při 180°C nejprve 15 minut. Smetanu rozšleháme s koprem a vejcem a po oněch 15 minutách ji nalijeme na zemlbábu. Dopékáme dalších cca 40 minut. Kdo má rád česnek, nic mu nebrání ho přidat v jakékoli fázi přípravy!!

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 29.08.07 vloženo
  • 3979x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g kapra (nebo čehokoli jiného, co se chytlo na udici)
  • 1 veka
  • 1 svazek zelené cibulky
  • 100 g anglické slaniny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce čerstvého sekaného kopru
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 1 petržel
  • 1 vejce
  • 3 lžíce másla
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • salát z čerstvé zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zemlbába pootavských rybářů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zemlbába pootavských rybářů

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zemlbába pootavských rybářů-Jandule,

já už jsem filé také použila, opravdu nic nezkazíš. Myslím, že lze připravit s jakoukoli rybou. Doufám, že bude chutnat!! B.

Labužník jandule02
1096 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zemlbába pootavských rybářů

No já si myslím, že to je výborný nápad. O víkendu zkusím - doufám, že nebude vadit, že použiji filé.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zemlbába pootavských rybářů

Nevím, z jakého důvodu jsem napsala „dnes v létě“ … Měla jsem zkrátka na mysli toto - letošní - léto :-). Omluva…B.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zemlbába pootavských rybářů

Jolanko, miláčku - myslela jsem, že hub je nyní - konečně! - moc a moc, alespoň u nás na zvíkovské chaloupce (již jsem byla přinucena zrádně opustit:-((..) bylo..
Tak se pokouším o jejich uplatnění…
No a ti kluci rybářský dělali dnes v létě takové pochoutky… Budu se s Vámi všemi o ně chtít podělit:-)))

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zemlbába pootavských rybářů-Bono

…neprovokuj..;-)..pred chvilkou fajnove lasagne s hubkami (a nemam) a teraz rybky a slaninka a smotanka a kopor ( nemam kopor ani kapor)..;-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hamburgerové bulky

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz