Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na přiměřeně velké kousky a necháme 5 minut povařit v osolené vodě. Na poslední minutu přidáme kolečka jarní cibulky a scedíme. Na sítku necháme okapat. Na pánvi necháme rozškvařit slaninu s částí másla a krátce opečeme nasolené a opepřené porce ryby. Zapékací misku vymažeme máslem, poklademe plátky veky, směsí povařené zeleniny a porcemi ryby s osmaženou slaninkou. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu musí tvořit veka. Povrch zakapeme zbylým, rozpuštěným máslem a zapékáme při 180°C nejprve 15 minut. Smetanu rozšleháme s koprem a vejcem a po oněch 15 minutách ji nalijeme na zemlbábu. Dopékáme dalších cca 40 minut. Kdo má rád česnek, nic mu nebrání ho přidat v jakékoli fázi přípravy!!
Recept je z kategorií: Ryby
salát z čerstvé zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zemlbába pootavských rybářů
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já už jsem filé také použila, opravdu nic nezkazíš. Myslím, že lze připravit s jakoukoli rybou. Doufám, že bude chutnat!! B.
No já si myslím, že to je výborný nápad. O víkendu zkusím - doufám, že nebude vadit, že použiji filé.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Nevím, z jakého důvodu jsem napsala „dnes v létě“ … Měla jsem zkrátka na mysli toto - letošní - léto
. Omluva…B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolanko, miláčku - myslela jsem, že hub je nyní - konečně! - moc a moc, alespoň u nás na zvíkovské chaloupce (již jsem byla přinucena zrádně opustit:-((..) bylo..
Tak se pokouším o jejich uplatnění…
No a ti kluci rybářský dělali dnes v létě takové pochoutky… Budu se s Vámi všemi o ně chtít podělit:-)))
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…neprovokuj..;-)..pred chvilkou fajnove lasagne s hubkami (a nemam) a teraz rybky a slaninka a smotanka a kopor ( nemam kopor ani kapor)..;-)